Soros embere is bejelentkezett miniszterelnöknek

2020. szeptember 14. 08:36

A baloldal már most számolja lefekvés előtt, hogy mennyit kell aludni a remélt hatalomszerzésig.

2020. szeptember 14. 08:36
Káplár András
Drót

„Majtényi László annak az Eötvös Károly Közpolitikai Intézetnek az elnöke, melynek legkomolyabb tudomány tevékenysége, hogy felköszöntötte Soros Györgyöt a kilencvenedik születésnapján. Önmagáról pedig azt vallja, hogy azért lenne jó miniszterelnök, mert »jó volt« köztársasági elnökjelöltnek is. Ha jól értjük tehát Soros úr emberének gondolatát, akkor a mostani vetélkedőt azért kellene megnyernie, mert egy korábbi játék során ott volt a nevezettek között. Mi ugyan nem ülünk a Bitó-szalon zsűrijében, de így kívülről nézve nem tűnik túl meggyőzőnek Majtényi érvelése. Sebaj, nézzük tovább a jelentkezési lapot. Saját csúcsértelmiségi mivoltát azzal kívánja bizonyítani, hogy nemcsak úgy egyszerűen lelkesedik az egyetemfoglalásért, hanem ebbe még belekeveri a XIII. századot, a »legsötétebb középkort« is. Amivel csak az a gond, hogy a korszak egyáltalán nem volt sötét, a történészek az említett századot pedig egyenesen a középkor virágkoraként tartják számon.

A baloldali értelmiségi onnan is felismerhető, hogy nem hagyja magát a tényektől és a valóságtól megzavarni. Márpedig Majtényi a nagybetűs ész embere. Ezért kifejti, hogy Orbán Viktor mindenfelé banánhéjakat dobál el szánt szándékkal maga körül, amikre rá is lép, de csak nem akar elcsúszni rajtuk. Na most, ha ezek a banánhéjak valóban léteznek, akkor azoknak a természetük olyan, hogy elbukfencezik rajtuk az esendő ember. Ámde Majtényi szerint – meg szerintünk is – Orbán nincsen elesve, hanem szilárdan áll a két lábán. Ebből pedig nem következhet más, mint hogy azok a banánhéjak kizárólag egy túlzottan élénk fantázia szüleményei. Ez a szárnyaló képzelet ráadásul csapnivaló emlékezettel párosul. És ennek bizonyításához még a XIII. századig sem kell visszaugrani. Majtényi a nevezőlapján azt is elárulja ugyanis, hogy a Gyurcsány-kormány mindvégig »megmaradt az alkotmányos keretek között«. Talán nem kell az »alkotmányos keretek« szakértőjének lenni, hogy kimondhassuk: Gyurcsány 2006-ben azonosítószám nélküli rendőrök viperáival verette véresre az »alkotmányos kereteket«. Novánvozsot (azaz senkit sem lőttek meg, jelentette ki rossz angolsággal Heller Ágnes egy európai parlamenti meghallgatáson 2006-ban – a szerk.), persze, tudjuk, de ezt így akkor sem kellene.

A Miniszterelnökjelölt kerestetik című vetélkedő a baloldali nézők között garantált sikert arat majd. Az utolsó részben a kissé félénknek, visszahúzódónak tűnő langaléta lesz végül a befutó. Megtudhatjuk majd, hogy a mosolygós fiú, K. Gergő igazából nem is akart jelentkezni, csak ismerősei bíztatták, hogy induljon a műsorban. Az adás végeztével a fények kihunynak, a rendező (Gy. Ferenc) és a producer (S. György) pedig elégedetten dőlnek hátra székükben. Minden a tervük szerint alakult.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mucsay
2020. szeptember 14. 17:08
hogy is hívta a kende? fenotípusos?
puszika
2020. szeptember 14. 15:23
Majtényi?? Az egy liberálbolsi fecsegőgép!! A buták mindig többet képzelnek magukról!!!!!
Jason Bourne
2020. szeptember 14. 14:43
"Saját csúcsértelmiségi mivoltát azzal kívánja bizonyítani, hogy nemcsak úgy egyszerűen lelkesedik az egyetemfoglalásért, hanem ebbe még belekeveri a XIII. századot, a "legsötétebb középkort" is." Valóban az a sötét, aki a 13. századi érett középkort sötétnek nevezi. És ráadásul még kérkedik is vele, hogy ilyen tájékozatlan.
tango47
2020. szeptember 14. 12:16
Sajnos a választások előtt felélénkülő kampányt a Fidesz tájékán sokan félreértelmezik. Azt hiszik, ha egy alkalmatlan seggfejről ezer posztban bebizonyítják, hogy valóban egy alkalmatlan seggfej, azzal azt érik el, hogy majd nem szavaznak rá. Hát nem ez történik. Ezzel ismertté teszik, szemben a fideszes ellenfelével, akiről azt sem tudják az emberek, hogy ki fia, borja. Így volt ez Márki-Zay Péterrel is, akit országossá ismertté tettek és tartok tőle, hogy a Bíróval is így járnak majd. Ne legyen igazam!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!