Szerintetek most vannak a szép idők vagy régen?

2021. január 12. 15:45

A lányok még úgy főztek, mint az anyjuk, ma meg úgy isznak, mint az apjuk.

2021. január 12. 15:45
Lackfi János
Facebook

„Szerintetek most vannak a szép idők vagy régen? Mi volt jobb, mi volt rosszabb? Mi lett jobb, mi lett rosszabb?

Az özönvíz előtt volt még, azok voltak a szép idők, azok voltak a rút idők, a kilyukasztott levegő és az elektromos autópálya-matrica előtt, amikor azok a régi nagy havak hullottak, nem ezek az incifinci, seszínű, latyakosodó maiak, azon a szép régi havon milyen érdekesen piroslott a tébécések köpete, hiszen védőoltás még nem létezett, akkoriban a lányok még szőttek-fontak, nem a mobiljukkal meg a sminkjükkel babráltak, akkoriban a lányok még úgy főztek, mint az anyjuk, ma meg úgy isznak, mint az apjuk, akkoriban még csak a férfiak lehettek bunkók, csak ők köpködtek, és ők verték részegen a párjukat, mára ez a privilégium sajnos elenyészett, akkoriban még a cserzővargák és a kelmefestők szennyezték ihatatlanná a patakokat, ez még a világűrbe fellőtt focimeccsek előtt volt, amikor a kisbíró szolgált internet helyett, és a pletyka valóságshow helyett, amikor a legények világot látni indultak a háborúba, a világ meg leharapta a fél lábukat, akkoriban még volt igaz szerelem, igaz, hogy csak a népszínművekben, akkoriban még dzsentribajszos és glaszékesztyűs ficsúrok tapostak a női szíveken, és göndör parókás nőstények polcolták égbe melleiket, a halcsont fűzőt meg néha két cselédlány rángatta teljes erőből, aztán sokan elájultak a bálon, egyeseknek a bordacsontja is eltört, de megérte, hisz fő a darázsderék, akkor még a lovak farába sütöttek billogot, és nem a széplányokéba, akkor tél volt minden tél, és minden tavasz igazi tavasz, akkoriban a krumplicukrot még tömbben mérték, és nem változott félévente a Túrórudi csomagolása, akkoriban József Attila felgyújtotta a haját, hogy kedvesének imponáljon, Petőfi pedig talicskában tolatta végig magát a Váci utcán, hogy lássák, mekkora paraszt, és róla beszéljen a fél ország, akkoriban a paleolit diéta még olyan hatásos volt, hogy csak minden ötödik ember érte meg az első életévét, szóval akkoriban a fiatalok azért voltak boldogtalanok, mert nem házasodhattak szerelemből, ma meg már szerencsére bárki szabadon megválogathatja, hogy kivel éljen boldogtalanul.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Élő Éva
2021. január 13. 11:03
Vége már, vége a szép időknek, nem csapod a szelet már a nőknek. Elfeledd hát a fényt és a pompát, hősi tett, győzelem vár reád! Többé nem leszel ily' elegáns, bódítókkal! És a bársonyos konty, le kell vágnod! Férfias lesz a kisfiús arc. Nem látsz mást, se fényt, se pompát, rózsakertet, csábos arcot, se szép lenge szoknyát. Napbarnított bősz bajtársak, káromkodva rád ott várnak! Muskétával, éles karddal, délceg mellel, bátor szemmel, nagy sisakban és talpig vasban. Nagyon szép, de ez nem minden, mert ott csókot ám nem osztnak, csak masíroznak naphosszat. Magas, kopár hegyvidéken, sűrű erdőn, kopasz réten, a sok puska csattan-csetten, körülötted minden reccsen, füled mellett gránát süvít, ágyú bömböl, bomba dörren! Nem látsz mást, se fényt, se pompát, nem találsz rózsakertet, sem pedig csábos arcot, lenge szoknyát. Cherubino, rajta, indulj! Hősi élet vár reád!
Kriszta67
2021. január 12. 21:02
Az én gyerekkoromban még voltak nagy havak, de már nem volt tbc. Hetvenes évek. Nem kellett fonni se.
Knerten
2021. január 12. 19:34
Lakkffy János, az örök sekélyes semmitmondó, ismét mondott egy sekélyes semmit. De legalább népszerű.
Akitlosz
2021. január 12. 19:30
"Szerintetek most vannak a szép idők vagy régen?" Régen. Azért, mert régen fiatalabbak és egészségesebbek voltak az emberek. Nem nagyon akad olyan fiatal, aki vénember szeretne lenni. Viszont olyan vénember, aki 20 éves szeretne lenni bőven akad.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!