Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Egy emberi jogi jelentés tanácsait követheti Amerika a kitiltási botrányban

2014. november 19. 13:37

A nyáron hozta nyilvánosságra a magyar és a görög szélsőjobbra koncentráló jelentését a Human Rights First, amelyben az emberi jogi szervezet konkrét javaslatokat tett az amerikai kormánynak arra, hogy miként kezelje a helyzetet. A jobbikos Gyöngyösi Márton már akkor szót emelt a jelentés ellen, aminek sok elemét valóban meg is lépte az amerikai kormány.

2014. november 19. 13:37

A Human Rights First nevű amerikai jogvédő szervezet augusztusban tette közzé a jelentését, amely a magyar és a görög szélsőjobboldali pártokra koncentrált. A jelentésben javaslatokat is tettek Washingtonnak arra, hogy mit lépjen meg Magyarországgal kapcsolatban. Ezek egy részét valóban meg is lépték – írja az Index.

Gyöngyösi Márton már augusztusban szót emelt a jelentés ellen. Mint mondta, Amerikában program készült arra, hogy „a titkosszolgálatok, a külföldről fizetett civil szervezetek és az úgynevezett független sajtó segítségével, miként kell megregulázni és visszaterelni a neoliberalizmus útjára Magyarországot”.

Az Index úgy tudja, hogy a HRF jelentésének egyik szerzője korábban Hillary Clinton szövegírójaként dolgozott, és a szervezet egyébként is nagyon jó kapcsolatot ápol a demokrata adminisztrációval.

A jelentés szerzői azt szorgalmazták, hogy az amerikai kormány alkosson stratégiát a demokrácia magyarországi hanyatlásának kezelésére. A dokumentumot augusztus közepén publikálták, augusztus végén pedig már közleményt is adott ki a nagykövetség a német megszállás emlékműve kapcsán. A jelentés kifejezetten javasolta, hogy ebben a kérdésben is lépjen fel Amerika.

A javaslatok között szerepelt az is, hogy az amerikai ügynökségek állítsanak össze anyagokat a magyar politikai és üzleti vezetőket érintő korrupciós ügyekről. Ezt láthatóan meg is tették: a kitiltási botrány egészében erről szól, és az összeállított anyagról tanúskodik az Orbán által fecninek nevezett, a külügynek átadott anyag is. 

A szervezet a civilek melletti kiállást is javasolta, amit Obama meg is tett a Clinton Globális Kezdeményezés rendezvényén mondott beszédében, külön kiemelve Magyarországot, mint a civilek elnyomásának egyik példáját.

