Egy magyar állampolgár „bemutatott” a török államfőnek

2023. szeptember 18. 06:35

A török testőrök nekiestek, közben valaki a heréjét markolászta.

2023. szeptember 18. 06:35
Juszt László
Juszt László
Juszt László

„Elutasította a Budapesti Rendőr-főkapitányság azt a feljelentést, amit Recep Tayyip Erdogan testőrei által megvert magyar férfi ügyében a napokban a legfőbb ügyész küldött a rendőrségnek. A BRFK határozata szerint «az, hogy a török államfő testőrei augusztus 20-án Budapest belvárosában megvertek egy magyar állampolgárt, nem közvádas bűncselekmény». Az eset közismert. Egy magyar állampolgár «bemutatott» a török államfőnek. Erre a török testőrök nekiestek. Leteperték, többször a hátába és a veséjébe térdeltek, kicsavarták a kezét, közben pedig valaki a heréjét is markolászta.

A BRFK határozata szerint a Magyarországra látogató török köztársasági elnök testőrei «kiemelt személyvédelmi feladatokat láttak el. A védett személyt ért atrocitás esetén intézkedési kötelezettség keletkezik.» Ez helyesen úgy hangzana: A védett személyt ért TÁMADÁS esetén… Csakhogy egy bemutatás, nem támadás. Az hogy valaki több méterről bemutat a védett személynek, semmiféle fizikai veszélyt nem jelent rá nézve.

Kitér arra is, hogy «a törökök viselkedése nem értékelhető kihívóan közösségellenesként, illetve az általánosan elfogadott társadalmi normákkal és az együttélés szabályaival történő nyílt szembehelyezkedésként». Ez logikusan azt jelenti, hogy ha egy járókelő valakinek bemutat a pesti utcán, azt jogosan verheti meg az, aki az atrocitást elszenvedte. Érdekelne, hogy egy ilyen esetben mit reagálna a BRFK? És persze a bíróság?

Kérdés az is, ha jogos volt a törökök lépése, akkor miért kellett megmenteni a TEK-nek a férfit? Ha jogos és a kellő mértékű volt a lépésük, akkor miért kellett elszöktetni a helyszínen megjelent rendőröknek a törökök elől rendőrautóval a férfit?”

Nyitókép: Facebook

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tlala99
2023. szeptember 18. 18:52
Egyszerűen gyávák voltunk megszólalni és elmagyarázni Erdoganéknak, hogy mi az a szólásszabadság és demokrácia. Pedig gyáva népnek nincs hazája.
PeterWeber
2023. szeptember 18. 17:39
Ha nem egy sz@rházi, hazudós, kommunista f@sz lennél, te zsírdisznó, akkor elmagyaráznám, hogy jogilag miért nem helytálló az értekezésed. De mivel egy sz@rházi, hazudós, kommunista zsírdisznó vagy, ezért csak annyit fűzök hozzá, hogy Juszt, a qrva anyád!
zakar zoltán béla
2023. szeptember 18. 15:30
Irigy vagy a mark o Tányosra?
tapir32
2023. szeptember 18. 12:00
Ez a Juszt féle interpretáció! Mi az alapja annak, hogy Juszt egyetlen szavát is elhiggyük? Mi az alapja annak, hogy juszt egyetlen szavát is elolvassuk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!