Íme, a kormánynak adott amerikai információk

2014. november 13. 19:09

Két amerikai cég áfacsalásokkal miatti panaszkodása, a nemzeti dohányboltok rendszere és Horváth András NAV-val szembeni vádjai azok az indokok, amelyek szerepelnek a külügyminisztériumnak az amerikai nagykövetség által eljuttatott dokumentumban a kitiltási ügyek igazolásául.

2014. november 13. 19:09

Mint azt korábban megírtuk, a Külgazdasági és Külügyi Minisztérium elismerte, hogy kapott dokumentumokat az amerikai nagykövetségtől arra vonatkozóan, ugyanakkor hozzátette, hogy azokban semmilyen érdemi információ nincs a kitiltási ügy érintettjeivel kapcsolatban és azzal kapcsolatban, hogy miért is tiltották ki őket az Egyesült Államokból. A dokumentumokat november 6-án kapta meg a külügy. 

A kétoldalas dokumentumban az amerikai nagykövetség kifejti: 2012 februárja óta van párbeszéd a kormány és a nagykövetség közt korrupciós aggodalmak miatt, de ezekre a kormány nem reagált érdemben, miközben az információk a korrupciós ügyekben a nagykövetség szerint elérhetőek voltak, például az ilyen ügyek figyelésével foglalkozó szervezetek révén. 
 
2013 októberében a nemzeti dohányboltok rendszerével, valamint a mezőgazdasági ügyekkel kapcsolatos áfacsalási ügyekben adott hangot a nagykövetség a korrupciógyanúval kapcsolatos aggodalmainak, amelyekre nem reagált a NAV. Ugyanez év decemberében a nagykövetség jelezte a NAV-nak, hogy két amerikai mezőgazdasági cég tízmillió dollárokat veszített a nem méltányosan beárazott, áfacsalási ügyekben érintett termékek miatt. A cégek jelezték ezt a NAV-nak és a médiának is, de a NAV nem reagált. 
 
A nagykövetség indokként hozza fel Horváth András NAV elleni vádjait is. Ezután 2014 jauárjában ismét megfogalmazta a kormány felé az áfacsalási ügyek miatti aggodalmait a nagykövetség, majd februárban megint jelezte a NAV felé az amerikai cégek aggodalmait. Amiatt is reklamált a nagykövetség, hogy a NAV-on belül megszüntették a Kiemelt Ügyek Adóigazgatóságát (KÜIG). Emellett júniusban és októberben is megosztotta súlyos aggodalmait az áfacsalási ügyekkel kapcsolatban a külüggyel a nagykövetség – áll az alább látható kétoldalas dokumentumban. 
 
 

Összesen 505 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2014. november 14. 13:13
André Goodfriendot kitiltanám az országból, mivel részt vett ebben az aljas szarkeverésben! Minden nyilatkozatát lehoznám a kezdetektől, főleg amiket az ATV-ben nyilatkozott. Mindez arra volt jó, hogy az országot meghurcolják, az embereket a kormányra uszítsák, az országban káoszt, elégedetlenséget szítsanak! Ezek a rohadékok képesek országunkban egy polgárháborút is kirobbantani, mert az ő és seggnyaló ballibek érdekei ezt kívánják! Mivel semmi bizonyítékot nem tudnak letenni, egyértelmű az aljas húzásuk!
formaegy
2014. november 14. 12:50
Ez a fecni egy nulla! Ezután a fecni után ki lehet jelenteni, hogy az USA semmi mást nem csinál, csak folytatja azt a mocskos Charles Gati - répás Clinton - szarházi Obama - Bajnai féle taposást amit elkezdett. Ezután a fecni után nem kérdéses, hogy az elkezdett kormánypuccsnak egyik állomásával szembesültünk! Minden ország korrupt. A világ legkorruptabb országa pedig az USA! Na, akkor le lehet ülni, és várni az USA újabb állomását a kormánypuccshoz. Aljas egy mocskos szarházi állam! Ezzel a fecnivel még jobban alátámasztotta! Ha a kormánynak lennék, ezt a fecnit a világsajtón keresztül minden országba eljuttatnám, hogy lássák, milyen szarházi lépésekre képes az USA, ha egy kormányt meg akar buktatni! Mellékelten leírnám az eddigi sikertelen lépéseit is! A világ rákos sejtje ez a rohadék USA!
catalina9
2014. november 14. 12:17
Sulnen [Hozzászóló kiszűrése] 2014. november 14. 10:42 "Milyen "ügyre" gondol Sulnen?" A kitiltást.... Nem az amcsik hozták nyilvánosságra..." Keveri az ügyet Sulnen. -Egy ügy kitiltás, amit úgy indokoltak korrupció gyanúval, hogy semmivel nem tudták alátámasztani. Ezért választották a rágalmazás eme formáját, mert ehhez nem kell bizonyítás. -Egy másik ügy, hogy ki mikor hozta nyilvánosságra, ennek az eredeti ügyre nézve semmiféle visszahatása nincs. -És van a harmadik ügy a ballibák által keltett botrány, ami most már kezd a pofájukra égni, akárcsak a Teller levél, vagy a Tavares fedőnevű hazaárulásuk. -És végül van a lényeg, hogy mi is van D-Jóbarát tartótiszt amatőr akciója mögött. Valószínűleg nem gondolta, hogy a Jobbik fog nyerni az ügyön és a ballibák totál leégnek.
Sulnen
2014. november 14. 11:36
"hülye is tudja,hogy a probléma nem számviteli,hanem politikai.De persze ezzel nem lehet előállni,ezért egészen vicces könyvelési problémákról van szó. Csak a vak nem látja,hogy az amerikai kormány szerint a magyar latorállam, a nyugat árulója,ezt azonban nem lehet egy NATO-tag,uniós tagállam arcába vágni. Elővesznek hát olyan korrupciós ügyeket,amelyekről egyébként nagyjából mindenki sejti itt is,hogy ezek korrupciós ügyek,és erre hivatkozva olyan személyeket,akiknek így ehhez köze nincsen,simán kitiltanak." Ezzel mind egyetértek és nem is mondtam ellent. Én annyit írtam, hogy ők diszkréten kitiltottak pár embert (hozzáteszem: jelzésként a kormánynak). Az, hogy ez nyilvánosságra került, a kommunikációs gépezetben lévő káosz, a nyilvánvalóan ellentmondó kijelentések már a fidesz és az azokhoz közeliek sara.... Erre írtam, hogy ez nem kormánybuktatási szándék, hiszen eddig maguk az amcsik szinte semmit nem csináltak... A nyilvánosságtól kezdve minden a fidesz kommunikációs idiotizmusának köszönhető...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!