Bayer és Rákay sem veheti meg bérelt lakását a Várban az új javaslat szerint

2021. május 27. 08:29

Ellenzéki oldalról korábban azt sejtették, hogy a publicista és a kommunikációs szakember miatt hozzák meg a törvényt.

2021. május 27. 08:29
null

A nagy viharokat kavart önkormányzati lakások privatizációjáról szóló parlamenti vitában egy érdekes fordulat történt – írja a Portfolio. Hangsúlyozták: Böröcz László képviselő, a törvény beterjesztője, a folyamatos ellenzéki vádakra csattanós választ adott. Böröcz azt mondta, hogy Bayer Zsolt és Rákay Philip sem veheti majd meg a bérelt ingatlanát. Mindez azért különösen izgalmas, mert ellenzéki oldalról eddig azt sejtették, hogy a publicista és a kommunikációs szakember miatt születik meg a törvény.

Csak Budapest

Hozzátette: az eredeti javaslatot úgy fogják megváltoztatni, hogy 5 éves korlát vonatkozzon a vásárlókra, vagyis, aki legalább 5 éve bérli már a műemléki önkormányzati lakást. Azt azonban még nem tudjuk, írja a Portfolio, hogy úgy módosul-e az előterjesztés, hogy akár mától számítva majd 5 év múlva lehetősége lesz bárkinek a vásárlásra, aki addig a lakásban marad, vagy ez most egy egyszeri lehetőség időkorláttal, és aki most nem tud, vagy nem akar élni vele, annak örökre elment ez a hajó, írják.

Sok önkormányzat fellélegezhet, írják, az újabb törvénymódosítási javaslat ugyanis már

csak a budapesti műemléki védettség alatt álló lakásokra vonatkozna.

A módosítást benyújtó képviselő szóban már megerősítette, hogy változtatni fognak a javaslaton, mindez azonban csak a benyújtást követően lesz hivatalos.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flesh ripper
2021. május 27. 18:23
átok
Magyarok Pásztora
2021. május 27. 15:01
Ilyen a komcsik hálája a fejlesztésekért. Megérdemeljük amiért hagytuk, hogy ezek beüljenek az önkormányzatokba.
jánosbácsi
2021. május 27. 12:59
Majd felvonul a békemenet oszt minggyá lesz ingyen lakás Bayer Zsótinak meg Rákay Kálmánka lakás neppereknek.
Agnieszka
2021. május 27. 12:24
Szerintem ez egy jó gumicsont, kivéve azt a cc. 1000-es nagyságrendű számú bérlőt, aki a Várban lakik, nekik fontos. A Vár nem hasonlítható össze semmivel, a Várban lakni rang és kiváltság. Ha most megvásárolhatók lesznek a lakások, a bent lakók életük nagy üzletét kötik. A Vár az ország szíve. Ez egy nagyon kockázatos vállalkozás volt azok számára, kik éltek magának a bérleti jog megvételének a lehetőségével, de végül is nem fognak rosszul járni. Nem lesz könnyű elérni, h. a majdani társasházakként működő épületeket a tulajdonos közösségek a Várhoz méltó szinten karbantartsák a szükséges felújítások elvégeztetésével. Aki azt hisz, jellemzően a Fidesz ismert nevei igyekeztek a Várba kerülni, nagyon téved.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!