„Hát szálljon ki a kocsiból, és menjen gyalog” – Karácsony üzent a dugók miatt panaszkodó fideszeseknek

2021. június 09. 13:45

A főpolgármester szerint a kormány által útfelújításokra adott 8,7 milliárd forintot is a fővárostól vette el a kabinet.

2021. június 09. 13:45
null

A budapesti dugókkal kapcsolatban legutóbb Hollik István is posztolt arról, hogy lehetetlenné vált a közlekedés a fővárosban. „Karácsony Gergelyék felelőtlensége ide vezet: állandósult dugók, képtelen autós forgalom. Lassan gyorsabb lesz gyalogolni Pesten, mint autózni, mi lesz itt jövő héten?” – írta 

 

„Hát szálljon ki a kocsiból, és menjen gyalog”

– üzente Karácsony, aki megjegyezte, hogy bár támadják a körúti biciklisávok miatt, de azért van dugó, mert egyszerre újítják fel a 3-as metrót, a pesti alsó rakpartot és nemsokára a Lánchidat és a Blaha Lujza teret is.

„Két kritika van, az egyik hogy nem csinálunk semmit, a másik hogy túl sok beruházás van.

A felújításokat a nyári szünet környékén szokták elvégezni, és most is ezt tesszük. A budapestiek türelmét pedig köszönjük” – mondta Karácsony Gergely a 24.hunak. 

Rendeződött a Rácz-fürdő ügye, de azért Tarlós a felelős

Fürjes Balázs a 24.hu-nak adott interjújában azt mondta: „nehéz krokodilkönnyeket hullatni azért a Városházáért, amely ötmilliárd forintért vesz meg egy luxusszállodát, vagyis a Rác Fürdőt és a hozzá kapcsolódó hotelt. Teszi ezt úgy, hogy egyetlen külföldi vagy magyar ingatlanbefektető, szállodaüzemeltető sem jelentkezett a pályázatra.”

– kérdezett vissza Karácsony, aki szerint „a Tarlós-időszak rossz döntései miatt lehetetlen helyzetbe került a fővárosi önkormányzat, és a már befektetett értékeikért kellett licitálniuk. A valódi piaci érték töredékéért vásárolták meg a Rác fürdőt, ez pedig az egyedüli helyes hozzáállás volt az önkormányzattól. Az államnak amúgy elővásárlási joga van, az önkormányzat pedig a kormány döntése után tud határozni arról, hogy saját maga üzemelteti a fürdőt és a szállodát, vagy kiosztja a feladatot másnak”közölte Karácsony a 24-hu-nak.

Fotó: Ficsor Márton

Összesen 358 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Levente
2021. június 12. 13:34
Érdekes lenne ha megtartanák Karácsony javaslatát. Remélem lezárnák a kocsijukat mielőtt kint hagynák a körút közepén!
Newman
2021. június 09. 23:53
ENNEK annyi, gyurcsánnyal, sorossal, CIA val!!!! NEM ZUGLÓBAN LESZEL ELÁSVA!:)))
MZita
2021. június 09. 21:57
"A valódi piaci érték töredékéért vásárolták meg a Rác fürdőt" Ha ez igaz lenne, akkor más is jelentkezett volna érte. A piaci ár mindig annyi, amennyire a piac beáraz valamit, és nem az, amennyit kérnek érte.
NTLLK
2021. június 09. 20:15
Tudja mit Karácsony elvtárs?! Menjen maga..... ...oda, ahová egyre többen kívánják!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!