LMP: Vegye napirendre a Safarov-ügyet a nemzetbiztonsági hivatal!

2012. szeptember 25. 14:00

A párt szerint erre azért van szükség, hogy kiderüljön, milyen konkrét ok miatt döntött a kormányzat Ramil Sahib Safarov azeri katonatiszt kiadatása mellett.

2012. szeptember 25. 14:00

Az LMP továbbra is azt kéri, hogy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága vegye napirendre Ramil Safarov kiadatásának ügyét. Erre azért van szükség, hogy kiderüljön, milyen konkrét ok miatt döntött a kormányzat az azeri katonatiszt kiadatása mellett – mondta a bizottság keddi ülését követően Mile Lajos. A politikus hivatkozott arra, hogy Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, a nemzetbiztonsági bizottság előtti keddi meghallgatásán „hitet tett” a testület súlyának növelése mellett. Az LMP ennek alapján arra kéri a kormányt és a kormánypárti képviselőket, hogy cselekedjenek az államtitkár ígérete szerint és vegyék napirendre Ramil Safarov azeri katonatiszt kiadatásának ügyét – közölte.

Szavai szerint egy zárt ülésen be lehetne mutatni, hogy milyen megfontolások vezették a kormányt az ügyben és milyen kockázatokat rejt a kiadatás. A nemzetbiztonsági bizottságnak azt is meg kellene ismernie, hogy a kiadatás előtt a kabinet milyen egyeztetéseket folytatott a magyar titkosszolgálatokkal, történt-e tényleges kockázatelemzés, illetve felkészültek-e az esetleges atrocitások megelőzésére. A képviselő arra is kíváncsi lenne, hogy a szakszolgálatok egyeztettek-e külföldi partnereikkel illetve az örményekkel. Mile Lajos emlékeztetett arra, hogy a bizottság napirendjén már kétszer is szerepelt a téma, de Kocsis Máté (Fidesz) javaslatára a kormányzó többség azt levetette. A politikus hangsúlyozta, tették ezt annak ellenére, hogy az esetet korábban tárgyaló külügyi bizottságban felvetődtek olyan kérdések, amelyek indokolják a nemzetbiztonsági bizottság részvételét.

Utalt arra, a híradásokban is napvilágot látott, hogy megfenyegették Azerbajdzsán budapesti nagykövetségét. Külön kiemelte, hogy a szocialista Bárándy Gergely és az LMP-s Ertsey Katalin, akik betekinthettek az ügy kormányzati irataiba, egyaránt azt mondták: azokban szerepeltek nemzetbiztonsági kockázatra vonatkozó kitételek.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tarackos
2012. szeptember 25. 15:54
Ugyan kérem nincs itt semmi látnivaló! Az elsőtitkár elvtárs már lezárta az ügyet, igazságos volt hiszen ő csak igazságos döntéseket hoz...
Sándor
2012. szeptember 25. 15:37
Az Örmény gyilkosok http://www.origo.hu/nagyvilag/20120906-az-ormenyek-csak-ne-ugraljanak.html hú de csend volt elvtársak ekkor ... miért értettek ezzel egyet és nem tiltakoztak???
Sándor
2012. szeptember 25. 15:29
1956 után 1,1 millió embert akart internáltatni Kádár János a szocialista-gyilkos!!!! a szocialista eszme nevében... emberek 100 millió embert gyílkolták le ezek a alja-egyedek magyaráznak...
Sándor
2012. szeptember 25. 15:27
A "szocializmus" - a nemzeti és az internacionalista - a szocialista horda, totális rombolást, halottak tömegét és lepusztult elnyomorított, szétrombolt országokat „alkotott” csak ... ezen a kilátástalanságon koronaként díszelgett a hazugság kultusza. Példátlan megtorlásból született a Kádári sunyi, despota szocialista-rendszer.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!