Soros-közeli szervezetek szervezik az előválasztásokat

2021. március 16. 09:45

A Magyar Nemzet információi szerint több szálon is kapcsolódnak a Soros György-féle hálózathoz az ellenzéki előválasztás szervezői.

2021. március 16. 09:45

A Soros-hálózathoz köthető szervezetek szervezik és bonyolítják le a baloldali szivárványkoalíció előválasztásának gyakorlatilag minden mozzanatát, a mozgósítástól kezdve a szavazatok számlálásán át a különböző nyomtatványok és kampányanyagok terjesztéséig, írja a Magyar Nemzet. A baloldal válogatóját menedzselő tucatnyi baloldali szervezet legtöbbje vagy közvetlenül részesül Sorosék támogatásából, vagy olyan személyek vezetik az adott „civil” szervezetet, akik a tőzsdespekuláns más szervezeteiben tevékenykednek, a CEU-t is beleértve.

Az előválasztás megtervezése és a jelöltek felkészítése az Ellenzéki Együttműködés (Elegy) feladata lesz, a szervezést pedig feltehetően az utóbbiban tagként szereplő aHang végzi. Utóbbi szervezetet 2018 februárjában hozták létre, s a SzabadaHang nevű online felületükön petíciók, kampányok indíthatók. A magyarHang Nonprofit kft. ügyvezetője Varga Máté, aki egyben a Sorosék által finanszírozott Civil Kollégium Alapítványnak az igazgatója is. Az aHang továbbá az Online Progressive Engagement Network nevű nemzetközi, Soros-féle ernyőszervezet tagja.

Az Elegyben számos NGO tömörül az aHangon kívül, amelyek legtöbbje szintén valamilyen szerepet vállal az előválasztás megszervezésében. Így a Civilek a Demokráciáért Egyesület, a Főnix Mozgalom, a Márki-Zay Péter által gründolt Mindenki Magyarországa Mozgalom, valamint a Számoljuk együtt! és a Nyomtass te is! szervezet. Utóbbi felelős az előválasztás kampányáért, ők készítik és terjesztik majd a jelölteket népszerűsítő anyagokat, ahogyan a 2019-es önkormányzati előválasztáson is tették.

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szerintem
2021. március 16. 21:08
Arra sincsenek elegen, hogy saját maguk szervezzék saját magukat?
Kristály
2021. március 16. 12:29
Még úgy járunk mint az amerikaiak 5 éve halott emberek is fognak büszkén szavazni vagy egész nyugat európát elhozzák szavazni.Ezek biztos nagy csalásra készülnek ha 1 db fideszes is otthon marad vé günk van.
Daily
2021. március 16. 11:19
Soros miért a szervezeteinek adja amerika pénzét miért nem egyből a pártoknak? Minek a bohóckodás? Majd a pártok leszervezik saját maguk a saját kampányukat ebből a pénzből. Van állampolgársága, megtehetné.
Selamat
2021. március 16. 11:12
"A Magyar Nemzet információi szerint több szálon is kapcsolódnak a Soros György-féle hálózathoz az ellenzéki előválasztás szervezői." Ezt idáig is mindenki tudhatta! Viszont köszönet a MN-nek, hogy írásban is meg jelentette, innét már nincs számukra visszaút a földalatti mozgalmukba. Fényre derült az, amit mindenki amúgy is tudott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!