Ervin, a „Nagy”

2023. június 07. 07:41

Ervin csak egy szerep, egy sértődött szerep, mert például Orbán Viktor szerepére sem őt választották ki.

2023. június 07. 07:41
null
Paranoid Android
Paranoid Android
Pesti Srácok

„A szóban forgó Ervin a »nagy színész« ideáltípusa. Szép és okos, bátor, a nők bálványa, az élet minden területén helyes döntéseket hoz, színészi tehetsége pedig minden színészt elhomályosít, aki előtte világot jelentő deszkákra hágott. Ha külföldön születik ő játszotta volna a saját magát játszó Brat Pittet. De sajnos itt ragadt Orbán birodalmában, s el van tiltva attól, hogy az RTL egyik sorozatában megváltsa a világot (nem a szerepléstől, mielőtt valaki félreértené, hanem a világmegváltástól). Ebben kétségtelenül egyet kell értsünk Ervinnel, nem szerepel eleget, nem készül elég film aminek ő a főszereplője, pedig akkor mennyivel jobb lenne nekünk, ugyebár. A minden világok legjobbikában készülne, viszont nekünk nem hogy nem kellene megnéznünk ezeket a mozgóképeket, hanem Ervin létezésének ismeretétől is meg lennénk szabadítva, vagyis ez két különböző ideális világ, minimum.

Ervin benne ragadt valami testhezálló szerepben még műkedvelő korában és ennek következtében minden ajtón úgy megy be, mintha maga a magyar történelem összes hőse egyszerre csörtetne be. Ervinnek egyéb érdemi mondanivalója nincs a történesekhez, a környezetéből informálódik, onnan tudja, hogy diktatúrában él. A diktatúra csalhatatlan, letagadhatatlan jele, hogy nem Ervin kap meg minden szerepet. Más, kevésbé lényeges színészek is kapnak szerepeket, pedig a technika jelenlegi színvonalán Ervin már sokszorosítható lenne, vagyis az ö szemszögéből nézve, ő lenne ott mindenütt. De a diktatúra nem engedi ezt.

Némelyek, akik beszédbe elegyednének vele, ne adj isten kontextusba helyeznék a sértődöttségét, elkövetik azt a hibát, hogy azt hiszik, van ember a szerep mögött. Pedig Ervint nem alakítja senki, Ervin csak egy szerep, egy sértődött szerep, mert például Orbán Viktor szerepére sem őt választották ki.

Ervin azt hiszi, hogy forradalmi helyzet van Magyarországon és neki ott a helye a képzeletbeli barikádon. A szobaszínházak hőse vibráló tehetségét kipróbálná a politikában is. Hiszen Ervinnek indulatai vannak. Azokat gyönyörűen artikulálja is, mindenkit elküld melegebb éghajlatra aki tudomást vesz róla, de nem a legnagyobb lelkesedés hangján szól.”

Nyitókép: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2023. július 01. 20:57
Hány üveg rozé csúszik le esténként, te puffadt képű ripacs..?
Bic441
2023. június 09. 17:02
Engem csak az érdekel,most a philipnél van akkor az a bizonyos kecske? Vagy pesticsajoknál keressem? Nagyon kéne hétvégére kérlek valamit válaszoljatok!!!
bogyo1
2023. június 08. 17:27
Nagy ervin, egy KIS szinészecske.....semmi több. Az írás nagyon jól sikerült, gratulálok!
kurbitalis
2023. június 07. 22:53
Ez a lélek nélküli test azért vergődik, mert nem tud kivergődni a szutyok-mocsárból, amibe a a széderesten az újnyilas mellett beleküzdötte magát. És akkor most már azt is lehet sejteni, hogy ezt a karakter nélküli, szalonnás, tupírozott fejű, tehetségtelen pelyvahuszárt miért is nyomta Vajna. A Kincsem egy rakás szer. Nagyervin meg menten Hollyvood-i sztárnak képzelte magát. Jajj! Vajna alatt több ezer milliárdunkat tapsolták el szirre-szarra, aztán vettek ilyen-olyan díjakat is hozzá, hogy hivatkozás legyen az újabb milliárdok lenyúlására. Ez a hülyegyerek meg komolyan veszi magát. Amúgy nem Rákay és mások ellen vernyákol, hanem a buzi Nyomiembernek akar megfelelni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!