Nagy Ervin nagyon mélyre süllyedt, felháborító tettére nincs bocsánat

2023. június 07. 07:21

A baloldali színész a szavaiból ítélve helyénvalónak találja az erőszakot, megérti, hogy például rendőröket dobálnak meg különböző tárgyakkal a tüntetők.

2023. június 07. 07:21
null
Csépányi Balázs
Csépányi Balázs
Magyar Nemzet

„Nagy Ervin most azonban olyat tett amire nincs bocsánat. 

Levegőt! címmel szervezett országos tüntetést a státustörvény ellen két mozgalom – a NoÁr és a Tanítanék, még múlt hét csütörtök este Budapesten és számos vidéki városban. A 24.hu megkérdezte a tüntetésen résztvevőktől, mit gondolnak az eddigi eredményekről, mi a véleményük a rendőrökkel kialakult konfrontációkról.

A színész a tettlegességig fajuló tüntetésekről a következőket mondta:

»Szerintem jogos. Amikor az ember a kétségbeesését nem tudja hogyan levezetni, ez kitör néha a fizikai erőszakban. Nem jónak tartom, de jogosnak. Azt nem lehet elvárni, hogy valakit állandóan sakkban tartanak, lehetetlen helyzetben tartanak, és ő majd kulturált válaszokat fog adni. Párizsban már égne az egész város. Ahhoz képest szerintem a magyar diákok rendkívül kulturáltak, hogy mi történik velük és a jövőjükkel.«

A baloldali színész a szavaiból ítélve helyénvalónak találja az erőszakot, megérti, hogy például rendőröket dobálnak meg különböző tárgyakkal a tüntetők, mert szerinte jogos a kétségbeesésük. 

A színész, aki legutóbb Zámbó Jimmyként parádézott az RTL sorozatában, ezúttal átlépte azt a bizonyos rubikont. Mert az erőszakot támogatni, erőszakos jogsértő tevékenységet nem elítélni közszereplőként, színészként, értelmiségiként több mint bűn. 

Eddig és ne tovább!”

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik