Akár Trump vagy Biden nyer, a legnagyobb gondjaink velünk maradnak

2020. november 04. 07:54

Többre van szükségünk, mint a megfelelő személyre a hatalomban.

2020. november 04. 07:54
Yuval Levin
The New York Times

Az elnökválasztás természetesen koncentrálja hazánk figyelmét. Egy ideig úgy tűnik, hogy minden egy egyszerű kérdésre adott világos és egyszerű választól függ.

Na de akkor mi van? Ritka esetekben az ország sorsa valóban egy, a versengő felek megtestesítette egyszerű politikai választáson nyugszik.

Gyakoribb azonban, hogy a legmélyebb problémáink nem igazán oldódnak meg az elnökök nyújtotta válaszokkal. Ezek a problémák egy társadalmi válság részei, ami nemcsak politikai kultúránk leépülésében mutatkozik meg, hanem az elszigeteltség és a kétségbeesés érztésében is, amely növelte az öngyilkosság és az opioid-visszaélések arányát. Az elidegenedés érzése egész közösségeket érint, akik kirekesztve érzik magukat az »amerikai történetből«, és ezt dühösen elutasítják.

Még a keserű pártoskodás idején is tudjuk, hogy többre van szükségünk, mint a megfelelő személyre a hatalomban. Mindkét párt halálos fenyegetésként kezeli a másikat Amerika jövőjére, ezért meggyőzi választóit, hogy a rossz elnök megválasztása csak tovább rontana a helyzeten.

Ez nem segít abban, hogy meglássuk, hogyan lehetne sokkal jobbá tenni a dolgokat. Ha úgy gondolja, hogy hazánknak nagyobb problémái vannak, mint azoknak az embereknek, akikkel nem ért egyet, akkor valószínűleg látni fogja, hogy a választási győzelem nem oldotta meg ezeket a gondokat."

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
civis72
2020. november 04. 21:10
a rengeteg félrenevelt drogos idióta tönkre fogja vágni az usát
Magyarok Pásztora
2020. november 04. 16:39
Aljas, hazug komcsik.
puszika
2020. november 04. 11:43
Már is megkezdték a nyávogást demokratáék!! De mekkora lesz Trump győzelme után. Szeretném ismét látni Clintonné arcát!!!!
Menhetten
2020. november 04. 09:02
Ahogy Európa, úgy Amerika is leépült. Egy bohóc és egy szenilis vénember közt választ a világ vezető hatalma.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!