„Cseh Katka lemondott már?” – Fekete-Győr Andrást szembesíti korábbi kijelentésével a Bennfentes videója

2021. augusztus 14. 20:50

„Nem vagyok hajlandó egy olyan országban élni – az elmúlt harminc évben kénytelen voltam –, ahol következménye semminek nem volt” – szögezte le korábban a Momentum elnöke.

2021. augusztus 14. 20:50
null

„Fekete-Győr nem hajlandó olyan országban élni, ahol semminek nincs következménye”idézi a Momentum elnökét a Bennfentes portál Facebook-oldala, majd felteszi a kérdést: 

Cseh Katka lemondott már?

Fekete-Győr: Nem vagyok hajlandó egy olyan országban élni, ahol következménye semminek nem volt

Fekete-Győr András március 18-án a Hír Tv Magyarország élőben című műsorának volt a vendége. Földi-Kovács Andrea a következő kérdést tette fel a Momentum elnökének: „Ha a Momentumnak az egyik képviselője jutna jogosulatlanul, vagy a politikai kapcsolatai révén uniós támogatáshoz, őt is elszámoltatnák?”

Hát hogyne! Természetesen!

Én nem vagyok hajlandó egy olyan országban élni – az elmúlt harminc évben kénytelen voltam –, ahol következménye semminek nem volt. Lehetett lopni szabadon a közpénzt, lehetett csalni és hazudni, de ennek véget kell vetni” – felelte Fekete-Győr András.

A Bennfentes összefoglaló videóját a Cseh Katalain ügyről az alábbi videóban tekintheti meg:

Mit tudunk eddig Cseh Katalin céges ügyeiről?

1. Titokzatos csomag érkezett vasárnap a Bennfentes.net portál szerkesztőségébe. A felvételen egy „Anonymus-maszkos” alak azt ígérte hétfőn lebuktat egy kétszínű politikust. -> Bővebben is el szeretném olvasni!

2. Az Anonymus hétfőn ígéretéhez híven jelentkezett is az újabb videóval, a Bennfentes.net szerkesztősége pedig kiderítette: vezető momentumos politikusról szólhat az EU-s támogatások körüli botrány. -> Bővebben is el szeretném olvasni!

3. Kiderült az is: a Cseh Katalin által 2018-ig vezetett Pannónia Nyomda Kft. és az ahhoz köthető egyéb vállalkozások összesen 4,5 milliárd forintnyi unió támogatáshoz jutottak. -> Bővebben is el szeretném olvasni!

4. Megszólalt Cseh Katalin a korábbi cége EU-s támogatásaival kapcsolatban. Szerinte csak annyi a kapcsolat az általa korábban vezetett cég és a többi vállalkozás között, hogy azok ugyanarra a címre vannak bejegyezve. -> Bővebben is el szeretném olvasni!

Gyanús pályázati manőverek, feljelentés és GVH-vizsgálat

5. Az Origo csütörtöki cikkéből azonban kiderült: a Cseh Katalin nyilatkozatában megfogalmazottnál összetettebb kapcsolat állhat fenn a politikushoz köthető cégek között. Volt olyan cég, amellyel ugyanazon a ferencvárosi pályázaton indulva úgy nyert a Cseh által 2018-ig vezetett Pannónia Nyomda Kft., hogy a másik vállalkozást egy egyébként könnyen kiküszöbölhető, egyszerű adminisztrációs hiba miatt kizárták a versenyből. -> Bővebben is el szeretném olvasni!

6. A Momentum EP-képviselőjének családi cége 285 millió forint uniós forráshoz jutott, pedig nemrég még a Magyarországnak járó EU-támogatások felfüggesztéséért lobbizott. -> Bővebben is el szeretném olvasni!

7. Orosz Anna, a Momentum alelnöke is megszólalt az ügyben. Szerinte nincs itt semmi látnivaló, sőt, teljesen rendben van, ha kisvállalatokhoz jut az EU pénze. -> Bővebben is el szeretném olvasni!

8. Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek az ügyben. -> Bővebben is el szeretném olvasni!

9. Már a Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálja Cseh Katalin zavaros cégügyeit. -> Bővebben is el szeretném olvasni!

10. Péntek délután az is kiderült, hogy a Közbeszerzési Hatóság is vizsgálatot indított a Pannónia Nyomdánál. A cég a Csillagászati és Földtudományi Kutatóközponttal kötött szerződést, amelyet idén márciusban módosították, ebben a pandémiára előre nem látható okként hivatkoztak. -> Bővebben is el szeretném olvasni!

11. Habár egyik vezéralakja volt az olimpiaellenes aláírásgyűjtésnek, ügyvezetése alatt mégis épp az olimpiára hivatkozott EU-s pályázatában Cseh Katalin családjának cége. -> Bővebben is el szeretném olvasni!

12. Tíz nappal a pályázat benyújtása előtt létesítették a nyertes váci telephelyet Csehék –> Bővebben is el szeretném olvasni!

Nyitókép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2021. augusztus 15. 13:50
Csemixer maga mondta, nem lrhet, hogy oligarchak es csaladtagjaik.... stb! Most mi is a helyzet ezzel az idegbeteg, vihogo libaval, aki orvosnak is alkalmatlan? Jurova, ursula meg nem ismeri a rörtenetét? Donatleszbika nem cseveg jurovaval a ki baratnőjéről? Berg et?
veszettkutya2142
2021. augusztus 15. 13:43
Teljesen mindegy, hogy jogosan vagy csalással jutottak a pénzekhez. Ha azt kommunikálják., hogy csak Fideszes oligarchák juthatnak ezekhez a pénzekhez-máris hiteltelenné váltak. Bebizonyították, hogy hataloméhes hazudozók-mindenféle vizsgálat etedményétől függetlenül...
Salamander
2021. augusztus 15. 13:06
Fekete-Győr: "Nem vagyok hajlandó egy olyan országban élni, ahol következménye semminek nem volt". NEVETSÉGES
djcs
2021. augusztus 15. 11:33
https://carinhoso.blog.hu/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!