Pécs intő példa lehet Márki-Zay Péter számára

2021. október 25. 21:46

Ezeknek a pártoknak Péterffy jó volt: a hátán felkapaszkodva visszajutottak a hatalomba.

2021. október 25. 21:46
Vági Márton
Azonnali.hu

„Mint ismert Pécsett 2019-ben győzött az ellenzéki akkor épp ötpárti összefogás, élén egy civil jelölttel, Péterffy Attilával. Az egyéni körzetekben is taroltak a Fidesz-KDNP-ÖPE jelöltjeivel szemben, kétharmados többségük lett a közgyűlésben.

Azonban sikertörténetnek az elmúlt két évet mérsékelten lehet nevezni. Határozott véleményem pécsi lakosként, hogy erről nem Péterffy tehet.

Nem tisztem őt védeni, de én azt látom, hogy az ő keze kötve van, öt pártot kell –vagy kellett volna – egyben tartania, ami akkor is nehéz feladatnak ígérkezne, ha tisztességes, becsületes, jószándékú és nem utolsósorban kellő tudással rendelkező képviselők ülnének a sorokban.

Csak hát ilyenből keveset találunk, ellenben akadnak bőven megélhetési politikusok, simlis alakok, vagy csak szimplán – és elnézést a szóért – butuska képviselők.

Olyan pártokkal a hátuk mögött, akikre külön-külön alig szavazott volna bárki, azonban a kívülről érkező, felkészültnek tűnő civil jelölt mögé a város lakossága már könnyebben beállt. Ismerős történet, igaz?

Ezeknek a pártoknak Péterffy jó volt: a hátán felkapaszkodva visszajutottak a hatalomba. A hatalomba, amit nem véletlenül vesztettek el 2009-ben. Az akkori baloldali városvezetés több tízmilliárdos hiányt halmozott fel, és hiába volt sokáig az MSZP egyik utolsó bástyája a város, a Fidesz könnyedén győzött 2009-ben, 2010-ben és 2014-ben is. Úgy, hogy itt helyben igazán népszerű soha nem volt a jelenlegi kormánypárt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2021. október 26. 18:58
Vági ,akkor te is pécsi főbucók 1ike vagy. Hosszú névsor. Tollertól Péterfyig. Nézd a koalésön korméányzást. 1789. Roberték,Dantonék Maraték fölzabálták 1mást. Koba ,a grú z 100 000 000 homót el tett láb alól. Roesenfeld az összes nem moszkvait. Tito auch. Csau auch. Castro még Che Guevarát is. a
nyugalom
2021. október 26. 13:56
Vagi galiciabol!
luzitanxaver
2021. október 26. 06:10
Aztán ki szavazta oda ezeket a megélhetési politikusokat, simlis alakokat, vagy csak szimplán butuska képviselőket? A rátóti csikótojás? A fűzfánfütyülő rézangyal? A magyar jeti? Vagy netalán a gyerekgyűlölő sportmenedzser (https://mandiner.hu/cikk/20210211_apati_bence_vagi_marton_vita_gyerekvallalas) és a hozzá hasonló szellemi és erkölcsi szinten lévők?
kérdés
2021. október 26. 00:27
Pluszt adtam a cikkre, de nem ártana, ha a Szerző alaposabban tájékozódna Márki-Zay Összesből. Péterffy keményebb dió volt a visszakapaszkodóknak, mint MZP lenne. Sztem csak bemutatóra kellett, mint a manökeneknél. Idáig számszerűen fölmérhető volt az igény a változtatásra, és arra is, milyen irányban, témában, szerelésben és kellékekkel érdemes rámozdulni az összefogdosandó közönségre...pardon, a 'tömeges' kormányváltó igényre. Az valószínűsíthető, hogy a legerősebb fog az utolsó(előtti) pillanatban miniszterelnök-jelöltet állítani, épp, mert az összefogdosás is tanult a pécsi esetből. És azért az utolsó előtti pillanatban, mert előtte más jellegű a munka. A stabil szavazótábort kell beizzítani, hogy akárkit állíthassanak, hozza az ilyenformán összefogdosott szavazatokat. A pécsi eset tanulsága: közös lónak tiszta túrós már most a háta. Tippem, DK mindent visz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!