Halál és csokifagyi – a gyerekgyilkosságig torzuló ideológiáról

2023. április 03. 17:55

Meg kell védenünk gyermekeinket, hogy itt ne történhessen meg az, ami megtörtént Nashville-ben.

2023. április 03. 17:55
null
Veszprémy László Bernát
Mandiner

2023. március 27-én a Tennessee állambeli Nashville-ben található The Covenant Schoolban, a Presbiteriánus Egyház magániskolájában a 28 éves Audrey Elizabeth Hale volt diák három gyermeket és három felnőttet ölt meg, mielőtt két, a helyszínre érkező két, bátor rendőr végzett vele.

Mindig nehéz dolog úgy írni egy támadásról, hogy még jóformán alig száradt meg a vér, ám a megrázó, brutális keresztényellenes támadás több szempontból is vízválasztónak tűnik – nem csak Amerikában, a nyugati világban is.

Nem ez volt az egyetlen, transz személy által elkövetett merénylet az utóbbi időszakban, és nem is ez volt az egyetlen, amely keresztények ellen irányult. Hale azonban világosan a sokkhatás kedvéért támadott egy iskolára, és azon belül is fiatal gyermekekre (egyes híradások szerint egy áldozat 8 éves volt, kettő pedig 9, de most már a legtöbb cikk három 9 éves áldozatot említ).

A támadónak láthatóan beteges fixációja volt a gyermekekkel,

különös, rémisztő művészeti alkotásai gyermeki rajzokat mutatnak, egy másik képre pedig zsírkrétát utánzó módon írta fel: „Gyermeknek maradni, örökre”. Otthonában egy – nyilvánosságra nem hozott – manifesztót találtak, illetve további terveket, többek között családtagjainak megölésére. 

Nyilvánvaló, hogy Hale egy sérült, beteg elme volt, akinek problémái messze túlmutattak nemi identitásán. Ezt a szerencsétlen, pszichiátriára való fiatal nőt, aki talán még hormonkezelés – tesztoszteron-beadás – alatt is állt, feltüzelte egy minden szenvedését és nehézségét a többségi – Amerikában fehér, keresztény – társadalomra fogó ideológia, és a végeredmény pedig a halott felnőttek mellett három halott kisgyerek, köztük az alapító lelkész kislánya. (Elgondolkodtató, hogy az igazgatót és az alapító lelkész kislányát is megölte a tettes: a rendőrség tagadja, hogy megválasztotta volna célpontjait, de hiába mondják ezt és titkolják el a kiáltványt, véleményem szerint Hale tettei többet mondanak minden manifesztónál.)

Itt érünk el azokhoz a társadalmi, hatalmi és meg merem kockáztatni, lelki folyamatokhoz, melyekre a támadás rámutat.

Az amerikai jobboldali sajtó értelemszerűen a támadó identitására, mentális problémáira fókuszál, illetve a támadást keresztényellenes támadásnak minősíti, utóbbit a baloldal vitatja (ennek definiálásához a jelek szerint nem elég hidegvérrel agyonlőni hat keresztényt egy keresztény közösségi intézményben, hanem valamifajta explicit nyilatkozatot is kell tenni).

Itt nem véletlenül nem csak a baloldali sajtóra utalok: amikor Joe Bidennek feltették a kérdést, hogy keresztényellenes volt-e a támadás, az elnök nevetve (!) felelte, hogy nem tudja, és még hozzá is tette, hogy „viccelődik”. Ezt követően elballagott.

Mindez persze csak segít kontextusba helyezni a tragédiára tett első nyilatkozatát, ahol először – ismét humorizálva – a csokifagyiról kezdett beszélni. Az elnök szerint persze nem a keresztényellenesség, hanem a „lőfegyverekkel elkövetett erőszak” a gond. Biden botrányos nyilatkozatai a baloldali médiában szinte alig szerepelnek, ezeket saját kutatással találhatja csak meg az olvasó, pedig tény:

mára a nyugati világ vezetője, a legnagyobb keresztény ország feje nevetgél 

a keresztény amerikai gyermekek lemészárlását firtató kérdésen, lojális médiája pedig falaz neki.

S bár a tettes nyilatkozatát visszatartják, és a média is a fegyverekre tereli a szót, szerencsére itt van a Gays Against Guns baloldali meleg szervezet, amelynek interpretációja jóformán egy fenyegetéssel is felér. A csoport szerint a fegyveres erőszak és a tömeggyilkosságok „nem választhatók el a ciszgender fehér felsőbbrendűségi patriarchátus azon törekvéseitől, hogy faji, etnikai, vallási, nemi és szexuális orientáció szerinti megosztottságot tartson fenn".

Tehát a baloldali csoport szerint a többségi társadalom felel a bűncselekményért, esetleg a kilencéves gyermekek is.

