Egy következmények nélküli ellenzék

2022. április 18. 07:16

A jelenlegi baloldalnak háttérbe kellene szorulnia, élén a magyar demokrácia őszödi megrontójával.

2022. április 18. 07:16
null
Fricz Tamás
Fricz Tamás
Magyar Nemzet

„A baloldali ellenzék legnagyobb hibája, vagy inkább bűne, hogy nem befelé, a magyar társadalomra figyel, hanem kifelé, külföldre, számukra Brüsszel, Berlin, Párizs, Washington és persze a globális elit a fő és meghatározó viszonyítási pont.

A 2022-es választások legnagyobb Fidesz–KDNP-s sikere után azt mondhatjuk, hogy a demokratikus váltógazdálkodás szünetel, az Orbán-kormány egymás utáni negyedik újrázása után maradt Magyarországon a domináns pártrendszer – ez hatalmas siker a nemzeti oldal számára, ez már a Tisza Kálmán és Tisza István nevével fémjelezhető korszakra emlékeztethet bennünket.

Ennek jó szívvel örülünk mi, nemzetiek és konzervatívok, mert tudjuk azt, hogy jó kezekben maradt az ország, ami a jelenlegi, valóban kritikus, háborúval, a világ újrarendezéséért folyó harccal, gazdasági válsággal, inflációval jellemezhető világhelyzetben szinte létszükséglet volt – ha az ellenzék kezébe került volna a hatalom, Magyarország – és ez nem túlzás – életveszélyes helyzetbe kerülhetett volna. 

Azonban egy konzervatív embernek nem sajátja – miként a balliberális oldalnak annál inkább –, hogy győztesként kíméletlen erővel nekirontson a földön fekvő, nagyon legyőzött ellenfelére, s a földbe döngölje. Nem, mi konzervatívok az öröm néhány napja után már-már szánalommal tekintünk át a másik politikai-ideológiai-világnézeti tájra, s azon gondolkodunk, hogyan juthattak idáig ezek a szerencsétlenek. S vajon képesek lesznek-e 2026-ig feltápászkodni a földről.”

Nyitókép: Ficsor Márton

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Claudius1
2022. április 18. 23:35
Miért nem is örültök a 2/3-nak valójában? Mert akik ide kommentelnek olvassák a híreket, a kommenteket, tájékozottak is minden oldalról, tehát jól tájékozottak vagytok, így Ti is tudjátok, hogy egy mocskos, korrupt párt van hatalmon, amit szolgáltok, ami erkölcsi dilemmát is okoz Nektek (remélem). Mindent megtehetnek és lehet, hogy Ti is sorra kerültök, mert pl. szemüvegesek, barnák, szőkék, érettségizettek vagy munkások vagy értelmiségiek vagy ..... bármik vagytok, akit a propaganda ellenségként állít be (ennek legszebb példája Ürge-Vorsatz Diána volt). Legbelül Ti is tudjátok, hogy ez nem jó, állandó megfelelési és igazolási kényszerben szenvedtek, mindent magyarázni akartok a saját értelmezés szerint, de ez 2022 nem pedig 1492. Tudjátok, hogy hamis a szlogen, hogy Mo. előre megy és nem hátra, csak az igazi sötét, alulművelt és megvett réteg vette be. A jövő a demokráciáé. Hanyatló nyugat, akiktől könyörögjük a pénzt :). Ajánlom a Besúgó című sorozatot az HBO-n . Most is ezek az idők (mocskos, már aki érti) vannak. Sokan még a népszavazási kérdéseket sem értették. :)
Kockahas000
2022. április 18. 17:44
Szetintem a kormánnyal lesz élet veszélyes élni,együtt élni. Balfasz aki ennek ellenkezöjét irkálja. Orbán és csapata egy isten csapása aki mindent és mindenkit tönkre tesz. Az ellenzék még tudott volna ujitani,válltoztatni.
zolizolizoltan
2022. április 18. 12:05
A közeljövő a gazdaságról szól és a megélhetésről, a kisvállalkozók talpon maradásáról. Mindkét oldal erre készül.
Philo
2022. április 18. 11:54
Orbán Nagyurat egyetlen dolog állíthatja meg: a betonfal. Miután ötezer milliárdos lyuk tátong a költségvetésben, s az EU jelenlegi vezetése (ami nem a brüsszeli bürokratákat, hanem a domináns nyugati politikai vezetőket jelenti) ragaszkodik a jogállamisághoz; ezért a Nagyúr hamarosan becsapódhat ebbe a kőkemény és nagyméretű tereptárgyba. Úgy látom, hogy most jön el a korábban sokat emlegetett "konszolidáció", komoly és súlyos engedményeket kell tennie, szóval lesznek változások; mert különben nagyon ráfázik, s ezt persze tudja. Mint ahogy az EU-vezetés is tudja, hogy a magyarok feudalisták, és nem kérnek az ellenzéki szivárványokalícióból, amely nem ilyen - tehát Orbán jelenleg leválthatatlan. De őrült nagy nyomás és reális fenyegetés alá kell helyezni ahhoz, hogy komolyan vegye a Nyugatot. Talán eljött ez a perc...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!