Multik: Dolgozz ingyen a keresztény ünnepeken is!

2021. április 04. 17:26

Negyvenévesen: Bárcsak fizethetnék azért, hogy több szabadidőm lehessen!

2021. április 04. 17:26
Ódor János László
Kontra

„Tízévesen: Addig örülj, amíg tanulhatsz, majd meglátod, milyen szar lesz dolgozni!

Húszévesen: Bárcsak az éjszakai műszakot kapnám még több pótlékért!

Harmincévesen: Bárcsak előléptetnének, ha már ennyit dolgozom március 15-én!

Negyvenévesen: Bárcsak fizethetnék azért, hogy több szabadidőm lehessen!

Rengeteg embernek nincs karácsonya, szilvesztere, hétvégéje, estéje. Gondoljunk csak a vendéglátósra, a mentősre, tűzoltóra, rendőrre, vasutasra, eladóra, a kamionosra, az orvosra, a miniszterelnökre – ezeket mindenki tudja.

Ám sokan nem tudják, hogy bizony a klasszikus irodai multis SSC-kben (szolgáltatóközpontok) sem alapjog a szabad ünnepnap. Dolgozhat az ember éjjel-nappali ügyfélszolgálaton vagy IT-csapatban, de a számviteli jellegű munkakörök is megkövetelik az unszociális órák alatti munkát havi-éves zárások, leltárfelvétel, egyéb határidők esetén.

Persze értjük: mennyivel kényelmesebb alul semmiben kinyitni a céges laptop tetejét nagypéntek este az ágyban ülve (vagy akár szépen felöltözve az irodában), mint ugyanekkor betörőt fogni a X. kerületben – egy szavunk se lehet. De ettől még tényleg így kell-e ennek lennie?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
teljesenertelmetlen
2021. április 05. 10:44
Aki rabszolgának áll, az ne siránkozzon, ha b@sszák.
vajda.
2021. április 05. 10:18
„Vérlázító, hogy miután a kínai vakcinát sem a magyar hatóságok, sem az Európai Unió nem engedélyezte, Orbánék azt egy rendelettel akarják ráerőltetni a magyarokra! A kínai vakcinát be kell tiltani” Gyurcsány Ferenc kampánya a keleti oltóanyagok ellen. Penz András, a meghalt DK-s képviselő visszautasította a kínai vakcinát megfelelve pártjának a Sinopharm elleni felelőtlen hangulatkeltési akciójának. #gyilkosellenzék
Akitlosz
2021. április 05. 06:47
Ki van hatalmon? Ki hozza a törvényeket? A hatalom be akarta záratni a boltokat vasárnap, hogy a nép ne boltba, hanem templomba járjon, de a gyárakra persze nem vonatkozott a vasárnapi bezárás. Autót gyártani lehet vasárnap, eladni és venni nem. Hasonlóképpen ez a járvány dolog. Éjszaka egyedül a kihalt település tilos sétálni, mert az terjeszti a járványt. Dolgozni a gyárakban a futószalag mellett lehet, az nem terjeszti a járványt. Mert Magyarországnak működnie kell.
Zsaturnuzs
2021. április 04. 21:19
Meséljen valaki arról is, miért támogatjuk a multik újabb üzemeinek ide telepítését... Ja, hogy megéri nekik, megéri nekünk, az ott dolgozók korrekt fizetést kapnak, nem zsebbe (!), tisztességesen adózik a munkaadó (a multi) és a munkavállaló is, a multi beszállítói pedig lehetőséget kapnak a a fejlődésre (amit persze tudni kell kihasználni). De szidni őket, azt mindig lehet. Rohadt multik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!