Én Márki-Zay Péterre szavaznék

2021. október 13. 21:26

Márki-Zayra nincsenek felkészülve a Fidesz oldalán.

2021. október 13. 21:26
null
Ágoston László
Facebook

„Én Márki-Zay Péterre szavaznék. 

Nem »lelkesedem« érte, nem hiszem, hogy »ő hozza el a változást«, mert ahhoz nem lenne elég a parlament 2/3-át lecserélni – ahhoz a magyarok 2/3-ának a gondolkodásának a 2/3-át is le kéne cserélni valami kulturáltabb, felelőssebb, elfogadóbb... európaibb hit- és eszmerendszerre.

Azért szavaznék rá, mert ő a »rendszeren kívüli« jelölt, aki az egyetlen alternatívát jelenti »az akkor most az elmúlt 12 évre vagy az elmúlt 8 évre szavazol« hihetetlenül ártalmas kérdésfeltevése helyett.

Dobrev Klára lehet akármilyen felkészült, akármilyen nagyszerű, akármilyen akármi, egy ketté szakadt országot legfeljebb a másik oldalára fordítani tud, össze nem foltozhat soha. Nem állítom, hogy Márki-Zaynak sikerülni fog, de Dobrevnek nem sikerülhet.

Dobrev a tökéletes jelölt – a Fidesz szempontjából. Nem mondom, hogy ők állították, de nála jobbat nem is állíthattak volna. Tökéletesen illeszkedik a »mi vagyunk vagy a Gyurcsány« elképesztően suta és buta narratívájába, és tökéletesen alkalmas arra, hogy az »úgysem változik semmi« érzésével fásítsa el a szavazókat.

( Ez a pillanat is eljött: rommá dicsérik Dobrev Klárát a Magyar Nemzetben )

Márki-Zayra nincsenek felkészülve a Fidesz oldalán. Főleg, hogy egyszer már megverte őket, amikor a teljes ellenzék csődöt mondott.

Emlékszem, aznap azt írtam: »Hallottátok ezt a dördülést Hódmezővásárhely felől? Egy országnak ugrott helyre a gerince.«

Ez az az érzés, amit a Fideszes partizánokkal teleültetett ellenzék nem tudott elérni 2010 óta, és ez az az érzés, amitől a leginkább félhetnek most, ha félhetnek bármitől.

A remény.

Olvastam, hogy egy kísérletben megnézték, a vízben magukra hagyott egerek mennyi idő alatt adják fel és süllyednek halálba. A kilátástalan helyzetben nem kellett sok, hogy feladják.

Aztán megpróbálták úgy is, hogy az éppen elsüllyedő egereket kimentették, hagyták pihenni, és újra visszadobták őket a vízbe.

Hatvan óráig küzdöttek utána. Mert volt miben hinniük, volt bennük remény.

A kísérlet végtelenül etikátlan, de a lényeget azt hiszem így is értjük: egy reményét vesztett, fuldokló országban a kormány számára a legfélelmetesebb ellenség a remény.

A remény, hogy lehet más.

Nem csoda, hogy a Fidesz Dobrevet akarja – ami önmagában elég lenne, hogy én ne őt akarjam.

Márki-Zay nincsen az ínyemre. Ha az lenne, akinek én látni szeretném, talán 10 százalékot sem érne el. Ezért nem tervezek hazamenni. Ezért nem lenne fair, ha a szavazatommal befolyásolnám olyanok életét, akik viszont otthon vannak vagy otthon akarnak élni.

Lehet, hogy Dobrev kiváló ember, kiváló politikus, kiváló bármi. Még csak nem is kétlem. De a Fidesz számára ő a tökéletes jelölt. Nem tagadjatja le az árnyékát.

Márki-Zay lehet tökéletlen, lehet, hogy nem eléggé az én szám íze szerint való, de jelenleg az egyetlen remény arra, hogy valami változik Magyarországon.

Már sokat írtam róla, miért tartom hiúnak ezt a reményt, de Dobrevvel ez a hiú remény is szertefoszlik. És 12 év gusztustalan, gerinctelen és gátlástalan Gyurcsányozása válik hirtelen érvényessé...

Én Márki-Zay Péterre szavaznék. Nem mert lelkessé tesz, hanem mert nem lomboz le. Nem veszi el a reményt.

(Egérkísérlet:)”

Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2021. október 15. 08:58
"kulturáltabb, felelőssebb, elfogadóbb... európaibb hit- és eszmerendszer" - szerinted ezt képviseli MZP?!! Pláne, hogy ugyanazokkal ölt kart karba, mint akikkel dobredva, és az az "ereje", hogy saját ütőképes párt híján ki is lesz szolgáltatva nekik. Hát, nálad is elmentek otthonról!
123321
2021. október 14. 11:14
"Márki-Zayra nincsenek felkészülve a Fidesz oldalán. " - ennyi b+? ez az érvetek? " ahhoz a magyarok 2/3-ának a gondolkodásának a 2/3-át is le kéne cserélni valami kulturáltabb, felelőssebb, elfogadóbb... európaibb hit- és eszmerendszerre" jaaaa, hogy megint hülye a nép, mert "rosszul" szavaz... jövőre jön az újabb pofánbaszás nemzetközi balosok... aztán európázhattok még 4 évig...
zakar zoltán béla
2021. október 14. 09:58
lacika hallod-e ne bújj be a kennelbe megesz a aaaaa cia medve...
Google
2021. október 14. 09:38
Rommá dicsérik Dobrevet a Magyar Nemzetben, HAZUDJA a TELEX, terjeszti a poliamoroso Agoston. Elolvastam. Összeszedték a Dobrev pártiak hűségnyilatkozatait. Az ellenzékiekét. Ezek a baloldaliak tényleg ennyire semmit nem értenek a világból, vagy minket néznek teljesen hülyének, még ezt nem értem. Aztán mindkettő is lehet egyszerre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!