Moldova György 87 évesen ismét megházasodik

2021. december 04. 15:40

Az író még karácsony előtt feleségül veszi új szerelmét.

2021. december 04. 15:40
null

Az író felesége – akivel több mint ötven évig voltak házasok – tavaly halt meg. Az pedig idén augusztusban derült ki, hogy a gyász után Moldovának sikerült új párt találnia. Most hosszan nyilatkoztak a Blikknek a kapcsolatukról, és kiderült, hogy az író jövendőbeli felesége, Katalin már a megismerkedésükkor szerelmes lett Moldova Györgybe.

„Lehet, hogy túl szentimentális lesz, amit most mondok, de amikor több mint húsz évvel ezelőtt bemutattak minket egymásnak Gyurival, azt gondoltam, ő az a férfi, aki hozzám tartozik, aki a társam lehet” – fogalmazott Katalin, hozzátéve: korábban már számos alkalommal dolgoztak együtt, de az fel sem merült, hogy az író otthagyja érte volt párját és családját.

„Megpróbáltam nélküle élni. Többször is férjhez mentem, s nem tagadom, közben Gyurit képzeltem oda magam mellé. Aztán egyedül maradtam, s tavaly ő is elveszítette a feleségét. Onnantól egymásba kapaszkodunk…” – mondta a francia–magyar szakos tanárnő.  Moldova György mindeközben úgy fogalmazott: mindig is a harmóniát, a szeretetet, a biztonságot kereste. 

„A feleségem elvesztése után a sors ajándékának tartom, hogy nem maradtam egyedül. Katalin csodálatos nő és tökéletes társ. Megpróbál vigyázni rám, és hát nem kéne beszélnem erről, mert ez a mi kettőnk magánügye és titka, de mégis örömmel és büszkén mondom, hogy összeházasodunk. Ez lesz életem utolsó esküvője” – mondta az író, aki az interjúban a mai belpolitikai helyzetet sem hagyta szó nélkül, bár erről sokkal borúlátóbban beszélt, mint a házasságáról.

Nem irigylem az átlagmagyart. Annyi gyűlöletet és ellenségeskedést lát, amennyit aligha érdemelt meg.

Fenyegetőzések, vádaskodások, gusztustalan ügyek, harsogó propaganda, korrupció, rongyrázás – ez jutott nekik, nekünk” – fogalmazott Moldova György. 

Fotó: Facebook

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2021. december 06. 12:48
A Születési hely meghatározza az ember hozzáállását a politikához. Ha Moldova György, Nagy Imre helyére születik egész más lenne a véleménye Kádár Jánosról, Apró Antalról meg a kötélről, biztos ilyen címen írt volna regényt, Akit a villamosszék füstje megcsapot, Persze a Szent tehén című könyvét biztos megírta volna csak Gyurcsányról szólna aki a hibbant Néró, még Gyurcsánynéról a szövők helyett.
scion
2021. december 06. 07:53
na mivan buzi lett?, azt hittem a férfiak nősülnek...
kozmosz
2021. december 05. 22:46
György úr! Milyen emlékei maradtak meg a Harrer Pál utca 10-ről?
masikhozzaszolo
2021. december 05. 17:16
Gyűlölet és ellenségeskedés Azok, akik még élnek abból a társadalomból, amelyben egy közösség, magyarszocialistamunkáspárt, több más közösséget sortüzezett, akasztott, kuláklistázott, kitelepített, b-listázott, kínzott, stb., azok bizony igen szeretnének (szeretnék) az ilyet tevő közösséggel, hasonló jótéteményeket tenni. Nincs harag, csak legyen veled is az, amit másokkal tettél. Ez a különbségtétel szükséges, még mielőtt nekidőlnénk közösen a Szeretet Oltárának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!