Új SZDSZ-ről és 4. világháborúról beszélt Kövér

2014. december 27. 12:25

A Magyar Hírlapnak adott interjúban Kövér László arról beszélt, hogy az amerikaiak célja egy új kreatúrapárt létrehozása lehet, ami nélkül nem lehet kormányozni. Az Országgyűlés elnöke szerint az elmúlt 25 évről beszélhetünk a negyedik világháború időszakaként.

2014. december 27. 12:25

A Magyar Hírlapnak adott interjút a fideszes Kövér László, az Országgyűlés elnöke. Az interjúban Kövér beszélt többek közt a Magyarország és az Egyesült Államok közti feszült viszonyról, hogy mi lehet a célja az amerikaiaknak az országban, miként látja ő az elmúlt néhány évet, a Fideszen belüli vitákat, és mit vár 2015-től.

Kövér szerint az Egyesült Államok számára „nemzetbiztonsági szempontból nincs a földön egy olyan négyzetcentiméternyi terület, amely az ő érdekeiken kívül esne”. Ezért „világpolitikai hatalmi harc zajlik, amelynek tétje nemcsak Magyarország, hanem egész Európa sorsa, az európai nemzetállamok szuverenitása és a valódi demokrácia esélye”. Ebben a helyzetben az a legcélszerűbb a Házelnök szerint, ha hátradőlünk és megpróbálunk alkalmazkodni a helyzethez, amiben nem mi vagyunk a tét, hiszen Magyarország csak egy gyalog a sakktáblán, „amely nem akar az amerikaiak játékszabályai szerint játszani”. Kövér szerint Magyarországnak ebben már van tapasztalata, hiszen „Mindig nagyhatalmak ütközőzónájában voltunk” és „diplomáciában sajnos sohasem voltunk túl jók”, ezért nem az amerikaiakat kell meggyőzni, hanem „máshol kell szövetségeseket találni”. Ilyen szövetségesek lehetnek Kövér szerint a kelet-közép-európai országok, akikkel ugyanabban a hajóban evezünk, valamint Németország.

A Házelnök arról is beszélt az interjúban, „totálisan irracionális logika kezdi irányítani a világot”, amiben népek sorsáról pillanatnyi érdekek szerint döntenek. Kövér elmondta ezzel kapcsolatban, hogy „vannak olyan elméletek, hogy az első világháború nem ért véget, hanem a másodikkal folytatódott. Ezt továbbgondolva a második sem ért véget, a folytatása a hidegháború volt, és visszatekintve az elmúlt huszonöt évre megállapítható, hogy a negyedik világháború zajlik”. Szerinte a súrlódások és ütközések abból vannak, hogy az amerikaiaknak nem sikerült kialakítaniuk az egypólusú világrendet, ezért meg kell küzdeniük Európával, Oroszországgal és a harmadik világbéli hatalmakkal, mert senki nem akar alárendelt lenni.

Kövér szerint az USA Magyarországon mindig az SZDSZ politikáját támogatta és „az amerikaiak huszonöt éve – eltérő hangerővel, illetve hol mollban, hol dúrban – ugyanazt a nótát fújják. A ma már egyre kevésbé homályos hátterű – úgynevezett – civilszervezetek pedig folyamatosan ott zümmögnek a háttérben”. A Fidesz politikusa úgy gondolja, hogy az amerikaiak célja egy olyan párt létrehozása lehet 2018-ra, amely betölti az SZDSZ széthullásával keletkezett űrt, és amely nélkül nem lehet majd kormányozni a túlsúlyos kisebbség pozíciója miatt.

Kövér üzent párttársainak, Lázár Jánosnak és Pokorni Zoltánnak is az interjúban. A Házelnök elmondta, hogy a közvélekedés határozza meg, mi a képmutatás, és hol kezdődik az „urizálás”, „s a mindenkori szereplők jól teszik, ha ezt figyelembe veszik”. Szerinte „nem minden nyílt vita használ az ügyek előbbre vitelében, s különösen jó, ha körültekintően választjuk meg a hangnemet” valamint azt is hozzátette, hogy az ellenfeleket „nem kell ott keresni, ahol nem muszáj  van belőlük enélkül is elég”.

A Fidesz politikusa azzal zárta az interjúját, hogy 2015-ben „minden energiánkat arra kell fordítanunk, hogy a nemzet életben maradjon, hogy a következő évtizedekben is együtt legyen a hitét, reményét, önazonosságát megőrizni képes magyar közösség”.

Összesen 529 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
berzsian56
2014. december 29. 09:54
Egy szadeszes utódpártot sec perc alatt lehet grundolni. Először is megnézzük, van e a választók között ötszázaléknyi buzi. Ezzel az alap már megvan, benn is vagytok a parlamentben. Ehhez jön még ugyanennyi megveszekedett magyargyűlölő, antirászista, és az órabérben rettegők is hoznak néhány százalékot. Az alapítványokba kintről nyomják a lóvét, a régi kapcsolatokra is lehet számítani. A kisebbségek készen állnak, isten ajándékait és a rejtett tartalékokat mozgósítjuk. A három szarkát leveszzük a logóról, helyette valami ütősebb kell. Nagy párt lesz ez akárki megláthasssa.
antioxi
2014. december 28. 22:05
Tiltakozz az USA/EU szabad-kereskedelmi egyezmény (TTIP) titkos előkészitése ellen. Már közel 1.3 millió európai állampolgár csatlakozott. Németországi kezdeményezés. Csatlakozz itt: https://stop-ttip.org/sign/
Ángyán Páván
2014. december 28. 12:24
A kontraszelektálás a világhatalom segitségével tovább folyik.
antioxi
2014. december 28. 12:03
Kövérnek abszolut igaza van! Az amerikaiak disznók, erősek, önzők, de ez nem minden, Magyarországon nem fog érvényesülni az akaratuk csak tankokkal és harci repülőgépekkel. Ha Orbánt bármi módon lemondatják, azzal semmit nem érnek a jenkik, helyette másik jobboldali kormány fog alakulni. Egy egész országot (10 millió ember!) nem lehet leváltani és már soha még egyszer Magyarországon nem fog egy törpe minoritás (szdsz-kreatúra párt = zsidók) a közhatalomban meghatározó lenni. Ld. a gyurcsány-párt (szdsz-kreatúra) 2-3%-os támogatottsága.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!