A gyilkosság nem igazságszolgáltatás

2022. november 29. 12:00

Egy 22 éves férfi dühből megpofozta két napos (!) gyermekét mert sírt. A baba belehalt az ütésbe, a férfit pedig életfogytiglanra ítélték.

2022. november 29. 12:00
null
Varga Gergő Zoltán
Varga Gergő Zoltán
Facebook

„Érkezett a hír a BBC-n, hogy egy 22 éves férfi dühből megpofozta két napos (!) gyermekét mert sírt. A baba belehalt az ütésbe, a férfit pedig életfogytiglanra ítélték. A férfit holtan találták a cellájában. Gyilkosság áldozata lett. 

Ha képesek vagyunk egy lépés távolságot venni az ügy tragédiájától, érdemes megvizsgálni korunk nyugati társadalmának ökölrázását, ítélkezését és az emberi gyarlóság által mindenkor sérült jogrend állapotát.

»Végre igazságot szolgáltattak«. Hatalmas szalagcímek ömlenek a Twitteren az olvasóra a hír kapcsán, az emberek ezer mérföldekkel távolabb is elégedetten dőlnek hátra: »ne nyugodj békében, szörnyeteg«, »jó, remélem fájdalmas halált halt«, „nem ejtek érte könnyet«, »a világ jobb hely lett enélkül a darab szemét nélkül« – de nem maradnak el a new age-es kirohanások sem, »utolérte a karma«.

(...)

Utolsóként pedig szeretném megjegyezni, hogy ha a két napos gyermeket érő halálos ütést megelőzően három nappal ugyanez a férfi, párja közreműködésével feldaraboltatja gyermekét (születésig végezhető abortusz), ne legyenek kétségeink afelől, hogy az »apát« a szélsőbaloldal tálcán hordozta volna körbe, mint a szabadság követét, az abortuszhoz való alapvető emberi jog pionírját, az ügyben felszólaló életvédőket pedig ugyanúgy lehülyézték, alkalmasint letartóztatták volna, mint általában – milyen jogon is szólnának bele más szabad emberek szuverén döntésébe?

Egészen ördögi.” 

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Pixabay

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Attila a nagy
2022. november 29. 21:02
Először is, nem értem, hogy a libsik miért tartják humánusabbnak az életfogytiglani börtönbüntetést, mint a halált. Szerintem a 100%-ban bizonyítható erőszakos és életellenes bűncselekményeket halállal kellene büntetni. A pszichopata, sorozatgyilkos,nemierőszakoló stb. a társadalomba nem való egyéneket bitóra küldeni. A bírónak még mérlegelési joga se legyen, hogy a nehéz gyerekkorra, vagy pszichés állapotra hivatkozva enyhítsen. És ne vitatkozzunk azon, hogy egy aljas gyilkosnak milyen jogai vannak, mert az áldozatok jogait sem tudja érvényesíteni senki!
Csomorkany
2022. november 29. 20:30
Nem vitatva semmit, azért az életfogytiglant túlzásnak vélem. Többek között azért is, amit a szerző ír a korlátlan abortuszról, de végülis nem rablógyilkos volt az illető. Még egy esélyt kaphatott volna.
Parm
2022. november 29. 16:31
kétnapos kétnapos kétnapos kétnapos Érted? Aztán legközelebb jobban figyelj, bölcsészke.
Újjáélesztett Dodó
2022. november 29. 16:26
Kis mizofónia nem játszott be?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!