Elkezdődött az iskola, torlódások a fővárosban, Karácsony a BKV-ra buzdít

2021. szeptember 01. 06:48

Bedugult az Üllői úti felüljáró és a Hegyalja út, tömegek a BKV-járatokon, újra a közlekedőké a Hárosi híd az M0-ásnál és megnyílt a Nyugati pályaudvar utascsarnoka.

2021. szeptember 01. 06:48
null

Már a nyár elejétől kezdve téma volt a budapesti dúgóhelyzet: emlékezetes, június elején Karácsony Gergely főpolgármester azt tanácsolta az elégetlenkedő Hollik Istvánnak, hogy szálljon ki a kocsiból, és menjen gyalog. Aztán a nyár folyamán a folyamatos felújítások, lezárások sem javítottak a helyzeten: kedden például a Hungária körút környékén az sem tudott közlekedni, aki megfogadva Karácsony tanácsát, kiszállt az autójából.

Így érkeztünk el a mai naphoz, a személyes jelenléttel újrainduló oktatás első napjához. Két nappal ezelőtt, amikor erről kérdeztük, Karácsony már óvatosan fogalmazott: kijelentette, hogy készüljenek fel a budapestiek a torlódásokra szeptember elsején. Kedd este pedig már a Facebookon kérlelte a főpolgármester a budapestieket: menjenek inkább tömegközlekedéssel iskolába szerdán.

Ilyen előzmények után lapunk is kíváncsi volt, milyen lesz a főváros közlekedési helyzete a főváros egyes csomópontjain, ezért újságíróink a helyszínről tudósítanak az eseményekről.

Bár az iskolakezdés előtti fél óra nem okozott a keddihez hasonló hatalmas dugókat – sokan gyalog vagy BKV-n vitték iskolába a gyereküket –, nyolc óra után a város több pontján is beállt a sor. Ez valószínűleg azért alakulhatott így, mert sokan gyalog vagy BKV-val vitték a gyermeküket iskolába, de aztán a munkába autóval indultak reggel 8 után. Így járt Hollik István is, – a politikus Bohár Dániel alábbi posztja alá kommentelt – inkább gyalog vitte a fiát az iskolába, de azóta dugóba ül.

 

A nyitóképünk például az Üllői úti felüljárón készült, nem sokkal fél kilenc után.

Hegyalja út, szeptember elseje

 

Nyitókép és képek: Földházi Árpád, Mátrai Dávid/Mandiner

Közben elkészült a tetőszerkezet, így újra megnyílt a Nyugati pályaudvar utascsarnoka, ahol modern digitális tájékoztató rendszer és új vágányvégi kijelzők várják az évente megforduló közel 18 millió utast. 

Vége a lezárásoknak M0-s déli szakaszánál is. Szerdától újra a közlekedőké a Hárosi híd.

Videón is megnézheti a szerdai budapesti eseményeket.

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NTLLK
2021. szeptember 01. 13:03
Balga balkák! Ott ültök ti is a dugóban! Ébresztő, balfácánok! Csak egy országunk van! Tényleg el akarjátok balgázni, mint a szabad, zöld Butapestet?!? A saját életeteket is elbalkázzátok. Ti nagyobbat fogtok csalódni, mint mi. Mert mi már régen tudjuk, mire számíthatunk Gyurcsikáéktól.
olajfa1
2021. szeptember 01. 10:04
Már bocsi... de A BUDAPESTIEK EZT AKARTÁK!!!!!!! ERRE SZAVAZTAK! Mindegy, hogy mivel közlekedtek budapestiek! Minden jármű dugóban áll! Szerencsére ez a budapestiek problémája! /meg akiknek arra felé van dolguk.../.../Éljenek ezzel! Szívják csak el a füstöt a budapestiek! Utánna meg átkozzák Orbánt hogy nem fizeti nekik a tüdőcserét sem... De legalább vannak "méh legelőitek", meg hoteleitek a rovaroknak! Örüljetek annak!!!!
matykox
2021. szeptember 01. 09:57
Ez egy köztörvényes disznó ez a harácsony. Pontosan a hullarablók és járvány-terjesztők igazi ügynöke és barátja.
Daily
2021. szeptember 01. 09:27
Az ember van a városért vagy a város az emberért? Ugyanez a városvezetésre is igaz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!