Bezárt a Soros-alapítvány Budapesten

2018. augusztus 19. 09:29

A Budapest Business Journal arról írt: a pénteki napon bezárt a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) budapesti irodája, hogy Berlinbe költözzenek át.

2018. augusztus 19. 09:29

A Budapest Business Journal közölte: a pénteki nappal bezárt Budapesten a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSD) budapesti irodája. Az OSF még májusban közölte, hogy befejezik budapesti működésüket. 

A Soros-alapítvány irodája Berlinbe teszi át a székhelyét. Az itt dolgozó több mint száz embernek döntenie kellett arról, hogy ők is követik-e Berlinbe az alapítványt vagy távoznak a kötelékeiből.

Koncz E. Katalin, az alapítvány irodavezetője azt nyilatkozta a 168 Órának, hogy az iroda távozásával befejezettnek látja az ő 25 éves munkáját, így nem megy Berlinbe. „Magyar vagyok, itt éltem át a rendszerváltás reményteli korszakát, s itt követtem végig azt a folyamatot is, hogyan megy el a magyar társadalom egy egészen más irányba. Ez az irány nem az én irányom” – közölte Koncz. 

Összesen 348 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NZoltán
2018. augusztus 20. 23:45
Ígéret szép szó..., de csak akkor hiszem, ha már Berlinben vannak! Ha valóban mennek, vigyék az összes alkalmazottaikat is!
Babivadász
2018. augusztus 20. 10:29
Csak azért, hogy tudjátok miféle alapítványról van szó. Ezt a tevékenységet nyilvánvalóan pótolni kell. Felkészül Mészáros Lőrinc. "A Nyílt Társadalom Alapítványok 1984 óta működik Magyarországon, az alapító Soros György akkor hozta létre a Magyar Soros Alapítványt. Az alapítvány 1985 és 1995 között több mint 4 millió dollárt adott könyvtáraknak, kórházaknak és más közintézményeknek, hogy fénymásoló gépeket szerezzenek be. A Nyílt Társadalom Alapítványok anyagi támogatásával több mint 3200 magyar – többek között Orbán Viktor – kapott lehetőséget külföldi tanulmányokra. 1991 és 1996 között az alapítvány több mint 5 millió dollárt fordított arra, hogy több 10 ezer általános iskolás ingyen jusson reggelihez. (Budapest minden iskolájának tanulói mindennap egy pohár tejet és péksüteményt kaptak reggelire.) A kilencvenes években az alapítvány az egészségügyi ellátás korszerűsítését célzó programot támogatott: ultrahangos diagnosztikai szkennerekkel látták el több kórházat. Az alapítvány támogatta az életük utolsó fázisában lévő betegeknek segítséget nyújtó hospice-mozgalmat is. 1997 és 2004 között, amikor ugrásszerűen megnőtt a TBC-s hajléktalanok száma, az alapítvány a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együtt 40 ezer ember szűrővizsgálatát tette lehetővé. (Egy mobil TBC-szűrő busz szakszemélyzettel járta az országot, az egészségügyi szakemberek mellett szociális munkások is részt vettek a kezelési folyamatban. Az Egészségügyi Minisztérium is támogatni kezdte a programot, amit 1999-ben az Egészségbiztosítási Alap vett át.) A Soros György több mint 250 millió dolláros adományából létrejött Közép-európai Egyetemen (CEU) a Nyílt Társadalom Alapítványok ösztöndíjával eddig több mint 2100 magyar diák tanult. 2010-ben az alapítvány 1 millió dollárt adott a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak megsegítésére. A 2008-as pénzügyi világválság után Magyarországon 8,6 millió dolláros sürgősségi támogatást nyújtott több mint 150 olyan helyi civil szervezetnek, amik a gazdasági és szociális problémák leküzdésében segítették a lakosságot. Az egyik projekt a tarnabodi hátrányos helyzetű közösség fejlesztésére 1,6 millió dollárt adott a Máltai Szeretetszolgálattal együttműködve."
amarna
2018. augusztus 20. 08:02
VALAHOGY NEM STIMMEL EZ NEKEM--EZEK VALAMIRE KÉSZÜLNEK--KIZÁRT HOGY ELMENNEK !!! HOGY EZT A VÉN TRÓGERT NEM TUDJA VÉGRE SENKI SEM KIIKTATNI--NEM ÉRTEM !!!! BÁR NEM ÖRÜLÖK A NÉMET ÚJNÁCIKNAK---DE ....TALÁN...ŐK....ESETLEG....????????
tango47
2018. augusztus 19. 23:30
Ne felejtsük el sóval behinteni a hűlt helyüket!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!