Milyen szép lesz, ha a miniszterelnök szivárványos sállal feszít majd a VIP páholyban

2022. november 28. 19:34

A Fidesz korábban pontosan tudta: a folyamatos sóhintés a trianoni sebekre sehová nem vezet.

2022. november 28. 19:34
null
Lendvai Ildikó
Facebook

„A Fidesz korábban pontosan tudta: a folyamatos sóhintés a trianoni sebekre sehová nem vezet. Akkor sem, ha az a béke igazságtalanul, önkényesen szabta meg az országhatárokat, amelyek nem vették figyelembe a (persze nehezen követhető) nemzetiségi-nyelvi határokat sem. De nem volt előzmények nélküli: az ú.n. Nagy-Magyarország határai sem vették figyelembe ezeket, területének felén jogaikban gyakran csorbított nemzetiségek éltek, ahogy az utódállamok is sűrűn csorbították a hozzájuk került magyarok jogait. A fideszes Rockenbauer akkor még ezt írta: »A Trianon-fóbia olyan szimbolikus gesztus, amely semmilyen gyakorlati haszonnal nem jár, ellenben annál nagyobb kárt okoz. Magyarországot a békétlen bajkeverő szerepében tünteti fel.«

Orbán valószínűleg most is tudja ezt. De ahogy az autóján a Nagy-Magyarország matrica akkor jelent meg a kampánykörútján, amikor a Jobbik feltűnt, a sálban is akkor fotózkodott most, amikor a Mi Hazánkban érez riválist. Vissza kell hódítania híveit, kerül, amibe kerül.

Sokba kerülhet.

Erről persze nem beszél. Helyette a duma: a sál csak azt jelzi, hogy »a magyar válogatott minden magyar csapata, bárhol is éljenek.«

Szép gondolat. Ha a válogatott minden magyar csapata, akkor bizonyára az ellenzékieké is. Legközelebb számíthatunk egy ellenzéki pártjelvényekkel teletűzdelt sálra a meccsen? Jó, a Fidesz-jelvény mellett. Mi több: a minden magyarba beletartoznak a melegek is. Milyen szép lesz, ha a miniszterelnök szivárványos sállal feszít majd a VIP páholyban!

Érdeklődéssel várom az új fotókat a fb oldalán.”

Sálhős

Azt azért nem ajánlanám, hogy a miniszterelnök legközelebb tengernagyi egyenruhában, Horthyt idéző fehér lovon ügessen be a meccsre. „Rosszul tetszett olvasni: nem szájhős, hanem sálhős. A száját ki sem kellett nyitnia, egy árva szót sem szólt. Magyar ember evés közben nem beszél, ő pedig épp kiharapni igyekezett egy darabot a szomszédaink rokonszenvének maradékából.

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. november 29. 16:56
A csuti soha nem lesz annyira intelligens..
tölgypajzsos
2022. november 29. 15:43
hogy mekkora NULLA ez a nő....
fogd a pénzt és kuss
2022. november 29. 10:42
addig állj fél lábon banya.
Béna Géza
2022. november 29. 10:19
Te vén picsa szerinted a magyaroknak már emlékezni sem szabad, vannak akik hatezer évre víszamenöleg hivatkozva országot alapítottak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!