Daniel Freund egyedül maradt a fontoskodó, stréberkedő, magyargyűlölő hergelésével

2022. november 25. 10:17

Szóval néhány, az otthoni közvéleményeik számára kötelező ejnye-bejnyével a szomszédaink nagyjából a helyén kezelték az egészet.

2022. november 25. 10:17
null
Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt
Facebook

„Orbán Viktor egy Nagy-Magyarországot ábrázoló sálban vett részt Dzsudzsák Balázs búcsúmeccsén.

A sálból balhé lett; néhány szomszédos országban hiperventillálásba kezdett egy-két politikus; az Európa Parlament egyik fő magyargyűlölője, az Európai Uniót deklaráltan Európai Egyesült Államokká alakítani akaró Daniel Freund pedig nyilvános hisztériát csapott. Az, hogy neki németként mi köze van hozzá, az más kérdés, de imád erényfitogtatni és Magyarország ellen hergelni.

Részben sikerült is: az ukránok bekérették a magyar nagykövetet, a szlovák külügyminiszter undorítónak nevezte a sálat (amire kicsit a csehek is rákontráztak), a románok »határozottan helytelenítették« a »revizonista megnyilvánulást«. A horvát kormányfő nem foglalkozik mások sáljával, de bárki részéről a Horvátországgal szembeni területi igények szerinte elfogadhatatlanok; az államfőjük azonban azt mondta, ő nevet az egészen, hiszen tudja, hogy Orbán Viktornak nincsenek területi igényei Horvátországgal szemben, maximum annyi, hogy szeret hajókázni az Adrián. Az osztrákok is – tőlük szokatlan humorérzéket megcsillantva – arról értesítették Magyarországot hivatalosan, hogy a Magyar Királyság 100 éve megszűnt. A szerbek leszarták az egészet – meg hát Koszovó óta lehet, hogy nőtt az empátiájuk.

Szóval néhány, az otthoni közvéleményeik számára kötelező ejnye-bejnyével a szomszédaink nagyjából a helyén kezélték az egészet (mínusz persze az ukránok, akiknek mint mindent, úgy ezt is sikerült túltolni). Daniel Freund egyedül maradt a fontoskodó, stréberkedő, magyargyűlölő hergelésével.

Azóta meg hát azt is látjuk, hogy Orbán Viktor kapott egy szlovák sálat a nyakába kollégájától, Eduard Heger miniszterelnöktől a kassai V4-es csúcstalálkozón, le is fotózkodtak benne közösen. Innentől besült fegyver a sál-hiszti, bárhol is próbálkoznának vele.”

***

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Farkas Piroska
2022. november 26. 08:39
Milyen érdekes. A ballibsi véleményvezérek és a média (élén az ATV-vel) nem tud mit kezdeni Daniel Freund baráttal. Támogatni nem merik, ellentmondani neki még kevésbé, így aztán agyonhallgatják. Gratula a progresszív, polkorrekt, függetlenobjektív médiamunkásoknak !!!
Thanos1975
2022. november 25. 19:17
Hát a 444-en, asszem, vagy a nyugati fényen kicsit másként írtak.
njohn
2022. november 25. 16:31
Csak jelezném az OSZTRÁKnak , ha már a magyar történelemmel példálózik, legalább ILLENE ismernie azt !!!! A MAGYAR KIRÁLYSÁG ugyanis 1946. február 1-én szűnt meg. ( Vagyis NEM 100 éve, hanem 76 éve) Addig a neve MAGYAR KIRÁLYSÁG volt, akinek király híján KORMÁNYZÓJA volt. A KIRÁLY nem a magyarok hibájából nem volt, hanem mert a szomszédos államok kellően belügybe való beavatkozással riogatva MEGTILTOTTÁK, hogy királyt válasszon a magyar nép.... Na ennyit a qrva nagy demokratikus Nyugatról....
dezilluzionista
2022. november 25. 14:16
Sicc.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!