Szeretem a magyar embereket

2020. október 13. 19:55

Sokan megköszönik, amit elértünk, kérnek egy közös képet vagy egy aláírást, de ez teljesen normális. Interjú.

2020. október 13. 19:55
Szergej Rebrov

Gyerekként álmodozott arról, hogy egyszer eljut majd idáig?

Amikor én voltam gyerek, még másképp működött minden, a Bajnokok Ligája is. Akkor tényleg csak a bajnokok szerepeltek a BEK-ben, nagy presztízs volt ott szerepelni, ma már sokkal nagyobb üzlet az egész. Én a donyecki régióban születtem, arról álmodoztam, hogy a Sahtar játékosa lehessek. Végül úgy alakult, hogy a Dinamo játékosa lettem. Gyerekként még nem voltam biztos benne, hogy focista leszek. Sokáig egyszerre röplabdáztam, kosaraztam, fociztam. Napi három edzésem volt. Reggelente iskola előtt kosáredzés volt, suli után foci, majd este röplabda. Ez volt az életem, imádtam a sportot, és a jövőmet sem látom a sport nélkül.

És a Fradi nélkül?

Szeretünk itt lenni. Én is, és a családom is. Szeretem a magyar embereket, mindenki nagyon kedves velünk. A gyerekeim itt járnak óvodába. Csak a nyelvvel van gondunk, az nem igazán megy, nagyon nehéz. Pár szót már ismerek, megy a jó reggelt, a jó estét, a köszönöm, de azért örülök, hogy a csapatnál mindenki tud angolul, így sokkal kényelmesebb.

Hogy vészelték át a karantént?

Itt voltunk Budapesten. Mi tudtunk edzeni a csapattal, de a család természetesen be volt zárva. Nem volt könnyű két gyerekkel, pláne egy másik országban, de boldog vagyok, hogy annak a résznek vége. Nem volt könnyű egy öt és egy három és fél éves gyerekkel, van egy 21 éves fiam is, de ő nem velem él. A kisebbik fiam mindig azt kérdezi, mikor lesz ennek vége, de persze senki nem tudja erre a választ.

Szeptember vége óta megállítják, ha lemegy a boltba vásárolni?

Valamiért a nők nem igazán, de a férfiak annál inkább. Sokan megköszönik, amit elértünk, kérnek egy közös képet vagy egy aláírást, de ez teljesen normális.

Sokan a szemére vetik a csapatnak, hogy csak három-négy magyar kap rendszeresen lehetőséget, mit üzenne azoknak, akiknek ez nem tetszik?

Mindig lesznek ilyenek. Amikor Szaúd-Arábiában fociztam és nyertünk a második meccsemen 6-0-ra, az első kérdés az volt, hogy mi ez az unalmas játék, minek passzolunk ennyit. A fociban a legfontosabb, hogy legyen konkurencia. Én nem nézem, hogy magyar vagy külföldi az illető. Nekem fontos lenne, hogy a legjobb magyarok a Fradiban focizzanak, de ez nem így működik. Ha megnézzük a válogatottat, a játékosok kilencven százaléka külföldön focizik. Nem egyszerű őket hazahozni. Ha továbbra is a legmagasabb szinten akarunk játszani, akkor konkurencia kell a posztokra, néha ezt a harcot pedig elveszítik a hazai játékosok. Valaki nem lehet csak azért a csapatban, mert magyar.

Október 20-án Barcelonában kezd a Fradi a BL-ben. Nekem még mindig szürreális kimondani, hogy Barcelona-Ferencváros meccset rendeznek.

Higgye el, nekem is. Nem könnyű, de mit lehet tenni? Nagyon nehéz meccs lesz, ez lesz az első a csoportkörben, ráadásul idegenben. Jól fel fogunk készülni, hogy méltón képviseljük az egész országot. Biztos vagyok benne, hogy a játékosok nagyon fogják élvezni, hogy egy szinten szerepelhetnek a Barcelonával és a válogatott is profitálhat majd abból, ha a játékosok magabiztosan térnek majd vissza.”

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
simonvitéz
2020. október 14. 18:01
Rebrov zseni! Ezzel a fradival nem szenvedett vereséget tavaly idegenben a BL, majd az EL meccseken úgy, hogy játszott a horvát bajnokkal, az espagnollal, a cszka moszkvával, a ludogoreccel. Idén ezt folytatta a skót és a norvég bajnok ellen.
OberEnnsinnen
2020. október 14. 09:04
92-93 körül láttam az ukrán válogatottat nyíregyházán, talán Jenei Imre volt a szöv. kapitány. Rossz meccs volt, kis túlzással: nézhetetlen, 2:1-re nyertünk, ha jól emlékszem. Az ukrán csapat futballból - technikából, vagy amit mi annak gondolunk - megbukott, nem lehetett felfedezni bennük semmit, talán, a sok és gyors és látszólag felesleges, eszement futáson kívül. Csak csapkodták a labdát. És most, sőt, szinte már 30 éve ők IS oktatnak bennünket, mint szinte mindenki. Rebrov - jó.
mr.Marcang
2020. október 14. 06:27
Hajrá Fradi! Hajrá Szergej!
Magyarok Pásztora
2020. október 14. 04:19
Szervusz Szergely!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!