A Nyugat árulója

2021. április 28. 09:38

Orbán korruptsága már a nyugati szövetségi rendszerhez tartozásunkat veszélyezteti.

2021. április 28. 09:38
Sükösd Miklós
444.hu

„Kína gyarmatosító, kínai központú világrendet célzó világhatalmi törekvéseit a több ezer éves kínai civilizáció nevében, kínai civilizácionista alapon képviseli a Nyugattal szemben. A Putyin-rendszer eurázsiai ideológiát hangoztat Európa ellen. Ezekkel a diktatorikus, cenzúrázott birodalmakkal a több ezer éves nyugati fejlődésen alapuló mai demokratikus értékeink és szövetségeink állnak szemben. Velük szemben mi nyugatiak vagyunk. Ez a közös örökségünk, legyünk jobb- vagy baloldali demokraták, nemzeti konzervatívok, zöldek vagy szociáldemokraták. A Nyugat demokratikus civilizácionizmusát képviseljük két diktatorikus civilizácionizmussal szemben.

Az országunk mellett a civilizációnk is az otthonunk, a hazánk, még ha nem is gondolunk erre sokszor. Hiszen annyira természetes és otthonos, mint a levegő. Látatlanul ismerős, láthatatlanul éltet. Banális, magától értetődő a civilizációnk és annak fészekmelege. Csak akkor tűnik fel, hogy létezik, amikor átlépjük a civilizációs határokat, és mondjuk Kínába, Oroszországba, Indiába vagy más civilizációba utazunk vagy költözünk.

Orbán háromszintes, összkomfortos áruló: a magyar haza, nemzet és nép; az EU és a NATO; a nyugati civilizáció kiárusítója és elárulója. S mindezért olyan kevés, amit kapna: a túlárazott Paks, a kínai vasút és Fudan építésében alvállalkozók lehetnek Mészáros cégei. Hazai korrupciós know-how nemzetközi projektekben. Ezért a pár százmilliárdért tenné Magyarországot a kínai-orosz vágányra. Ez a júdáspénze. Végül is olyan szánalmas. Hiszen mi lesz a pénzzel? Offshore számlákon vesztegel, kisebb részéből orbánista szervezeteket pénzelnének, a nagyobb részét aztán Orbán, Mészáros, Rogán, Habony, Stumpf és bűntársaik gyerekei, unokái, oldalági rokonai öröklik majd. Ennyi. Ezért igazán kár egy nemzetet tönkretenni és egy civilizációt elárulni.

Az ellenzéki pártoknak és civileknek, valamint a nyugati szövetségek, az Európai Unió és a NATO vezetőinek most azonnal cselekedniük kell. Korrupt pénzéhségétől és hatalmi mámorától megrészegülve Orbán Viktor olyan geopolitikai folyamatokat indított el, amelyek évtizedekre meghatározhatják Magyarország jövőjét és nemzetközi szövetségesi helyzetét. Mindez már ma komoly hatással van az EU-orosz és az EU-kínai kapcsolatokra, és hamarosan hatással lesz (lehet) a nyugati-kínai erőegyensúlyra is.

A Kínai Faló és az Orosz Faló – e két falónak tárta ki a kaput, ezeket vontatja be Orbán az Európai Unióba és a NATO-ba. A kapunyitót, a magyar diktátort most kell megállítani és felelősségre vonni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bájron
2021. április 29. 06:09
Ki ez a takony??
Coccothraustes
2021. április 28. 23:26
Buta seggfej.
mustarharmas
2021. április 28. 22:10
Nem tudtam, hogy miért ilyen gondolattalanul vonalas az ürge. De már értem. A foglalkozása "médiakutató".
mustarharmas
2021. április 28. 22:04
Ezek a 444-esek azok a palik, akik pontosan akkor tematizálják az ujgurokat / tibetet / ukránokat / iránt / az oroszokat / Navalnijt / Kínát / migrációt / Szíriát / az iraki vegyifegyvert stbstbstb. , amikor egy nagyhatalom füttyent, mert éppen ez áll érdekében. És ezek gondolják magukat független értelmiségieknek. Csak ideologikusan tudnak gondolkodni, de azt is csak parancsszóra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!