Nagy Károly forog a sírjában

2020. június 14. 19:09

Klaus Johannis néhány héttel ezelőtt becsmérlő, lekezelő, cinikus megjegyzéseket tett a magyar nemzeti kisebbségre, áttételesen az egész magyarságra.

2020. június 14. 19:09
Fricz Tamás
Fricz Tamás
Magyar Nemzet

„Klaus Johannis, Románia szász származású elnöke május 21-én »majdnem« átvette a neki megítélt Nagy Károly-díjat Aachenben, ebben csak a koronavírus-járvány akadályozta meg. A Nagy Károly-díjat 1950 óta adják olyan kiemelkedő személyiségeknek, akik tevékenységükkel kimagasló módon hozzájárulnak az európai egységhez, illetve az európai értékek érvényesítéséhez.

Klaus Johannis néhány héttel ezelőtt becsmérlő, lekezelő, cinikus megjegyzéseket tett a magyar nemzeti kisebbségre, áttételesen az egész magyarságra. Tette ezt úgy, hogy a szász kisebbséghez tartozik Romániában. És tette úgy, hogy a magyar nemzet éppen készült a trianoni békediktátum századik évfordulójával kapcsolatos emlékezésre, tehát éppen egy olyan időszakban sértett meg minket, amikor egy román, de német származású köztársasági elnöktől elvárható lett volna a legnagyobb tapintat. Hacsak nem az a célja, hogy a német politikai elit mai szokásához hasonlóan – amelyhez ma egyaránt odatartoznak a balliberálisok mellett a néppártiak, a valahai »konzervatívok« is – ujjgyakorlatszerűen belerúgjon a magyar kisebbségbe és Magyarországba, hiszen ezzel manapság jó pontokat lehet szerezni az európai és globális elitnél.

Igaz, néhány nappal ezelőtt viszont tett egy gesztust felénk: a június 4-ét román ünnepnappá nyilvánító törvényt nem írta alá, hanem alkotmányossági óvást emelt ellene. Ebben szerepet játszhatott Szijjártó Péter bukaresti látogatása és ottani karakán kiállása a magyar érdekek mellett. Ez helyes lépés volt az elnök részéről, de ez még nem feledteti el a korábbi, a magyarokra tett gúnyos, becsmérlő kijelentéseit. Szóval hősünk ősszel megkaphatja a díjat, nyilatkozta az azt odaítélő alapítvány elnöke, bizonyos Jürgen Linden, Aachen városának volt szociáldemokrata polgármestere. Azt mondta, nem lát okot a díj visszavonására.

Akkor tehát: ezek az »európai értékek«?

Vagy másképpen és még élesebben: a magyar nemzeti kisebbségen, egyáltalán Magyarországon való gúnyolódás ezek szerint még belefér? Vagy esetleg még dicséretes is?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2020. június 15. 15:03
tetszik, nem tatszik
Emmanuel Goldstein
2020. június 15. 14:48
Fricz a 80-as években az Ifjúkommunista c. KISZ-lap egyik rendszeres szerzője volt. Vicces, hogy ma is a pártállamot védi...
Béna Géza
2020. június 15. 09:55
Mindenhol tüntetnek a nyugati világban kivéve Németországot,meg mondaná valaki hogy miért. Amúgy imádom az ilyen megmondó embereket, vélemény formálok a magyarokat mindig bele vitték az igazság szabadság pöcegödrébe. meg hogy sértegetik ugye a magyarokat mi van szüzlányok vagytok , a magyaroknak olyan keményeknek kel lenni hogy vasvillával sem lehessen megsérteni Nem úgy hogy valaki elfíngja magát és magyarok sírva fakadnak hogy mindenki csak sértegeti szegény magyarokat. Ki nem szarja le johanisokat Álljon készenlétben a "Fekete sereg" nem rinyálunk, a magyaroknak nincs veszteni valójuk!!!
ORLON
2020. június 15. 09:08
Nagy Sándor aki Aladár , Atila fia volt . Egyébként Tóth Gyuláról hol lehet frissebb előadásokat találni?(Tóth Gyula - A kitalált középkoron túl. A nagy ciklus )
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!