Az árulás természetrajza

2021. november 04. 07:30

A magyar baloldal, a kommunisták árulása 1945 után is folytatódott.

2021. november 04. 07:30
Stefka István
Stefka István
Pesti Srácok.hu

„Az árulás örömét, az árulás ízét legtöbbször az irigység, a bosszú- és hatalomvágy, a pénz megszerzése sarkallja. Az árulás fokozatai közül a legaljasabb, amikor valaki, valakik a hazájukat árulják el, amikor elárulják népüket, hagyományaikat, kultúrájukat, áruba bocsátják mindazt, amiért egy nemzet évszázadokon vagy ezredéveken keresztül harcolt, küzdött, feláldozva akár az életét is. A magyar történelem sok ilyen esetet ismer, sok ilyen gazembert, akik idegen érdekekért, hamis eszmékért – természetesen a sajátjáért is – elárulják fajtájukat, nemzetüket. Petőfi Sándor a Nemzeti Dal című versében erről már 1848-ban megfogalmazta egy nép véleményét: »Sehonnai bitang ember, / Ki most, ha kell, halni nem mer, / Kinek drágább rongy élete, / Mint a haza becsülete…«

Az árulók korszakonként, nemzedékről nemzedékre újratermelődnek, de előfordulhat az is, hogy családról családra öröklődnek. Olyan ez, mint a stafétabot, amit egymásnak átadnak. Magyarország elárulása az 1919-es véres Tanácsköztársaság óta folyamatos, máig tart. Szociológiailag, társadalompolitikai szempontból a haza elárulása – legalábbis Magyarországon – mindig balról indul a kommunisták vezetésével, amelyben részt vesznek olykor az elvtelen liberálisok – ma már nevezhetjük őket neoliberálisoknak, globalistáknak, kozmopolitáknak, akár brüsszelitáknak. Ez az ideológia métely, vírusként fertőz, rombol, pusztít. Az emberi méltóságot gyalázza meg.

De azt is érdemes megfigyelni, hogy az árulókat legtöbbször nem a félelem, a kényszer, hanem a pénz és hatalom megszerzése motiválja. Gondoljunk csak a véres magyar Kommünre, a 133 napra, amikor is egy maroknyi csoport Kun Béla, Szamuely Tibor, Pogány József, Korvin Ottó, Kunfi Zsigmond, valamint Lukács György, Jászi Oszkár – Szabó Ervin a lelkiekben – szellemi vezetésével és még néhányan majdnem elpusztították Magyarországot. Ehhez kellett persze egy degenerált, áruló arisztokrata, Károlyi Mihály, aki a vörös bolsevik terror leverésével a fent nevezett társaival együtt tovább áskálódtak Magyarország ellen a Népszövetségben, Franciaországban és számos más európai államban. Károlyi még a cseh Benešt is biztatta, hogy még több felvidéki területet vegyen el Csehszlovákia számára. A háttérben persze itt is a pénz, az USA és Nyugat-Európa bankárjainak, multimilliárdosainak, multinacionális üzletembereinek támogatása állt, akik pénzelték Lenint és a szovjet-bolsevik forradalmat.

A magyar baloldal, a kommunisták árulása 1945 után is folytatódott. Csak most könnyebb volt a helyzetük, mert a szovjet hadsereg megszállta Magyarországot. A Tanácsköztársaság harcosai visszatértek a Szovjetunióból – Rákosi Mátyás, Nagy Imre, Münnich Ferenc, Lukács György, Farkas Mihály, Gerő Ernő, Révai József és sokan mások –, és ott folytatták, ahol abbahagyták. Terror, kivégzések, államosítások, a magántulajdon felszámolása szovjet mintára, úgy, hogy kifosztották, kiárusították a kommunista Szovjetuniónak Magyarországot. Miközben vasúti vagonok ezreivel szállították hazánkból a modern gépipari és mezőgazdasági termékeket, nem beszélve a bányakincseinkről, a többi között a bauxitról. Rettegés, félelem, könny, fájdalom, a tehetetlenség érzése mindenhol. Magyarország kiéheztetése, a kommunista önkény, a szellemi és fizikai erőszak olyan feszültségeket gerjesztett, hogy az elégedetlenség 1956-ban forradalomba torkollott.

Tizenegy év alatt tehát kik árulták el Magyarországot?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. november 07. 11:23
Vakfolt
2021. november 04. 17:43
Az ég kék, a fű zöld, a komcsik elárulják az országot.. nincsen ebben semmi újdonság. Amikor az embner ezt megemlíti, megkapó az az igyekezet, amivel ilyenkor beindul a kamuzás: már régen volt, kit érdekel ez ma már, nem lehetne már továbblendülni ezen? Különösen édi ez annak a fényében, hogy a kilencven nemtudomhány éves haláltábor silbakjának sosincs megbocsájtás, még akkor sem, ha csak őr volt, semmi más. A komcsik kilopják a szemedet, levágják a lábadat, és utána mikor erről beszélsz, mindig megkapod, hogy most már ideje lenne továbblépni, és a jövőbe tekinteni, miért kell folyton ilyen hiányzó testrészek felelőseit kutatni!
MayorAnna
2021. november 04. 12:26
"Amikor egy reggel Gregor Samsa nyugtalan álmából felébredt, szörnyű féreggé változva találta magát ágyában...." Franz Kafka: Átváltozás Az író mintázhatta volna főhősét Stefka nevű féregről is.
Ildikó99
2021. november 04. 11:12
Realista te hova tartozol,..?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!