Hiába kértek mértéktartást a tanárok, Dobrev és a baloldali pártok rátelepedtek a tüntetésre

2022. október 23. 16:43

Dobrev már napokkal ezelőtt utcára hívta az embereket, a PDSZ is mozgósított, így most együtt tüntetnek a tanárok Apró Antal unokájával. Kövesse velünk a baloldal tüntetését!

2022. október 23. 16:43
null

Vasárnap délutánra ismét tanártüntetést szerveztek a fővárosban. Dobrev Klára még egy hete hívta az embereket az utcára. 16-án úgy fogalmazott az árnyék-miniszterelnök: „Jövő vasárnap vegyük birtokba az utcákat, tereket”.

Apró megjegyzés, a mostani a 2006-os szemkilövetés tizenhatodik évfordulója egyébként.

A tüntetés hivatalos szervezői (az ADOM Diákmozgalom és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete) erre a felszólításra mozgósítottak rá. A hivatalos bejelentés szerint 16 órától várták a tüntetőket. Az esemény két részből áll: egy közös vonulásból a Kálvin térről a Műegyetem rakpartra, majd a Műegyetem előtt különféle beszédek és koncertekből.

Hiába kértek mértéktartást a tanárok

Az Index megkereste a PDSZ-t annak kapcsán, hogy a baloldali pártok, így például Dobrev Klára és a DK is rátelepedett a megmozdulásra. Nagy Erzsébet, a PDSZ országos választmányi tagja a lapnak kifejtette:

a PDSZ leginkább most azt várja az ellenzéki pártoktól, hogy maradjanak a háttérben, ne telepedjenek rá a megmozdulásaikra,

ugyanis erős ellenérzés van a társadalomban a pártokkal szemben. De a Pedagógusok Szakszervezete szerint mindig felülnek a politikai pártok a tiltakozóakciók farvizére. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

A baloldali politikusok már be is csekkoltak

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet elemzője szerint 

Az elemző szerint az alacsony létszám ugyanakkor nem meglepetés.

Minden ellenzéki politikus kint van már

Dobrev Klára már posztolt is egy képet a mosolygós, koncertezős tüntetésről (nyitóképünk), ahogy Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke is jelezte: kint van.

A DK és Momentum mellett elment a tüntetésre/koncertezésre Perintfalvi Rita is. Ugyanúgy jelezte részvételét Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke és Tordai Bence is. Fekete-Győr András egyenesen leszögezte, hogy „végeláthatatlanul sokan vagyunk”.

„Putyin finom faszáról” ábrándozik egy tüntető

„Putyin finom faszáról" ábrándozik egy tüntető

Az egyik tüntető egy kifejezetten szofisztikált: „Nem szól már a »ruszkik, haza!«, finom lett a Putyin fasza!” – feliratú táblát lóbált.

„Nem szól már a »ruszkik, haza!«, finom lett a Putyin fasza!” feliratú táblát lóbált az egyik tüntető. A tábla sarkán az ismeretlen férfi feltüntette: ismeretlen költőtől származik az idézet. Egy másik tábla tanúsága szerint „szar minden!”. Közben Jámbor András is feltett egy képet a Facebook-oldalára, jelezve: ő is ott van. Kunhalmi Ágnes ugyan nem jelezte a Facebook-oldalán a részvételét, de a 444 helyi tudósítója kiszúrta az MSZP-s politikust.

Jámbor rég nem látott ekkora tömeget

Jámbor András a Facebook-oldalán kifejtette, hogy „rég nem láttam ekkora tömeget az országban”. Március 15-én így vonult a Békemenet:

Fotó: MTI / Kovács Tamás
Fotó: MTI / Kovács Tamás

Karácsony Gergely a beszédében kifejtette, hogy „azért vagyunk itt, mert miért ne élnénk egy álomért, hogy ez az ország újra közös otthonunk lesz.” Hozzátette, „éljen az ország, éljen a szabad oktatás, éljen a grund!”.

Schermann Fruzsina, az ADOM diákmozgalom elnöke beszéde során elmondta, hogy ők nem félnek, nem hátrálnak, és nekik van igazuk.

Tényleg minden ellenzéki politikus kint van...

Arató Gergely egy beszédes képet töltött fel az Instagram-oldalára: egy csoportképet amin Dobrev Klára, Oláh Lajos, Molnár Csaba, Komáromi Zoltán és ő maga pózolt a kamerának a tüntetés során. Mint ismeretes, Dobrev Klára a Demokratikus Koalíció árnyék-miniszterelnöke, Oláh Lajos a DK országgyűlési képviselője, Molnár Csaba a Dobrev-árnyékkormányban árnyék-kancellária miniszter és az árnyék-miniszterelnök helyettes, Komáromi Zoltán szintén a DK országgyűlési képviselője, míg Arató Gergely dettó.

Mellesleg, Hadházy Ákos is jelezte a Facebook-oldalán, hogy részt vesz a tüntetésen. Nem úgy, mint a Parlamentben, ahol hivatalosan dolgozik. Bohár Dániel közben kiszúrta, hogy Demszky Gábor is megjelent a tüntetésen.

Nyitókép: Dobrev Klára Facebook-oldala

Összesen 673 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
graycivil
2022. október 25. 19:33
"A kamera felvételein több ezres tömegnek tűnt a résztvevők száma, valójában alig 200-300 fő vehetett részt a nyilvánosságtól védett eseményen. Azonban, az ott lakók a valóságot láthatták ablakaikból, erkélyeikről, amellyel teljes mértékben türkröt tartott annak, amit mutatott a közmédia." https://zala.frisshirek.hu/cikk/20221025_nezopont-kerdese-ennyien-vettek-reszt-a-mindszentyneum-atadasana-kordonon-belul?fbclid=IwAR0Zqh2z9u9bQW1VaIc9oVlfIgT6-lFKuDgCwTNsSK8n1MwgKEN4mp3C0go
gyaloggos
2022. október 24. 15:42
A PIACI LEGYEKET könnyebb ELHAJTANI, mint a MAGYARORSZÁGI ellenzéki politikusokat!
graycivil
2022. október 24. 15:11
"NEM VOLT 80 EZRES TÖMEG,... Az október 23-i tüntetésen készült fotók és drónfelvételek alapján körülbelül 65 ezren voltak az eseményen, amikor a legsűrűbb volt a tömeg." https://www.lakmusz.hu/nem-volt-80-ezres-tomeg-de-igy-is-a-tegnapi-volt-az-elmult-idoszak-legnagyobb-oktatasi-tuntetese/?fbclid=IwAR1M18b3hIyFmtyJTqMRg_Wfsa50LYVea_f_fDGcWr00KLlILwMCyeu7I6w
Bendzsó Boy
2022. október 24. 11:34
Az én szememben már akkor hiteltelenné vált ez a"tanár tüntetés" amikor választás előtt 2-3 héttel tüntettek a balos pártok képviselőivel! A mostani tüntetés csak megerősített ebben.Értelmes tanárok 56-os ünnepen nem tüntetnek Dobrev Klárával együtt, akinek a nagyapja lövetett 56-ban,a férje meg 2006-ban verette véresre az embereket,és gumigolyóval fejmagasságban lövetett! Ezen a tüntetésen a legkevesebben a tanárok voltak, hivatásos anarhisták,elhülyített diákok és a balos hazaárulók tették hiteltelenné a tanárok tüntetésének nevezett balos kérődzést!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!