Ha okosan olvassuk a Medián számait, látszik, hogy jelentősen erősödött a Fidesz

2021. december 17. 17:05

A csütörtöki 444-en megjelentetett mérés után újabb léket kaphat a baloldali összefogás.

2021. december 17. 17:05
null

A HVG megbízására készített közvélemény-kutatást a Medián, a közvélemény-kutató intézet 1000 fős mintában szereplők telefonos megkérdezésével végezte a kutatást. A HVG hetilapban közölt kutatási adataik szerint 

az összes válaszoló 48 százaléka azt pártolta, hogy az Orbán-kormány a választások után is maradjon hivatalban, és a 9 százaléknyi bizonytalan mellett csak 43 százalék voksolt a kormányváltás szükségességére”

Két hónap alatt látható ellenzéki gyengülés

A Medián közvélemény-kutatása december 4-e és 7-e között készült. Az intézet legutóbbi, szeptember 29-e és október 4-e közötti, 1000 fős országos reprezentatív telefonos adatfelvétel útján készült felmérése még azt mutatta, hogy 47 százalék akarta a kormány leváltását, 44 százalék pedig a maradását. 

Ez összességében 9 pontos elmozdulás azóta, hogy Karácsony Gergely visszalépett Márki-Zay Péter javára, mindössze két hónap leforgása alatt.

Nem az első lék a baloldali összefogásban

Az elmúlt napokban a 444-en napvilágot látott közvélemény-kutatás is borzolta a közélet kedélyeit. Ez a felmérés azt írja, a teljes lakosság 46 százaléka támogatja a Fidesz-KDNP-t, miközben az ellenzéki összefogásra csak körülbelül egyharmaduk szavazna. A Mi Hazánk 5, a Kutyapárt 4 százalékra számíthat.

A kutatásra többen is reagáltak az ellenzék soraiból. Márki-Zay Péter komolytalannak vélte a felmérést, és azt állította: „egyetlen fillért sem költöttek rá”. Ehhez képest Schmuck Erzsébet a Spirit FM-nek pénteken azt mondta, a kutatást az ellenzék kampánystábja rendelte meg.

***

Nyitókép: Mátrai Dávid

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
states
2021. december 18. 03:39
Döglődik a komcsináci söpredék, élen ezzel a retardált barommal, aki garancia a bukásukra.
Isten jobb keze
2021. december 18. 00:24
Ezt a hülyeséget, még maguk a vér fideszesek sem hiszikel! Volner botrány után, ma meg itt a legújabb a vén komcsi dagilaci román medencés villája Xdxd hogy szarjátok össze magatokat korrupt fideszes csőcselék!
simonvitéz
2021. december 17. 21:47
A Mediánra már oda kell figyelni. A fidesz nem dőlhet hátra! Kemény migráncsozos kampány kell vidéken! Ez az előny minden, csak nem megnyugtato. Bármikor jöhet egy Borkaiéhoz, Szájeréhez hasonló botrány!
Saksafar
2021. december 17. 20:59
Mégiscsak volt értelme az előválasztási soft-pettingnek. Az összefosás előkészítette magának az ásd-el-magad felszerelést, de mi már nem tudunk több kávét inni. Sikerrel tematizálták heteken keresztül, napi szinten a közbeszédet és lám, meg is lett az eredménye. Bru-ha-ha-ha Hiába, tehetséges fiúk-lányok ezek és mekkora igyekezettel rúgják a luftokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!