Soros-féle civilképzésen is átesett a baloldal cégeltüntető jelöltje

2022. március 21. 16:00

Nemigen beszél róla, de Fricsovszky-Tóth Péter részt vett a Civil Kollégium Alapítvány rendezvényein. A szervezet működtetése mögött nemzetközi pénzcsapok is feltűnnek.

2022. március 21. 16:00
null
Nagy Gábor
Nagy Gábor

„Mindenképpen szeretném bevonni az embereket a döntési folyamatokba, minél inkább transzparensebben, átláthatóbban kezelni azokat a dolgokat, amik például a támogatási pénzekre vonatkoznak”fogalmazott a Jobbik-közeli Alfahírnek adott interjújában Fricsovszky-Tóth Péter, akinek cégeltüntetéseiről, hiányos vagyonnyilatkozatairól, homályos iskolai végzettségéről több ízben is beszámoltunk.

A Pest megyei 7-es számú egyéni választókerületben rajthoz álló baloldali képviselőjelölt is aláírta az úgynevezett feddhetetlenségi nyilatkozatot, a gyakorlatban ez azonban semmit nem jelentett, még az általa hangoztatott transzparencia ellenére sem, ugyanis Fricsovszky-Tóthnak nem csupán a vállalkozói múltja, civil háttere is átláthatatlan.

Míg a vecsési jelölt rendkívül büszke az általa is dirigált Üllő Te Vagy Egyesületre, addig arról már nem esik szó részéről,

amelynek támogatói között az elmúlt években az Ökotárs Alapítvány, a Holland Királyság budapesti nagykövetsége, a Gyurcsány-párti vezetésű erzsébetvárosi önkormányzat és a Soros Györgyhöz köthető szervezetek mellett amerikai és európai uniós források is feltűntek.

A CKA igyekszik azt a látszatot is fenntartani, hogy pártfüggetlen szervezetként menedzsel közösségteremtő programokat. De az ügyek többségének aktuálpolitikai felhangja van – elég csak az Eleven Gyál februári Facebook-posztjára gondolni, amiben a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) mellett a CKA-nak is köszönetet mondanak a közvilágítás-fejlesztési szerződések kiperlésében nyújtott erőfeszítésekért. Vagy arra, hogy részt vettek a jogilag több szempontból is aggályos ellenzéki előválasztás szervezésében. A CKA hálózati rendszere pedig annak fényében érthető meg leginkább, hogy ha megnézzük, miként is osztják meg egymás kampánytartalmait az Üllő Te Vagy, az Eleven Közösségek, a Víz Koalíció, illetve az aHang oldalain.

Utóbbit egyébként Varga Máté személye is összeköti a CKA-val, lévén, hogy A Magyarhang Nonprofit Kft. ügyvezetői posztja mellett az alapítvány elnöki tisztségét is betölti.

Kérdéses kampánybüdzsé

Fricsovszky-Tóth legfrissebb vagyonnyilatkozatában azt tüntette fel, hogy egyéni vállalkozóként havonta bruttó 300 ezer forint a jövedelme. Az elmúlt időszakban viszont jelentősen felpörgette kampányát, a fentebb hivatkozott Facebook-oldalakon is megosztott üzeneteit rendszeresen hirdeti saját, valamint a Jobbik Magyarországért Mozgalom büdzséjéből. Bár nem Karácsony Gergelyi magasságokban, de költekezik: 15-20 ezer forintokat eléget egy-egy kreatív hirdetésére.

Mivel kétséges, hogy a baloldali jelölt által bevallott bruttó háromszázezres jövedelem, valamint a Jobbik apanázsa fedezné Fricsovszky-Tóth teljes kampánybüdzséjét, megkérdeztük, hogy milyen más forrásokat használ fel? Nem megerősített információk szerint a vecsési jelölt még januárban arról beszélhetett,

Efelől is érdeklődtünk, hozzátéve: ha ez igaz, akkor e forrásnak van-e köze a CKA pénzcsapjaihoz, vagy ahhoz, hogy Hegymegi István DK-s politikus szerint Amerikában is kapott valamilyen képzést. Továbbá arra is kíváncsiak voltunk, hogy miért ragaszkodik személyéhez Márki-Zay Péter, leginkább annak fényében, a szivárványkoalíción belül többen is felhívták a pártvezetők figyelmét zűrös múltjára.

Amint a képviselőjelölt reagál, frissítjük cikkünket.

Nyitókép: Facebook

***

Április első vasárnapján újabb négy évre határozzuk meg az ország sorsát, hazánk minden magyar állampolgára eldöntheti milyen irányba tartson közös utunk.

Az elmúlt 30 évben nem foglalkoztatta a politika? Esetleg még nincs is személyes tapasztalata a rendszerváltás utáni időszakból? Vagy csupán szeretné hazánk jelenlegi helyzetét reálisan látni, mielőtt döntést hozna saját és gyermeke jövőjéről? A Mandiner Választási Különszáma erre kínál lehetőséget!

A Mandiner Választási Különszámát ezekben az üzletekben vásárolhatja meg! 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csakislovacska
2022. március 29. 21:26
Soros féle civilképzésen is átesett-az ország miniszterelnöke is,-és még sokan mások is. Ez itt most kevés lesz fiúk:))))
hogymikvannak
2022. március 21. 20:31
A Fiatal Demokraták Szövetségének nyilatkozata 1992. szeptember 28. "....Megdöbbenéssel figyeljük mind a Soros Alapítványt, mind pedig Soros György személyét az utóbbi időben ért nemtelen támadásokat. A fiatal nemzedék és a szakkollégiumi mozgalom támogatásával aktívan járult hozzá egy szabadabb és nyitottabb szellemi légkör kialakulásához Magyarországon. Látva a felsőoktatás szorult helyzetét, úgy gondoljuk, hogy az újabb nemzedékeknek is szükségük lesz arra az önzetlen támogatásra, amelyet a Soros Alapítvány remélhetőleg a jövőben is nyújtani fog. Tiltakozunk az Alapítvány politikai csatározásokba történő bevonása ellen...." Orbán Viktor, Kövér László, Áder János, Deutsch Tamás, Habony Árpád, Mikola István, Schmidt Mária, Szájer József, Lázár János, kosa lajos stb..... soros osztondijas mind "...Az 1989 augusztus 26-án megjelent HVG a magyar politikai élet „enfant terrible”-jének" nevezi Orbánt, aki a „Miből él?” kérdésre a következőt válaszolta: „A Soros Alapítványtól havi 10 ezer forintos ösztöndíjat kapok, ehhez jön még a soros penzelte Századvég Kft-től havonta 5-10 ezer forint szerkesztői honorárium.” Húszezer forint akkoriban nagy pénznek számított, mai értéken számolva ez meghaladja a 310 ezer forintot, ami minden bizonnyal óriási segítséget jelentett a pár hónapos Ráhelt nevelő, Szolnokon élő Lévai Anikónak és Orbán Viktornak.
flesh ripper
2022. március 21. 19:41
Ez aztán a HÍR! Nem semmi: https://index.hu/belfold/2022/03/21/bajnai-offshore-csodafegyvere-donthette-el-az-elovalasztast/
Gullwing
2022. március 21. 18:57
Lopni, csalni, hazudni tanít a soros bagázs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!