G. úr M-ben

2022. november 23. 06:08

Egykor sokkal többre tartottam Gulyás Gergelyt.

2022. november 23. 06:08
null
Németh Péter
Németh Péter
Népszava

„Nos, Gulyás szerint az ilyen helyeken, amelyeket azért nem mer nem szabad világként tételezni, a jobboldal Orbán Viktort tekinti példaképének, mert hazánk a példája, a bizonyítéka GG szerint, hogy a konzervatív kísérlet sikeres lehet. (»Ezt kell elhallgatnia a liberális médiának, erről tilos írni« – állította.) Azt is mondta, hogy Magyarország iránytűvé vált, és szellemi energiát szolgáltat a konzervatív erők részére.

Bevallom: egykoron sokkal többre tartottam Gulyást, azt reméltem, hogy megkíméli magát a sikerpropaganda túlzásaitól, képes lesz mértéket és értéket tartani. Ez utóbbit azért írtam ide, mert egy pillanatig sem állítanám, hogy  a miniszter ne rendelkezne felelős értékrendszerrel, biztos vagyok benne, hogy rendelkezik, de a funkciója ma már más mondatok, más gondolatok hangsúlyozását teszi számára kötelezővé. Az orbáni rendszerben, aki meg akarja tartani pozícióját, nem lóghat ki a sorból, muszáj arról beszélnie, amit megkövetelnek tőle. Arról például, hogy itt nálunk minden rendben van, példa nélküli kísérleten keresztül bizonyítottuk be a világnak, hogy sikert-sikerre halmozunk.

Kizártnak tartom, hogy ezt Gulyás ne tudná, kizártnak tartom, hogy ne látná: a magyar gazdaság nagy bajban van, a rezsim mindent elrontott, ami lehetett, voltaképpen az egyetlen siker, amire viszont nem lehet büszke: maga alá gyűrte a nyilvánosságot.

És ez volna a magyar konzervativizmus. Azt elhiszem, hogy akadnak bőven, akiknek ez például szolgál. Ők azonban nem demokráciában gondolkodnak. Mint ahogy Orbán sem, és sajnos immár GG sem.”

Nyitókép: YouTube-képernyőkivágás

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
péterx
2022. november 23. 17:49
És kit érdekel, hogy te kit és mit tartasz "többre"?
Pipas2
2022. november 23. 17:33
Ne hazudj Német, te mindig is gyűlölted azokat akik más a véleménye mint a tied, tudjuk mi ezt,...kivénhedt bolsevik!
formaegy
2022. november 23. 17:03
Ki nem szarja le, hogy neked kiről mi a véleményed??? Főleg ha egy ilyen gerinctelen, hazaáruló, hazug, magyarellenes Népszarásról van szó. Ennyi.
rókabácsi
2022. november 23. 14:14
ez akkor volt! amikor még te is normális voltál ! dehát az idő elment az agyad felett!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!