Haza szeretett

2020. június 09. 08:05

A nemzeti konzultáció legfontosabb témája a magyar labdarúgás jövője lesz.

2020. június 09. 08:05
Kövesdi Péter
Népszava

„Immár semmi kétség, a közelgő nemzeti konzultáció legfontosabb témája a magyar labdarúgás jövője lesz. A kérdések összeállítása általában szigorúan tudományos alapon történik: az egyik kormányzati közvélemény-kutató cég megméri a lehetséges kérdésekre adott összes lehetséges reakciót, míg a másik ellenőrzi az előző csapat számait. Igazság szerint a focis kérdés eredetileg nem szerepelt a tervben – megmaradtak volna a Soros-vírus-Karácsony háromszögben –, de egy éber segédmunkatárs észrevette, hogy a miniszterelnök napi hangulatjelentéseiben és az álmait feldolgozó és elemző csoport beszámolóiban egyre sűrűbben szerepel Dzsudzsák Balázs. Ráadásul nemrég azt találta mondani, hogy a futball mindig vigasz és elégtétel volt a magyar ember számára, amivel teljesen egyértelműen arra utalt, hogy hozzák haza neki Dzsudzsit.

A törekvő segédmunkaerő évek óta keményen dolgozott, és most úgy érezte, eljött az ő ideje. Még emlékezett egy találkozóra, valamikor három évvel ezelőtt, amikor a miniszterelnök véletlenül összefutott a balszélsővel egy pesti szállodában, és csak úgy megemlítette, hogy miért is nem jön haza? Balázs nagyon pozitívnak értékelte a miniszterelnök úrral való találkozást – szögezte le akkor a játékos menedzsere. – Jólesett neki az invitálás, el is gondolkodott rajta. Ám mivel még egyéves szerződés köti a klubjához, a hazatérése nem aktuális. Ami egyértelműen annyit jelentett, hogy itthon nincs olyan klub, amelyik kifizetne neki havi 80 millió forintot, amennyit viszont bármelyik sejk zsebből kipengetett akkoriban érte. Most viszont úgy tűnik, valaki mást igazolnának helyette. Ami békeidőben casus belli lenne, talán még a beígért mecsetépítéstől is visszalépnénk, de most épp jókor jött.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Andilla
2020. június 09. 16:47
Egyelőre csak a címet próbálom értelmezni... Nyelvtannáciként időnként szabadúszó anyanyelvi lektori munkákat is végzek, de sajnos, nem sikerül rájönnöm, hogy a "haza szeretett" mit is jelenthet. Kisegítene valaki?
puszika
2020. június 09. 16:37
Látod firkász ez a ti legnagyobb bajotok. Saját eszement következtetésitekből még nagyobb baromságot vontok le tanulságként. Ezért tartotok ott ahol! Amúgy puszild meg a Korózs Lajit.Akárhogy igyekszel /pedig gályázol rendesen/ baromságban esetleg megközelíteni ha tudod.Hát ezért vagy csak egy félrebeszélő firkász és nem pl. az Mszp alelnöke!!!
Pelso j.
2020. június 09. 16:00
Miféle labdarúgás? A közpénzen hizlalt, népszerűséget javítani próbáló pénzmosoda?
zakar zoltán béla
2020. június 09. 13:23
lükerémbó
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!