Felvétel van arról, hogy Gyöngyösi Márton Izrael elleni hadüzenetről beszél

2023. április 17. 14:28

Még lapot is húzott a zsidólistázásra a jobbikos politikus, és arról beszélt korábban, hogy hadat kellene üzenni Izraelnek.

2023. április 17. 14:28
null

„Itt lenne az ideje annak, hogy felmérjük azt, hogy az itt élő, és különösen a magyar országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára. Úgy gondolom, hogy adósai egy ilyen felméréssel Magyarországnak” – így hangzik az azóta zsidólistázásként elhíresült beszéd, melyet 2012-ben Gyöngyösi Márton fogalmazott meg a parlamentben.

Noha Gyöngyösi azóta Jobbik-elnökké avanzsálódott, és Széder-esten vacsorázik az amerikai nagykövettel, ám úgy tűnik, nem mindig viseltetett ilyen „jó” viszonnyal a zsidóság iránt. 

Egy 2013 május elsejei felvételen ugyanis Gyöngyösi nemhogy védelmébe vette a zsidólistázást, de lapot is húzott rá. Beszédében arról emlékezett meg, hogy Simon Peresz akkori elnök 2007-ben „a gyarmatosításnak az összefüggésében beszél hazánknak az izraeli üzletember általi felvásárlásáról”. Gyöngyösi szerint erre válaszul a magyar diplomáciának sokkal erősebben kellett volna fellépnie, és

Izrael állammal – ha már a hadüzenethez nincs erőnk, mint ami egy ilyen esetben az adekvát válasz lenne –, minimum a diplomáciai kapcsolatok jegeléséig, vagy akár felbontásáig el kellett volna jutnia”.

A jobbikos politikus szavait taps kíséri. 

Az ominózus mondatot itt tekintheti meg, 7:30-tól kezdődően:

Nyitókép: Facebook

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik