Nagy Ervin: Párizsban már égne az egész város

2023. június 03. 08:36

„Olyan zsákutcában vagyunk, ami Európából kifelé vezet” – hangoztatta a színész.

2023. június 03. 08:36
null

A 24.hu arról ír, hogy Levegőt! címmel szervezett országos tüntetést a státusztörvény ellen két mozgalom – a noÁr és a Tanítanék – csütörtök este Budapesten, valamint vidéki városokban. A portál megkérdezte a tüntetésen résztvevőktől, mit gondolnak az eddigi eredményekről (módosították és nem fogadták el még a törvényt), illetve a rendőrökkel kialakult konfrontációkról.

Egy idősebb tüntető szerint az, hogy a pedagógusokat úgy kezeljék, mint a katonaságot, teljesen felháborító. Lányi András szerint a részeredményekre nem lehet azt mondani, hogy nyertünk vele, mert az egész alapvetően el van szúrva.

Nagy Ervin színész pedig ezt mondta: „Azt nem mondom, hogy tapsikolva örülni kell, de szerintem fontos, hogy egy-egy gesztust tudjon értékelni az ember. Azért a száz százalékos öröm még messze van.” Hozzátette: „Olyan zsákutcában vagyunk, ami Európából kifelé vezet”. A tettelegességig fajuló tüntetésekről szólva hangsúlyozta:

Nem jónak tartom, de jogosnak. Azt nem lehet elvárni, hogy valakit állandóan sakkban tartanak, lehetetlen helyzetben tartanak, és ő majd kulturált válaszokat fog adni.

és a jövőjükkel.”

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik