Karácsonyi ének: pacalpörkölt, Mága Zoltán és Pintér Sándor

2022. december 25. 12:46

Pintér Sándor megalázni szándékozta a tanárokat: jegyei a délutáni főpróbára szóltak.

2022. december 25. 12:46
null
Gábor György
Gábor György
Facebook

„Talán a hetvenes években Czinege Lajos hadseregtábornoknál, honvédelmi miniszternél dolgozott: a bácsi tervei alapján és irányításával épült ki Czinege elvtárs új házában (emlékeim szerint talán az Endrődi Sándor utcában) a teljes gépészet. Czinege miniszter elvtárs nagyon meg volt elégedve a bácsi szakértelmével, s miután kiderült, hogy a bácsi kedvence a pacalpörkölt, meghívta őt a házavatóra, ahol a legfőbb fogás a pacalpörkölt lesz.

A bácsi izgatottan készült az eseményre: a felesége új inget vett neki, új nyakkendővel, a nem éppen divatos öltönyét szépen kivasalta, a bácsit felöltöztette, s útjára bocsátotta. A bácsi, kezében egy üveg itallal és egy csokor virággal érkezett: becsengetett az ajtón, s kisvártatva a félig kitárt ajtón át egy marcona férfi nézett vele farkasszemet. Kérdezte a bácsitól, hogy mi járatban van. A bácsi mondta, hogy Czinege elvtárs hívta meg a ma esti házavatóra, s mosolyogva hozzátette: mert  hiszen nekem is a kedvencem a pacalpörkölt.

Aha – mondta a kapunyitogató, akkor várjon egy kicsit, azzal visszacsukta az ajtót. A bácsi nem értett a történtekből semmit, de türelmesen várt, mert ezt kérték tőle. Kis idő elteltével újra nyílott az ajtó, most egy fehér kötényes nő állt az ajtóban, kezében egy kislábossal: Fogja – nyújtotta oda a bácsinak, s sietve visszazárta az ajtót. A bácsi orrát ismerős ínycsiklandozó illat csapta meg, az imádott pacalpörkölt hamisítatlan illata. Ott állt a bezárt ajtó előtt, egyik kezében a virágcsokor, másik kezében az ajándékba hozott ital, amivel a pacalpörköltös lábost ölelte magához. Tétován állt egy darabig, éhes volt, mert – nem tagadta – délben alig evett, tartalékolt az esti pacalra. (...)

Ezt a történetet azért meséltem el Nektek, Kedves Felnőttek, mert olvasom, hogy Pintér Sándor belügyminiszter azokat a jegyeket, amelyek Mága Zoltán »hegedűművész úr« koncertjére szóltak, s amelyekkel megalázni szándékozta az emberszámba sem vett pedagógusokat, nos, azokat a jegyeket nem az esti, a valóságos koncertre szánta, hanem a délutáni főpróbára. Ez tehát Pintér Sándor kislábosa, benne az illatos pacalpörkölttel.”

Nyitókép: Gábor György Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Budai Katalin
2022. december 29. 22:41
Gyurika! Az idolotok, Esterházy Péter is imádta a pacalpörköltet. Na, ehhez mit szólsz, te kretén?!
amca
2022. december 27. 13:04
Látod gáborgábor, milyen tschoró ostoba bugris vagy. Nézd Majkát . A 8 elemivel meghívta stábját. Tag Heuer órát kaptak zirka ,10 000 000 huf. A vatschora ,gondolom megint 10 000 000 huf. Látod prolikám ,ez a te bajod. A trabi csörög ,zörög, kifogyott a motalko..
catalina9
2022. december 26. 17:27
"Jönnek a dúlt-keblü sekélymagyarok megint, füzfapoéták, füzfarajongók, jönnek a szarból,"
vicomt
2022. december 26. 15:55
Ahhoz túl hülye,hogy utána nézne a dolgoknak.De ezzel mondtam valami újat?Ezek a génjeikben hordozzák a hazugságot,a hazaárulást.Rohadt fizetett libernyákok.Ezeket,nem lehet kiírtani?Mennyivel szebb lenne a világ!LMBTQ-mentes,szebb világ.Hazug disznók.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!