Észnél vagyunk-e még?

2020. november 19. 11:53

A franciaországi merényletek és a muszlim bevándorlás következményei.

2020. november 19. 11:53
Jean-Louis Harouel
Magyar Nemzet

„Egy Párizs melletti kisváros főiskolájának történelemtanárát, Samuel Patyt október 16-án meggyilkolta és lefejezte egy fiatal muszlim. A gyilkos büntetni akart, mert az oktató – a szólásszabadság és a tananyag követelményei miatt – megmutatta tanítványainak Mohamed-karikatúráit. Két hét sem telt el, és Nizza híres katedrálisában három katolikus életét vette el egy másik muszlim fiatal. Samuel Paty esetében a köztársaság hagyományát, a katolikus hívők személyében a keresztény nemzetet támadták meg. Mindkét eset bizonyíték rá, hogy az iszlámhívők részéről Franciaország – mint olyan – utálat és megvetés tárgya.

Hazánkban már több mint nyolcmillió muszlim él. Ez főként az Afrikából érkező tömeges bevándorlás és a tiltott határátlépés következménye, amelyet a több évtizedes felelőtlen, könnyelmű francia politika tett lehetővé, s mi több: a családegyesítés törvényének elfogadásával még folyamatosan ösztönzött, elősegített. A bajt tetézte, hogy feladták a bevándorlókkal szembeni minimális elvárást, amely megkövetelné a francia identitás fenntartás nélküli elfogadását.

Megkövetelhették volna, hogy a muszlim bevándorlók befogadását a francia nemzet civilizációs modelljéhez való csatlakozáshoz kössék, de nem tették. Tudjuk, hogy nagy kihívás lett volna, mert a mostani bevándorlás az euró­paival ellentétes civilizációt hoz magával. Ma már túl nagy a muszlim közösség ahhoz, hogy a klasszikus asszimilációs folyamatot elfogadja. A francia politika ezt már évtizedek óta meg se próbálja. Most sem teszi, esze ágában sincs. A különböző előjelű kormányaink immáron fél évszázada azzal hencegnek, hogy büszkék az asszimilációs elv elutasítására. Oda süllyedtünk, hogy ez a kifejezés napjainkban politikailag már helytelen, azaz inkorrekt. A politikai osztály túlnyomó része azzal páváskodik – a lakosság megkérdezése nélkül persze –, hogy mindent megtesz a muszlim identitás ápolásáért. És mivel ők egyre többen vannak, már nem pusztán egyénenként, hanem együttesen fellépve érvényesítik társadalmuk megerősítését. S teszik mindezt az őket befogadók és segélyezők rovására.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
night watch
2020. november 19. 23:11
A globális platformok meg cenzúrával segédkeznek hozzá. Az amazon például megszüntette Renaud Camus: Le grand remplacement ('A nagy népcsere') c. könyve forgalmazását, melyben leírja, hogy Franciaországban a franciákat arabokkal, meg négerekkel váltják fel.
mustarharmas
2020. november 19. 21:04
Hát, akkor majd 100 év múlva Ali kérdezi, hogy ki volt ez a sápadt bácsi a régi képen? Ez Clemenceau nevű? Nekünk meg eszünkbe jut Apponyi.....
Onurisz
2020. november 19. 14:55
Ez az az érvelés, amit tudományos, történeti vagy publicisztikai munkákban számos szakértő kifejtett már, és amelyet a migránssimogató nyitotttársadalmisták egyszerűen elhallgatnak, figyelmen kívül hagynak vagy érvelés nélkül tagadnak. Omár barátunk az egyetlen, aki érvelően próbál tagadni, hosszasan, de nem túl nagy meggyőző erővel.
istvanpeter
2020. november 19. 13:50
Egyszerűen arról van szó, hogy az európai fehér kultúra és a keresztény nemzetek tudatos és tervszerű felszámolása folyik, ami gyakorlatilag a Kalergi terv végrehajtást jelenti. Nem véletlen, hogy Angela Merkel az Európai Kalergi díj büszke tulajdonosa..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!