Nincs csendes többség Trump mögött

2020. június 06. 19:26

Felmérések szerint a társadalom többsége úgy véli, hogy a rasszizmus valós probléma, az elnök viszont rosszul kezeli a kérdést.

2020. június 06. 19:26
Mészáros Tamás
Index

„Donald Trump amerikai elnök elmúlt három és fél éves regnálása, illetve általában véve három és fél évtizede tartó közéleti- és médiaszereplései során nem egy meghátráló, önkritikus karakter benyomását keltette. Ez a rendőri intézkedés közben meggyilkolt George Floyd halála után a rendőri erőszak és rasszizmus ellen indult, helyenként fosztogatásba torkolló, sok helyen hatósági erőszakkal szétvert tüntetéshullám kezelésében is visszaköszönt: az elnök a kormányát (is) ért támadásokra ellentámadással reagált, a kedélyek nyugtatása helyett tovább tüzelte a feszültségeket.

Azok, akik Trump lépéseiben politikai stratégiát keresnek, az ellenzék bázisának megosztására és különösen az elnök mögött álló Republikánus Párttól elhidegülő fehér középosztály visszaszerzésére tett kísérletként értékelik a dolgot. E narratíva szerint a tüntetések eldurvulása, a demonstrációkat a hét elején kísérő fosztogatásokról és a brutálisan fellépő rendőrséggel való összetűzésekről beszámoló hírek, videók kedveznek a rendpárti szlogeneket hangoztató, az evangéliumi szavazók megszólításához bibliával fotózkodó Trumpnak, illetve általában véve a jobboldalnak. Ha azonban valóban ez a trumpi stratégia, az egyelőre nem igazán sikeres.

Bár a fosztogatást az emberek nagy része elítéli, és a hadsereg sok vihart kavart bevetésének felvetése mögött is van támogatottság, felmérések szerint a társadalom többsége úgy véli, hogy a rasszizmus valós probléma, az elnök viszont rosszul kezeli a kérdést. Emiatt

TRUMP NÉPSZERŰSÉGE A TÜNTETÉSEK ÓTA FELMÉRÉSEK SZERINT TOVÁBB CSÖKKENT, ÉS A VÁLASZTÁSI TÉRKÉP HÉTRŐL-HÉTRE ROSSZABBUL NÉZ KI SZÁMÁRA.

A november 3-i elnökválasztás még mindig nagyon messze van, és addig sok minden változhat, de a jelen állás szerint a tüntetések nem segítik, hanem gyengítik az elnököt, és a rendpárti retorika és keménykedés sem kedvez Donald Trumpnak: a számok alapján nincs »csendes többség« az elnök mögött.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sztahanovista
2020. június 08. 20:54
Induljunk ki abból, hogy a ballib fórumok következetesen Floyd meggyilkolását emlegetik, holott ez csak egy "munkahelyi baleset" volt, a hamis húszassal megbukó hústorony nem engedelmeskedett a rendőri felszólításnak. Jött a kényszerintézkedés, amit, mint láthattuk, a mi vitéz rendőreink is bevetettek 2006-ban. (Vajon hány szolgál még ezekből az állatokból?). Szerintem sosem fogjuk megtudni, mibe is halt bele. Azt viszont gondolhatja minden látó ember, hogy a kezdeti szórvány tiltakozás felturbózása mögött már érdekek vannak. És még akkor is vállalják a dolgot, ha a fosztogatások a feketékre rossz fényt vetnek. Nagyon rossz fényt. Más: látom a cikk szerzőjének lapjában, hogy gondosan kitakarták a pedofil német szemét. Lejebb meg ott a rendőr, már narancsruhában, aki csak a kötelességét tette. Na, hát az ő szeme nincs kitakarva az Indexen. Neki nincsenek személyiségi jogai? Ki is akkor a rasszista?
Aerion
2020. június 08. 16:39
Nagyon, nagyon de nagyon akarják a bolsevisták, hogy minden úgy legyen, ahogy a kommunista mészáros más mészárosok gondolatait idézve - leírta. Semmi se drága ezért. Se emberélet, se pénz. Elviekben. A gyakorlatban meg mégse. Mert meghalni azért nem akar egyik se. Folyna a kaki meg a pisi rendesen a gatyába, ha ott lenne kés a torukon, peregnének a könnyek, kegyelemre görbülne az a véres száj. Mert annyira azért nem mély a kommunista meggyőződésük, hogy meg is haljanak érte. EZEKET nem olyan fából faragták. 30 ezüst az áruk. A júdáspénz. Pontosan ennyit is érnek.
Aerion
2020. június 08. 16:30
Vajon miért ugrik be nekem gecizsóti, faszával a kezében, mikor ezt a kommunista mészárost olvasom?
tevevanegypupu
2020. június 08. 14:19
Egy darabig hagyni kellene ezeket fosztogatni, gyújtogatni..nagy valószínűséggel vérszemet kapnak és támadni is fognak..Ezt akarták, ezt kapják. A sajtó viszont már egy hadsereg..na ellenük viszont be kellenevetni mindent..egyébként itthon is. Amit a balliberális média művel az nem újságírás, hanem terrorizmus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!