Így tüntethette el egyik cégét a baloldal vecsési jelöltje

2022. március 09. 13:00

Fricsovszky-Tóth Péter épp az előválasztás előtt adott túl köztartozásokkal terhelt vállalkozásain. Egyik, cégtemetőben landoló érdekeltsége például egy vajdasági férfi tulajdonába került, akit hiába kerestünk, nem bukkantunk a nyomára. Cégadatbázisban megjelölt címe pedig nem létezik.

2022. március 09. 13:00
null
Nagy Gábor

Épp az ellenzéki előválasztási procedúrát megelőzően vált kámforrá Fricsovszky-Tóth Péter országgyűlési képviselőjelölt egyik vállalkozása – szúrta ki a Mandiner.hu. A vecsési jelölt cégügyeiről, hiányos vagyonnyilatkozatairól portálunk is beszámolt. Kiderült, a baloldal vecsési jelöltjének céges visszásságai ismertek voltak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) emberei előtt; vagyonnyilatkozataiban pedig többször nem tüntette fel a köztartozásokat felhalmozó egyik érdekeltségét.

Cégtemetőben végezte

amelyen tavaly júliusban adott túl végleg. A cégadatbázis adatai szerint a jelenleg üllői ellenzéki önkormányzati képviselőként is ténykedő politikus egy vajdasági lakhellyel (Szabadka, Sandora Petefija 107.) bíró magánszemélynek, egy bizonyos V. Alfrédnek adta el köztartozásokkal terhelt vállalkozását, csakhogy e cím – jelen tudásunk szerint – nem létezik, V. Alfrédnek pedig csupán ez az egy érdekeltség van a nevén.

  • Ha a Google Térképen belül keresünk rá a következő címre: Szabadka, Sandora Petefija 107., a szolgáltatás nem találja a címet, és helyette a Szabadka, Petőfi Sándor utca 1. vagy a Petőfi Sándor utca 30. számhoz navigál.

  • De az alábbi felvételen is az látható, hogy a cégadatbázisban megadott új „tulajdonos” elérhetősége fellelhetetlen; a Petőfi Sándor utca számozása ugyanis a csempeboltnál, 34-es számnál véget ér, a páratlan számozású oldalon pedig a 23-as szám után egy „beépítésre” várakozó telek áll. Petőfi Sándor utca 107-et viszont a helyszínen sem találtunk, így talány, hogy lakhat ott valaki.

A júliusi adásvételt követően az S-Fleet Solution Kft. székhelyét Üllőről Kőbányára, egészen pontosan a Gitár utca 6. szám alá helyezték, amely minden kétséget kizáróan cégtemetőként is funkcionáló helyszín.

A címre rengeteg „köztartozás vagy felfüggesztés alatt” álló vállalkozást jelentettek be.

Az S-Fleet Solution Kft. egyébként 2018 novemberében került fel az áfa-bevallást be nem nyújtó adózók listájára, és 2019 júliusáig szerepelt ott. A vállalkozás tulajdonosa ekkor Fricsovszky-Tóth volt. Erre a listára akkor kerül fel az „adózó”, ha az áfa-bevallási kötelezettségének több mint két – egymást követő, a rá irányadó – bevallási időszakon keresztül nem tesz eleget.

Tehát: a baloldali politikus érdekeltsége

sokáig nem tett eleget az áfa-bevallási kötelezettségének.

Ahogy a pénzügyi adatai is hiányosak: Fricsovszky-Tóth vállalkozása ugyanis sem 2019-ben, sem 2020-ban nem tette közzé pénzügyi beszámolóit. Kiemelendő az is, hogy az adásvételt követő hónapban a NAV adószámtörlési határozatot hozott az S-Fleet Solution Kft. ellenében.

Ismeretlen tulajdonos

Portálunk mindent megtett annak érdekében, hogy megtaláljuk a cég új tulajdonosát, V. Alfrédet, de nem jártunk sikerrel. Ezért levélben fordultunk a baloldali képviselőjelölthöz, hogy megtudjuk: miért is adta el az S-Fleet Solution Kft.-t; hol, mikor és hány alkalommal találkozott V. Alfréddel; hogy történt az adás-vétel; azonban cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ.

Hasonló kérdéseket küldtünk a cégnek.

Fricsovszky-Tóth a KeLjfeLjancsi március 1-i adásában úgy fogalmazott: „A cégeim esetében megvoltak a NAV-vizsgálatok, de soha semmilyen büntetést NAV-vizsgálatokkal kapcsolatban nem kaptam.” Úgy folytatta, az ellenzéki előválasztást megelőzően Hegymegi István DK-s gyáli önkormányzati képviselő beadvánnyal fordult a szivárványkoalíció vezetőségéhez, amelyet az előválasztási bizottság etikai részlege kivizsgált, „és egyértelmű határozatban felmentett engem”.

– utalt az országgyűlési képviselőjelölt Dobrev Klára európai parlamenti képviselő február végi gyáli fórumára, ahol fizikai inzultusba keveredett a DK-s önkormányzati képviselővel.

Fricsovszky-Tóth nyilatkozatára reagálva Hegymegi legutóbb az Indexnek adott interjújában közölte: a vecsési jelölt ismét kikerült a köztartozásmentes adatbázisból, így például esetleges győzelmét követően nem tudná felvenni parlamenti mandátumát.

A vecsési jelölt viszont hangsúlyozta, nem a „mentelmi jog” miatt kívánja megmérettetni magát április 3-án.

Nyitókép: Facebook

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyugyu12
2022. március 09. 15:47
Majd akkor UGASSATOK, ha Farkincás Flórival elszámoltatok már!!!!
Sulammit
2022. március 09. 15:43
márkizay azóta vigyorog, mint a tejbetök, amióta szóltak neki, hogy ne vágjon vicsorgó kutya képet minden jelenésekor.
Naggy
2022. március 09. 15:32
És Völnerékkel mi van?
Lajoss
2022. március 09. 14:37
Az Orbán-család gyarapodása : 7 év 15 milliárd a zsebekben..amúgy,komoly ez a vecsési történet..:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!