Széder-est: ezzel intézte el Gyöngyösi Márton Heisler András kritikáját

2023. április 17. 15:07

Gyöngyösi Márton szerint a Mazsihisz elnökének szavait „a menthetetlenül beteg magyar közélet” provokálta ki.

2023. április 17. 15:07
null

Nagyinterjút adott Gyöngyösi Márton a Válasz Online-nak, ahol többek között szóba került a Széder-est is, mely kapcsán számos közéleti személyiség, zsidó vallási vezető és politikus szólalt meg. Az eseményen részt vett Heisler András, a Mazsihisz elnöke, aki utólag tisztázta: korábbi zsidólistás nyilatkozata miatt Gyöngyösi továbbra is nem kívánatos személynek számít a zsidóság körében.

Erre válaszul az interjúban Gyöngyösi azt mondta: 

Heisler Andráson sem meglepettséget, sem felháborodást nem tapasztaltam, utólagos nyilatkozatait ezért a menthetetlenül beteg, megfelelési kényszereket szülő magyar közélet által kiprovokált nyilatkozatok közé sorolom”.

Az interjúban többször szembesítették Gyöngyösit azzal, hogy zsidózó-putyinpárti pártból lettek Amerika-barátok. A pártelnök azt mondta, hogy tíz évvel ezelőtti nézeteitől már elhatárolódott, másképp látja a világot, azt a korszakot lezárta, és az élet része a változás.

A jobbikos politikust szembesítették azzal is, hogy elment legitimálni az oroszok területszerzését azzal, hogy megfigyelő volt a donyecki népszavazáson. Gyöngyösi arra nem tudott választ adni, hogy ki van-e még tiltva Ukrajnából:

Nem tudom. Majd utánanézünk. Már csak azért is, mert időszerű lenne Kijevbe látogatnom

Ukrajna melletti kiállásunk ebben a helyzetben ugyanis teljesen egyértelmű. Nem véletlen, hogy februárban az Európai Parlamentben ’56 jelképét, egy lyukas zászlót ajándékoztam Zelenszkij elnöknek, amikor ott járt” – fogalmazott.

 Nyitókép: Facebook

 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machet
2023. április 17. 20:15
Ügynökf@sz.
BlancoAgilon38
2023. április 17. 18:51
"Már csak azért is, mert időszerű lenne Kijevbe látogatnom" Meg ottmaradni, ugye, te rohadt náci féreg?
6.sztrovacsek
2023. április 17. 18:51
Gyöngyösi meg a zsidóság.... U N A L M A S ! ! ! De van még bőr a témán, nyúzzátok hát szorgalmasan!
artojan
2023. április 17. 16:53
Marci , Heisler neked túl nagy falat ,ami megakad a torkodon...Persze ,az a legjobb verzió ha egymás torkán akadnak meg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!