Ha kevesen mennek el oltatni, jön a hatodik-hetedik hullám

2021. január 12. 17:31

Nem az a dolgunk, hogy együtt éljünk ezzel a vírussal. Az orvosaink hosszú évekig tanulták, amit most javasolnak, hallgassunk rájuk! Interjú.

2021. január 12. 17:31
Böjte Csaba
Inforádió

„A tanároktól tanuljuk a helyesírást, az építészek tervezik a házunkat, az autószerelők megjavítják az autónkat, az orvosaink, szakembereink pedig hosszú évek óta ezt tanulták, amit most javasolnak, hallgassunk rájuk! – mondta az Inforádiónak adott interjúban Böjte Csaba, aki már kigyógyult a fertőzésből.

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója már túl van a koronavírus-fertőzésen, de mindenkit arra kér, hogy maga és a társadalom érdekében tartsa be az előírásokat.

»Erdélyben van egy vicces mondás, hogy a székely ember elkapja a koronavírust, jól megrázza és elengedni. Nálam pont fordítva volt, ő kapott el engem, elég jól megrázott, de hál' Istennek, elengedett. Most már jól vagyok, papírom is van róla. Nagyon hirtelen jött, egyik nap elkezdtem a köhögést, harmadik nap már nem tudtam abbahagyni. Gyorsnak tűnt az egész, megfázás nélkül jött össze az egész. Felhívtak Magyarországról, kórházba hoztak, jó három hét alatt sikerült talpra állni« – részletezte, hangsúlyozva, nagyon hálás a magyar egészségügynek magyar adófizető állampolgárként is.

December elején engedték ki a kórházból, akkor azt gondolta, hogy jól van, de mire hazaért, verte a hideg és kellemetlenül érezte magát. Utána még két hétig ült otthon, de mára csak az alvászavar maradt a tünetek közül, nehezen tud elaludni.

A dévai otthon gyermekei, dolgozói közül tavasszal – mint elmondta – senki nem kapta el a vírust, és bár az őszi hullám nagyobb volt, de kórházba sem gondozó, sem gyermek nem került.

»Úgy látszik, én voltam a gyenge láncszem«

– tréfálkozott.

A védekezéssel kapcsolatban közlekedési példát hozott:

»Ahol a hatóság egy csíkot húz az út közepére, ott az ember nem előz. Akkor sem, ha nem jön semmi szembe. Azért, mert a szakember így döntött. Az egészségügyi előírás is ilyen fehér csík, mindenkinek be kell tartania mindent. Nem kell kuruckodni, forradalmárnak lenni« – figyelmeztetett.

Amikor a kórházban feküdt, elgondolkodott azon, mi valójában a betegség.

»Elég sok, egymástól független entitásból áll össze az ember. Utoljára 1981-ben voltam kórházban. Lám, a testem alkotórészei azóta szimbiózisban, békében, szolidaritásban éltek egymással. Az egészség megromlása ennek a hiánya. Aztán a rend egy hónap után helyreáll. Ahogy gyógyultam, erősödtem, elgondolkodtam, hogy ha több trillió sejt békében tud élni, mi miért ne próbálhatnánk meg békében élni ezen a Földön?«

Böjte Csaba az InfoRádiónak beszélt a koronavírus elleni oltás fontosságáról is.

»Két út van a tudósok szerint: az önuralom két hétig, hogy senki nem megy sehova, de úgy tűnik, nem vagyunk fegyelmezettek, a másik, hogy elmegyünk és beadatjuk az oltást. Nem az a dolgunk, hogy együtt éljünk ezzel a vírussal. Ha kevesen mennek el oltatni, jön a hatodik-hetedik hullám. A tanároktól tanuljuk a helyesírást, az építészek tervezik a házunkat, az autószerelők megjavítják az autónkat, az orvosaink, szakembereink pedig hosszú évek óta ezt tanulták, amit most javasolnak, hallgassunk rájuk!«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bladorthin
2021. január 13. 05:57
Mihez is értenek a kutatók, orvosok? Mit is tanultak meg jól? A klasszikus genetikát? Az epigenetika és azon belül a nem DNS alapú öröklődés kinevetését? Ja, hogy ezek létező dolgok? Oh, hogy alig értjük még, meddig és hogyan hatnak az oltások? Hogy fogalmunk sincs, hogyan hatnak a következő nemzedékek génkifejeződésére? Ez már nem zavar senkit. Tisztelem Böjte Csabát, de most túlzó a bizalma. Igen, fontos és jó beoltatni az idős, betegebb embereket. Szép dolog és hasznos a nyájvédettség (ha létezik ebben az esetben), de ne szaladjunk előre a szükségesnél jobban. Új vírus, új oltások, új technológiák, új veszélyek és új "ismeretlen ismeretlenek". Haladjunk fontolva, óvatosan. Ne szaladjunk elébe a dolgoknak túlzó bizalommal. Nem vagyunk liberálisok.
VeJoLa
2021. január 12. 23:58
Önnek tudnia kell, , hogy van átvészelés is. Minél később érkeznek a vakcinák, annál több ilyen is lesz, és a járvány véget is érne. De a pandémon nem csak vírusból áll.
zara
2021. január 12. 20:38
bullshit melyik világjárványban volt hatodik hetedik hullám? melyiknél volt vakcina? https://www.technologyreview.com/2021/01/06/1015822/covid-19-immunity-likely-lasts-for-years/ 'Covid-19 patients who recovered from the disease still have robust immunity from the coronavirus eight months after infection, according to a new study' ' its worth looking at what happens in people who recovered from SARS, a close cousin of the virus that causes covid-19. A study published in August showed that T cells specific to SARS can remain in the blood for at least 17 years, bolstering hopes that covid-19 immunity could last for decades.'
annamanna
2021. január 12. 19:32
Az interjú valószínűleg ez: https://filantropikum.com/bojte-csaba-nagy-lelki-ebredes-van-a-karpat-medenceben-sokkal-nagyobb-a-feny-mint-50-100-evvel-ezelott/ Ezt a Székelyhon TV-nek nyilatkozta. Vagy másoknak is ugyanezt mondja, többször is elismétli ugyanazt a szöveget.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!