Nem feledkezhetünk el az antiszemita propaganda őrjöngéséről

2022. április 16. 18:14

A ma élők felelőssége, hogy ezek a borzalmak ne ismétlődhessenek meg többé.

2022. április 16. 18:14
null
Donáth Anna
Facebook

„Minden évben ezen a napon a holokauszt magyar áldozataira emlékezünk. Sok évnyi egyre erősödő verbális és törvénykezési terror után 1944-ben ezen a napon kezdődött a magyar zsidóság gettóba zárása, ekkor kezdték el erőszakkal elhurcolni honfitársainkat, ekkor fordult át a gyűlölködő politika végleg emberéleteket követelő, családokat megnyomorító, ma is felfoghatatlan cselekedetekké.

Ma, több évtized távlatából is kötelességünk emlékezni arra, hogy az embertelen cselekedeteknek előzményei voltak. A numerus claususszal egyetemek kapuit zárták be diákok előtt származásuk alapján, a zsidótörvények pedig foglalkozástól, tulajdontól, alapvető jogoktól fosztották meg a magyar polgárokat ugyanezért. Nem feledkezhetünk el az antiszemita propaganda őrjöngéséről, az országot háborúba vezető politikáról sem.

Rendkívül fontos, hogy ezekről a dolgokról újra és újra beszéljünk, újra és újra emlékezzünk, újra és újra eszünkbe véssük, mi és miért történt. Mert az már a ma élők felelőssége, hogy ezek a borzalmak ne ismétlődhessenek meg többé. Ha hallgatunk, és elfelejtjük múltunkat, akkor bizony ennek ágyazunk meg.”

Nyitóképen zsidók deportálása. Fotó: Képernyőfotó

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
APA152
2022. április 18. 14:55
" Nem feledkezhetünk el az antiszemita propaganda őrjöngéséről " Komolyan kérdezem,van még olyan aki elolvassa ennek a bolond libbancsnak az hányásait ? És ha van,menyit lehet ezekből elhinni ?
Dezsőke
2022. április 18. 10:32
békét
mzsolt
2022. április 17. 22:15
Ez hülye...
orygabor
2022. április 17. 20:34
Összebútoroztál a nácikkal, te szerencsétlen .és most ömlengesz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!