Nem Bayer Zsolt, hanem a momentumos alpolgármester és társai járnak jól a lakástörvénnyel

2021. május 27. 13:48

V. Naszályi Márta választási ígérete volt, hogy az örökbérlettel rendelkezők megvehetik lakásukat a Budavárban, de a polgármester helyett a Fidesznek köszönhetik majd ezt.

2021. május 27. 13:48
null

Miközben a balliberális politikusok azzal vádolják Böröcz Lászlót és a Fideszt, hogy azért szeretnék módosítani a lakástörvényt, hogy kormánypárti politikusok, ismert konzervatív emberek járjanak jól, hiszen bérlőként megvehetnék a lakásukat, addig az ellenzéki pártok tagjai, szimpatizánsai ugyanúgy tulajdonhoz juthatnak a budai Várban.

A V. Naszályi Márta vezette I. kerületben már eddig is számos botrány látott napvilágot. Megbízást kapott példásul Karácsony Gergely főpolgármester tanácsadójának testvére, majd kiderült, hogy a Momentum lebetonozná a Vár egyik legszebb terét. A polgármester pedig akkor rúgta a legnagyobb öngólt, amikor buszparkolót tervezett a Mészáros utcába, de a helyi Fidesz és több ezer állampolgár erélyes és kitartó tiltakozása után a kerületvezető kénytelen volt meghátrálni.

A lakástörvény módosításának vitájában a múlt utolérte V. Naszályit. A választási kampányban ugyanis megígérte a párbeszédes politikus, hogy az örökbérlettel rendelkező lakosoknak lehetőséget teremt otthonuk megvásárlására, de ezt az ígéretét nem váltotta be. Sőt, a bérlők egy részének meg akarta emelni a lakbérét. Ehelyett Böröcz László, a Fidesz választókerületi elnöke oldhatja meg a lakók problémáit a mostanra finomhangolt törvényjavaslatával. Cikkében a Drót.info felhívta a figyelmet: a balliberálisok tiltakozása azért is álságos, mert a Drót információi szerint valójában körülbelül egy tucat politikai táborokhoz köthető ember érintett.

A portál a helyi forrásai alapján megnevez közülük néhány baloldali kötődésű bérlőt, aki majd szintén megvásárolhatja kedvezményes feltételekkel a lakását:

- Baráth Etele, volt szocialista miniszter,

- Csobánczy Gábor DK-s alpolgármester és barátnője,

- Tamási Miklós, a CEU volt munkatársa, aki a polgármester kampányát segítette,

- Bakró Nagy Ferenc, az Index újságírója,

- Diósdi László, a Népszabadság egykori újságírója és szerkesztője.

A Mandiner pedig úgy tudja, Gelencsér Ferenc momentumos alpolgármester is a Várban lakik, ám nem ő a bérlő, hanem a menyasszonya.

Fotó: V. Naszályi Márta, az I. kerület polgármestere beszél az I., a II. és a XII. kerületi önkormányzat Ostrom 75 című kiállításának megnyitóján a Budavári Önkormányzat épülete előtt, az I. kerületi Kapisztrán téren 2020. január 8-án. MTI/Bruzák Noémi

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tetx
2021. május 28. 00:24
Akkor még egy ok a javaslat elutasítására.
MayorAnna
2021. május 27. 19:32
Bayer érdeke - a nemzet érdeke! - kéretik így állni az ügyhöz.
Solnes
2021. május 27. 19:04
Ennyiért garázst sem adnak ki másut !! " A lakáshoz tartozik egy külön tároló. A várható költségelvű lakbér kb. 25.000.-Ft/hó. --- Wágner Tamás: 0630/509-26-65""
OberEnnsinnen
2021. május 27. 17:45
Az önkormányzati lakásokat a bal-lib hitványok a saját túszukként kezelik. De a valóságban V. Naszályéknak annyi közük van ezekhez az ingatlanokhoz, mint bármely kommentelőnek. Az önkormányzati lakásokkal történő visszaélést Btk-ban, el nem évülő bűncselekményként kell paragrafusba tenni. Akár 5-10-30 év múltán is elővehető bármelyik V. Naszály, ha megsérti az önkormányzati (mindannyiunk) tulajdonnal kapcsolatos jóhiszemű-tisztességes, felelős magatartást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!