A jelentésből kiderül, hogy a HRF inkább politikai nyomásgyakorlásra építené Washington magyar politikáját, a titkosszolgálatoknak pedig csak azt a feladatot adná, hogy feltérképezze a Jobbik állítólagos iráni és orosz finanszírozását – írja az Index. A portál szerint a HRF jelentése eredetileg a szélsőjobboldalra koncentrált volna, de Orbán tusványosi beszéde miatt a kormány politikája is fókuszba került.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antioxi
2014. november 19. 18:46
Nyilvánvaló, hogy egyre közelebb kerülünk a 3.világháborúhoz mivel a nagy háborúk mindig új befolyási térségek megszerzésére irányultak. Igy van ez most is. Az USA-nak (és Izraelnek) érdeke lehet "megint" egy a határaitól távoli háború kirobbantása mintegy "elővágásként" mert a technológiai/gazdasági előnyük csak kb 20 évig tart és addig kell a befolyási zónáját Közép-Európában, Ukrajnában stabilizálni. Magyarország már megint ütköző zónában van/lesz. Isten óvja Magyarországot!
catalina9
2014. november 19. 18:03
III.mákvirág [Hozzászóló kiszűrése] 2014. november 19. 17:26 Plusz Obama, ő is!:))))))))))))))))Olstein volt valaha.....)))))))))))) Nem. Ő olyan, mint a Dicsőséges Tanácsköztársaság alatt Garbai, vagyis egy bábu. "..Gore Vidal szerint, akiben a nagytőke elnöki tehetséget lát, azt már a választások előtt tízszeresen MEGVÁSÁROLJA. A hivatalban azután ezt a befektetést kell viszonozni, erről szól a kormányzás. – magyarázta, és a mai milliomos-kampányok őt erősítik meg. Vidal már a 80-as években az egyenlőtlenségre hívta fel a figyelmet. Mára ez csak fokozódott. Nem húsz, hanem az EGY SZÁZALÉK tartja kézben a gazdasági hatalmat. ..." Na most az a kérédés, hogy ki is lehet, az az EGY százalék...hopp megvan, hát az amishok.
OberEnnsinnen
2014. november 19. 17:49
A Human Rights First nevű amerikai jogvédő szervezet augusztusban tette közzé a jelentését, amely a magyar és a görög szélsőjobboldali pártokra koncentrált. A jelentésben javaslatokat is tettek Washingtonnak arra, hogy mit lépjen meg Magyarországgal kapcsolatban – írja az Index. Úgy tűnik, ez is kevés, mert a helyzetet fokozandó: Jichak Rabin fiától kért tanácsot Goodfriend 1. Vasárnap este: Egyre aktívabb és sokrétűbb tevékenységet folytat hazánkban André Goodfriend. Az Atv.hu értesülései szerint az amerikai ügyvivő a 19 éve meggyilkolt izraeli miniszterelnök, Jichak Rabin fiával találkozott vasárnap este Budapesten, akivel a „konfliktusok megoldásának lehetőségeiről” beszéltek. Ezt egyébként maga Goodfriend írta Twitter-üzenetében. 2. Szerda reggel: Magyarország a következő Ukrajna? írja az International Business Times (IBT), az USA negyedik legolvasottabb internetes üzleti portálja. A tudósítás szerint a korrupció és az egyre inkább oroszbarát kormányzat elleni mozgalom bontakozott ki Magyarországon. ...az erősödő kormányellenes demonstrációk a Nyugat és Kelet harcának újabb csataterévé tehetik az országot. A hét végi budapesti tüntetés jelszavai, mindenekelőtt az Európa, Európa! hátborzongatóan hasonlítanak arra, mellyel a kijevi demonstrálók tiltakoztak Viktor Janukovics volt államfő politikája ellen. 3. No, vajon mi lehetett a Rabin fiú tanácsa? - csak nem az, hogy "szójálmá" az International Business Times-nak (IBT)), vizionálnának egy kis Ukrajnát Magyarországra?
GV0917
2014. november 19. 16:07
Amerikának a magyarsággal szembeni magatartásával akadtak néha problémák- hogy nagyon árnyaltan fejezzem ki magam....Pedig de szépen kezdődött! Az eszmélés idején, az első függetlenségi háborúban voltak szép számmal magyarok.Ott ismerték meg a jenkik az igazi magyar huszár harcmódot. Aztán a rabszolgaság elleni polgárháborúból is szépen kivették a részüket a nemrég elvesztett szabadságharc katonái.Hatalmas ovációval fogadták Kossuthot!Még pénzt is nyomattak tiszteletére. De az idő múltával, miután egyre több csillag került a zászlóra, megnőtt a terület mellett az étvágy..Érdekeik nem voltak egy ilyen kis országgal kapcsolatban, elfelejtették a múltat. Mi több, az első világégés idején ellenségeinket erősítették a legnagyobb mértékben.Akkor a brit és francia érdekek kielégítése volt a legfontosabb teendőjük-mivel egy óceán választotta el Magyarországot Amerikától. Wilson felvázolt egy olyan országot, ahol a népek jogait és egyenlőségüket az utódállamok tiszteletben tarják. Na erre lehet mondani, hogy minden fejléc, stempli és aláírás ellenére, csak egy finom papírra nyomott írott malaszt maradt.(fecni- luxuskivitelben). Az utódállamoknak eszébe sem volt abból egyetlen szót sem teljesíteni!A derék francia és brit csapatok szuronyainak hathatós támogatásával. Két helyen álltak ellen a magyarok. Érdekes módon a német anyanyelvűek :Sopronban és Balassagyarmaton.Ez utóbbi a vasutasok bátor helytállásának is köszönhetően maradt hű a Hazához! Aztán jött '56!A britek királynője kedvenc gyarmatát- a Szuezségét veszítette el! Később úgy nyilatkozott: Nasszerű volt! Ennek is mi ittuk meg a levét. Az igaz, hogy sok menekülőt fogadtak be, de ez csak olyan volt, mikor a halálsoron megkérdezik mit enne szívesen utolsó vacsoráján? A rendszerváltás idején pont az volta baj néhai Antall Józseffel és a sebtében mozgalomból párttá alakult konglomerátumával, hogy NYERTEK! A "KIVÁLASZTOTT NÉP" által preferált liberális értelmiségek támogatását bíró szolgalelkű parvenük legnagyobb bánatára .Ki is mutatta a foga fehérjét a Nyugat!Egy akkor már halálosan beteg miniszterelnök ellen megszervezték az első puccsot! Mint egy banánköztársaságban. Minek ide Wikileaks?A központi hírszerzés adatait állandóan megszellőztető pénzemberek és politikai köreik naponta zúdítanak hideget, meleget kis hazánkra. A vasárnapi tüntetésen bemutatkozott az új csapat!A Bitó-fattyak!Seggszájú trágár- tróger fattyak! Magyarország ezt érdemelted?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!