Tapsra vártak

2023. február 11. 08:36

Miért is kellett volna szolgalelkű tapssal köszönteni a magyar kormányfőnek a topis szexzongoristát?

2023. február 11. 08:36
null
Pilhál György
Magyar Nemzet

„Levegőért kapkod a magyar liberális tábor szervilisebbik fele, amiért Zelenszkij ukrán elnök brüsszeli bevonulását nem tapsolta meg Orbán Viktor miniszterelnök. Hallatlan! (Mellesleg az osztrák kancellár és a román elnök sem, de rájuk nem térnek ki. Nekik csak Orbánnal van bajuk.) »Az, hogy nem tapsolt, hozzá méltó sutyerák kicsinyesség« – írja közösségi oldalán Bojár Iván András tánc- és illemtanár. (Demszky Gábor egykori városarculati tanácsnokának nevét nem a rengeteg esze miatt jegyeztük meg annak idején – gyermekmolesztálási ügye miatt emlékszünk az arrogáns szabad demokratára.)

Párttársa, Bauer Tamás sem tud napirendre térni az ominózus jeleneten. »Nagy felzúdulást okozott nálunk, hogy Orbán miniszterelnök nem tapsolta meg az Európai Tanács brüsszeli üléstermébe bevonuló Zelenszkijt, és a kormány- és államfők közös fotóján is úgy állt a többiek között, mint aki idegenként odacseppent – füstölög a ceremóniamester. – Hogyne lett volna idegen ott, ahol Európa demokratái Ukrajna elnökét ünnepelték?«

Hogy mit jelent a »nálunk« kifejezés az SZDSZ-es (majd DK-s) ­Bauer értelmezésében, ahol »nagy felzúdulást okozott« az elmaradt Orbán-taps, az nem derül ki a konfabuláló ember írásából. Ahogyan a Zelenszkijt ünneplő »Európa demokratái« szóösszetétel is magyarázatra szorul.

Aztán miért is kellett volna szolgalelkű tapssal köszönteni a magyar kormányfőnek a topis szexzongoristát? Azért, ahogyan bánik a kárpátaljai magyarsággal? Netán az ukrán nyelvtörvényért? Esetleg a betiltott, meggyalázott nemzeti jelképeinkért? A frontra küldött nemzettestvéreinkért?

Mi inkább a saját hőseinknek tapsolunk, akik most Törökországban embereket mentenek.”

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

***

 ***

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jánosbácsi
2023. február 11. 21:52
Teljesen mindegy ,hogy Orbán Viktor mit csinál. Orbán Viktor egy jelentéktelen senki . Nem tartozik sehova sem, nincsenek szövetségesei.
Hoth
2023. február 11. 19:55
Kötelező lett volna tapsolni...hát beszarok...csakugyan pontrol pontra le kell követni a kommunista diktatúrák összes tevékenységét már gyakorlatban is???nem hiszem el hogy ez 2023 ban történik...ha csak 10 éve azt mondta volna bárki,hogy ilyen,komcsi időket idéző vaksötétség borul europára,simán kiröhögöm...kötelező taps....él-jen-rá-ko-si....
Jusztiscsak
2023. február 11. 19:51
Pilhál Gyuri bazdmeg, mekkora egy büdös szart fosott veled anyád erre a világra. Az emberiség szégyene, börtönben a helye
u.cserkész
2023. február 11. 16:49
Valaki vegyen már Zselének egy öltönyt. Ámbátor Mao Ce-tung is mindig zubbonyban járt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!