Ezért nem szavazok Joe Bidenre

2020. szeptember 05. 18:07

Aki Bidenre szavaz, a Trumpok politikai kultúrájára szavaz.

2020. szeptember 05. 18:07
Hamid Dabashi
Al Jazeera

„És mégis, Trump terrorista elnöksége, és a tudatlanság és a bűnöző rasszizmus sötét kora, amit elszabadított az Egyesült Államokban, teljesen érthetővé teszi, miért állnak be egyre-másra Biden mögé ezek a kiváló kritikus gondolkodók, akik máskülönben mindenáron elkerülnék a demokrata jelöltet. Egyik összeomló oszlopról ugranak a másikra, és stratégiai szövetségeket formálnak abban a reményben, hogy amint Trump lekerül a színről, Biden veszélyes ígéreteinek árnyékában ők is kiteríthetik lapjaikat. 

De ezt az esszét azért írom, hogy ellentmondjak ezeknek az erkölcsi hatalmasságoknak, és egyértelműen kinyilvánítsam, hogy nem fogok Bidenre szavazni. Nem azt mondom, hogy én elvhűbb vagyok náluk, vagy hogy nem érdekelnek az elkövetkezendő Trump-terminus következményei. A saját és még milliónyi amerikai gyermek jövőjének érdekében azt remélem és kívánom, hogy egy nap összeszedik őt a Fehér Házból, és börtönbe vagy elmegyógyintézetbe zárják – amelyik közelebb van. 

De mégis, sosem szavazok Bidenre, mert azt hiszem, hogy a magamfajta emberek feladata teljesen különbözik még azokétól is az amerikai baloldalon, akikkel teljes szívvel azonosulni tudok. A kritikus gondolkodás feladata most nem az, hogy sietve kijelentsük, hogy Bidenre szavazunk – egy szégyentelen rasszistára és önjelölt cionistára, a közismert nőgyűlölőre, aki aktívan támogatta az iraki háborút. Bernie Sanders személyében sokkal jobb választásunk volt, de a Demokrata Párt zsinórban másodszor is biztosra ment az esélyei kiirtása ügyében. 

A feladat most az, hogy fenntartsuk a kritikus gondolkodásnak azt a pályáját, ami nem ölelheti körül Bident. Aki Bidenre szavaz, arra a politikai kultúrára szavaz, amiben tömegével várják a Trumpok és Bidenek, hogy felszínre törhessenek. Ha ma Trump és Biden között választunk, legközelebb Ivanka Trump és Chelsea Clinton közül kell majd. Ez az ördögi kör csak egy kitartóan megőrzött kritikai gondolkodási röppályával törhető meg, ami csírájában támadja azt a politikai kultúrát, ami démonizálja a Black Lives Matter-felkelést, ünnepli a neonácikat, és istenadta megváltókként kanonizálja Hillary Clintont és Bident.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ready2
2020. szeptember 06. 11:18
Nagyon helyes. Amig a ballibsik egymast apritjak addig nincs gond. Tessek csak szepen Sanders tamogatoit elidegeniteni Bidentol. A lenyeg, hogy a demokrata szavazok meg legyenek osztva es lehetoleg ugyanannyira gyuloljek egymast mint Trumpot. Ha sikerul elerni, hogy Bident vallalhatatlannak tartsa a tole balrabb talalhato demokrata szavazo es igy otthon maradjon az mar fel siker. A masik fele az, hogy Bident balra toljuk az atlag nem elkotelezett valaszto elott, akik rettegnek a szocializmus gondolatatol (helyesen) es mar meg is van Trump gyozelme. Szoval en mindig tamogatom, amikor a ballibbantak egymasba rugnak. Igazat kell nekik adni: jol mondod Hamid, Biden vallalhatatlan, emlekezzetek milyen torvenyt irt sajat maga 1994-ben (crime bill), ami milyen hatranyosan erintette a kisebbsegeket es milyen nagy szamba zarta oket bortonbe. Emlekezzetek hogy Kamala Harris csak egy sima ex-zsaru! Ezek mint csak a szegeny feketeket akarjak elnyomni es igazabol a law and order oldalan allnak! Biden ki is jelentette, hogy a tuntetok fosztogato resze csak csocselek!
kurbitalis
2020. szeptember 05. 23:01
https://www.peticiok.com/tiltakozzunk_gyurcsany_ferenc_fenyegetese_ellen ÍRJÁTOK ALÁ! TERJESSZÉTEK! PETÍCIÓ GYURCSÁNY FASISZTA POGROMHIRDETÉSE ELLEN!
elfújta az ellenszél
2020. szeptember 05. 22:19
Dabasi a hamisdolláros pasi
silenceCZ
2020. szeptember 05. 21:43
Make liberals cry again - Trump 2020
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!