Majom a vízbe

2022. december 06. 06:22

1944–45 gyászos időszaka óta soha nem volt ilyen rossz magyarnak lenni.

2022. december 06. 06:22
null
Simon Zoltán
Simon Zoltán
Népszava

„Lesül a pofánkról a bőr, attól a tömény hazugságáradattól, amit pártunk és kormányunk (feje) nem csak itthon, de jó ideje nemzetközi szinten is terjeszt. 1944–45 gyászos időszaka óta soha nem volt ilyen rossz magyarnak lenni – az ember szinte szégyelli bevallani külföldön, hogy honnan jött, s próbál magyarázkodni (milyen kifejező is a nyelv: »magyarázkodik«, azaz »érthető nyelvre« fordít le valamit), hogy nem, nem támogatja mindenki ezt az egyre szélsőségesebb, elnáculó, fasisztoid rezsimet, hogy a propaganda, a választási rendszer, meg a… De ezeket nem lehet érthető nyelvre lefordítani.

A Tusványoson kifejtett orbáni fajelmélet Bécsben már »kulturális kérdés«; az Oroszország elleni, általunk soha meg nem szavazott szankciók nem működnek; az EU és Amerika a háború pártján áll, bezzeg mi; Svédország és Finnország NATO-csatlakozásának ratifikációjától a nyár eleje óta egy-két hónapra vagyunk; a focimeccsen viselt Nagy-Magyarország sál nem politikai, hanem sportjelkép – és még sorolhatnám az önsorsrontó, parasztvakító lózungokat csak az elmúlt néhány hónapból.

»Európa erős emberével« ma már csak a Mi Hazánktól is kilométerekre jobbra álló nyugatiak és az önmaguknak szobrot állító KGB-utód közép-ázsiaiak állnak szóba. Külügyminisztere az amerikai demokráciát szétverő, puccsot szervező Trump seggét nyalja, közben főpropagandistája idiótának nevezi az USA itteni nagykövetét, s felszólítja, hogy takarodjon haza. Még nem üzentek hadat sem Brüsszelnek, sem Washingtonnak, de ha a »neomarxista faszkalapok« nem vigyáznak magukra, ez is megtörténhet, mint ’41-ben. Megbombázzuk Pearl Harbort...”

Nyitókép: Mandiner Archív

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 163 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dobrevita
2022. december 07. 11:36
"1944–45 gyászos időszaka óta soha nem volt ilyen rossz magyarnak lenni." simon zoltán honnan is tudhatná, hogy milyen Magyarnak lenni?
Tuco
2022. december 06. 21:37
Ah,megint egy népszavás faszfej.... Azt hittem írt valaki.
HZ72
2022. december 06. 20:44
Komcsi-náci buzi-geci hazaáruló féreg vagy.
amca
2022. december 06. 19:33
Mi meg szégyeljük ,hogy te magor vagy. Inkább kóbi. Jól megy neked a 2000 pldsz. Népszaharánál. Ja, schvartzgyuri..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!