„Amíg társadalmunk nem néz szembe ezekkel a realitásokkal, ahelyett, hogy elrejtené vagy elfedné őket … addig sajnos még sok olyan incidensre számíthatunk, mint a mai". A nyilatkozat itt egyértelműen kritizálja a floridai gyermekvédelmi törvényt, melyet a magyarországi törvények inspiráltak. A csoport azt is elmondta, hogy „az elvárások és követelések megviselhetik LMBTQ+ közösségeink tagjait, akik ahelyett, hogy támogatást és megértést kapnának családjuktól és közösségeiktől, gyűlöletet, gúnyt, becsmérlést és üldözést kapnak”.

Az utolsó mondat már alig burkolt jelzés: ha folytatjátok az „elvárásokat”, a „közösség” több tagja is hasonló tettekre ragadtathatja magát.

Napjaink baloldalát egészen különös módon foglalkoztatják a gyerekek és a halál is.

Nem a pozitív értelemben vett törődésről és mulandóságunk megfontolásáról van itt szó, hanem a gyerekekkel szemben szinte minden elképzelhető borzalom véghezviteléről (gyilkosság – abortusz –, lelki és szellemi megnyomorítás, pedofília legalizálása, bagatellizálása).

Érdekes kérdés lenne megvizsgálni, miért pont ezekre az ügyekre koncentrálnak, miért szúrja napjaink baloldalának szemét ennyire a gyermeki ártatlanság? Az embernek már-már az az érzése, hogy nem is teljesen racionális, politikailag levezethető ez a kampány a gyermekek ellen – már csak az a kérdés, hogy mi lehet a baloldal gondolkodásának mélyrétegében, mely gyermekeink – legártatlanabbak, a legsebezhetőbbek – ellen fordítja őket.

A fenti eszmefuttatásaim persze a lényegen nem változtatnak. A három felnőtt mellett három ártatlan, kilencéves gyermek nincs már köztünk. Utolsó perceikben egyedül voltak, féltek és a szüleiket keresték.

Ez a gyilkosságra buzdító ideológia köztünk van, itt, Magyarországon is. Ebben az ügyben össze kell fognia mindenkinek: jobb- és baloldali magyar embernek, minden szülőnek.

Meg kell védenünk gyermekeinket,

hogy itt ne történhessen meg az, ami megtörtént Nashville-ben. 

Fotó: MTI/EPA/Justin Renfroe

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fabulon a bőre őre
2023. április 04. 11:32
miért szúrja napjaink baloldalának szemét ennyire a gyermeki ártatlanság? Mert gyávák, mint minden balos. Sosem lesznek a többség. Ez az, amit nem tudnak elviselni a "toleránciájukban", emiatt irtatnának ki mindent, ami nem ők. Ehhez készítenek elő humanoid zombikat, ezért tilos törvényileg a visszafordításuk, míg a csapdába ejtésük maga a szabadságjog. Ez nem vérvád, maga a valóság.
Agnieszka
2023. április 04. 08:03
Az elmebetegek közöttünk élnek. Érdekes, h. míg a szimpla létfenntartásért elég sokat kellett dolgozni, máshogy nem ment, mintha kevesebben lettek volna. Voltak, de nem ennyien és semmiféle befolyásuk sem volt a közgondolkodásra. A gender őrület ellen a társadalomnak védekeznie kéne, következetes elutasítással a józan ész nevében. Valaha az volt az alap-állás, h. az embernek a saját sorsát el kell fogadnia, mintegy előre meghatározottat és ehhez képest KELL a legtöbbet kihoznia magából. Itt egy gigantikus tolvajlás révén tömegektől vettek el támaszt a normális gondolkodáshoz, életvitelhez.
urga
2023. április 04. 07:55
"Érdekes kérdés lenne megvizsgálni, miért pont ezekre az ügyekre koncentrálnak, miért szúrja napjaink baloldalának szemét ennyire a gyermeki ártatlanság?" Az egészséges gyermeki lét sajátossága a boldogság. Az elmebeteg emberek nem bírják elviselni, ha valaki boldog. Azt az állapotot akarják terjeszteni, amiben ők vannak, hogy mások is kilátástalannak, értelmetlennek érezzék az életet. Ezért támadják a gyerekeket. :(((((
korodi
2023. április 04. 01:46
2/3-ddal baloldaloztok, nevetséges. A baloldal nem tud tenni semmit, csakis a tietek a pálya. Meg lehetne mutatni. Mi tart vissza? A legnagyobb fenyegetés a gyermekekre az oktatási rendszer módszeres leépítése. A tanórákból lassan "foglalkozások" lesznek, ahhoz nem kell majd tanári végzettség. Minden más terelés. Lacikám ez így egyes, leülhetsz, nem a propagandát kell felmondani, hanem kritikusan kellene gondolkodni. Nyilvánvalóan ezt már neked sem sikerült elsajátítani. Kellene reformálni az oktatási rendszert lassan. Miért nem tesztek semmit?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!