Megújul a Budapest-Miskolc-Kassa vasútvonal

2014. szeptember 18. 16:38

Az uniós támogatással megújuló szakaszon óránként 160 kilométeres sebességgel haladhatnak majd a vonatok, a kivitelezés még ebben az uniós pénzügyi ciklusban megvalósul.

2014. szeptember 18. 16:38

Az unió pénzügyi támogatásával 174 milliárd forintból megújul a Budapest-Miskolc-Kassa vasúti fővonal – közölte Szabó Zsolt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára Hidasnémetiben, egy más témában tartott rendezvényen csütörtökön. A szaktárca fejlesztés- és klímapolitikáért felelős államtitkára azt mondta: a megújuló szakaszon óránként 160 kilométeres sebességgel haladhatnak majd a vonatok, a kivitelezés ebben az uniós pénzügyi ciklusban megvalósul.

Szabó Zsolt azt is elmondta: a tervek szerint megkezdődhet a Miskolcot a szlovák határral összekötő autópálya építése is.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nannyó
2014. szeptember 18. 17:24
Na ennek aztán már épp ideje! Nemolyrég Miskolcról Budapestre utaztam IC-vel, 3 azaz három óra (!!!!!) alatt tette meg a vonat a 180 kilométert! Fiatal rokonaim okosabbak, ők Oszkárral járják ezt a távot másfél óra alatt. :))
Akitlosz
2014. szeptember 18. 17:21
Egy országon belül? Inkább azt támogatná az unió, hogy a népek önrendelkezhessenek a saját sorsukról. Ne csak azt dönthessék el, hogy önálló legyen-e a falujuk vagy csak egy város része, ne csak azt dönthessék el, hogy melyik megyéhez tartozzanak, hanem azt is, hogy melyik országhoz.
Apáczai
2014. szeptember 18. 17:02
Ez tényleg jó hír, és feltehetőleg hamarabb fog megújulni a Kassáig tartó útvonal, mint a Budapest - Esztergom szakasz. Tud a MÁV, ha egy kicsit összeszedi magát! Lassításban világbajnok.
kitiltott
2014. szeptember 18. 16:48
végre egy hír amit mindenki "lájkolni" és üdvözölni fog..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!