Őexc. David számlázik

2023. október 20. 07:04

Mintha Pressman diplomata lenne, nem pedig egy diplomatának beöltöztetett provokátor, aki már egy éve lépten-nyomon beavatkozik a magyar közügyekbe.

2023. október 20. 07:04
David Pressman, az Egyesölt államok budapesti nagykövete országa zászlójával a kezében a 28. Budapest Pride résztvevői között a Városligetben 2023. július 15-én.
Szőcs László
Szőcs László
Magyar Nemzet

„Értjük mi a viccet, hogy is ne értenénk – csak nem szeretjük. Pressmant a minden határon túlmenő magatartása miatt már a kancelláriaminiszter is úgy hajtja el, mint tehenet a vásárba – miközben a kormányfő, akihez tizenhárom hónapja próbál bejutni, nem fogadja.

A minthák korát éljük. Mintha Magyarország nem ítélte volna el ugyanúgy Oroszország ukrajnai agresszióját (akármit gondoljunk is máskülönben Ukrajnáról). Mintha nem mi akarnánk a békét. Mintha Pressman diplomata lenne, nem pedig egy diplomatának beöltöztetett provokátor, aki már egy éve lépten-nyomon beavatkozik a magyar közügyekbe – hol egy széderestét, hol egy szexuális kisebbségi felvonulást, hol pedig egy X (Twitter)-üzenetet választva ehhez a megfelelő médiaalkalomnak. Széles a repertoárja. 

Mintha nem egy virtigli szatócsnép küldte volna hozzánk, magyarokhoz, akik szerinte „az üzletért esdeklünk”, egy olyan országból, ahol az interest on interest (kamatos kamat) érzékibben hangzik, mint Európában a Nadír románca Bizet-től, ahol senki senkitől két verssort nem tud fejből elmondani, ellentétben a palládium árfolyamával a napi tőzsderovatból. Meg mintha nem bekkelnénk ki 2025 elejéig, amíg végre vissza nem húz a Pinchukjaihoz, mint Brooklyn felett a vadliba.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kamcsatka5
2023. október 21. 16:35
Erről a sérültről Latinovics, Komloshoz intézet kérdése jút eszembe, mármint, hogy ÁVO-s ezredesként, rabbiként, vagy színház igazgatóként kérdezett. A nyomó embernél sem tudni, zsidóként, amerikaiként, esetleg buziként tevékenykedik Magyarországon?
Pelso j.
2023. október 21. 05:47
vergődj csak, te földbuta cseléd
Lajoss
2023. október 21. 05:36
A kesmás úthenger…🤮 ezek szerint jól végzi a munkáját a nagykövet…:)
FeketeFehér
2023. október 21. 05:20
Szőcs László világéletében egy tahó bunkó volt, és tahó bunkó is maradt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!