Úgy megharagudtatok az Unióra, hogy a pedagógusokon veritek le?

2022. december 02. 06:30

Mi van, urak? Mi ez az esztelen csapkodás?

2022. december 02. 06:30
null
Lendvai Ildikó
Facebook

„Újabb nyolc tanárt rúgtak ki azonnali hatállyal polgári engedetlenség miatt, és két tucatnyit írásban fenyegettek meg ugyanezzel, ha nem adja fel az ellenállást. Fordítva sült el: mára még többen jelentették be, hogy ők is beállnak a polgári engedetlenséget választók sorába. Új fordulat, hogy ezúttal a BM maga vállalta fel, hogy ők döntöttek.  Az első kirúgásoknál még azt hazudták, ez a tankerület ügye. Most előbújt a rendőrminisztérium. A következőnél maga Orbán is kibújik a függöny mögül? Mi van, urak? Mi ez az esztelen csapkodás? Úgy megharagudtatok az Unióra, hogy most a pedagógusokon veritek le? Azokon, akiknek a fizetése töredéke a tiéteknek, amelyet gond nélkül fölemeltetek? Ti vagytok azok, akik otthon felpofozzátok az asszonyt vagy a gyereket, ha a főnök csúnyán nézett rátok a munkahelyen?

Vagy azért kaptatok vérszemet, mert úgy éreztétek: a tüntetések fáradnak, jön a karácsony? Azt sem zárom ki, hogy fordítva van: mivel igyekeztek elsumákolni, hogy pénz majd csak a számotokra megalázó feltételek teljesítése esetén jön az Uniótól, úgy kell tennetek, hogy már most minden rendben van. Ezért többé nem mutogathattok »Brüsszelre«:  komolyabb ajánlatot kell tennetek a pedagógusoknak és diákoknak. De nehogy gyengének tűnjetek a felheccelt törzsgárdátok előtt, hát látványosan oda is csaptok egyet.

Vagy úgy vélitek: inkább ezért tüntessünk, ezt már megszoktátok, mint azért, hogy se cukor, se benzin, (más országokban nem hiánycikk), van viszont a szomszédainknál jóval nagyobb infláció, a saját jóslataitok szerint is jövőre tovább emelkedő árak, a romániainál is alacsonyabb nettó minimálbér? Ezért is, azért is. Ne reménykedjetek: egyik nem oltja ki a másikat. A BM közleményében fennhangon dörgitek: az ellenálló tanárok nem teljesítik közalkalmazotti kötelességüket!

Na most az a helyzet, hogy én vagyok a »köz«. Én is, legalább annyira, mint ti. Szerintem meg éppen hogy teljesítik. Megmutatják a közösségnek, a diákjaiknak, mi a civil kurázsi. Mi a szolidaritás. Azon viszont elvitatkozhatnánk, hogy álltok ti a kötelességeitekkel. Tudjátok, amelyekkel annak a bizonyos köznek tartoztok.”

Nyitókép: Mandiner archív

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
evpus
2022. december 03. 06:36
Pont az ő hazaáruló bandája miatt nem kapják még meg a fizetésemelést a tanárok. Bergné, Gyurcsányné, Szabó és a többiek.
Bokros Birka
2022. december 02. 18:29
Kár, hogy nem rajtad verik el cenznéni!
csulak
2022. december 02. 16:42
a baloldal akadalyozta meg az unios penzek eljutasat MAgyarorszagra, ott van a tanarok fizetesemelese is ! SOHA TOBBE BALOLDALT ! https://www.origo.hu/itthon/20221021-gyurcsanyne-magyarorszag-erdekei-ellen-dolgozik.html
Lajoss
2022. december 02. 15:55
Undorító pártállamban élünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!